Zat het mee in Rotterdam? Nee, het zat tegen!

 

Rotterdam (21 juni 2015) - In de sport is soms sprake van een "angstgegner". Voor de Nederlandse ruiters lijkt dat het Rotterdamse CHIO te zijn. In de landenwedstrijd op vrijdag kwam het Nederlandse team helaas niet verder dan de vijfde plek. Dit ondanks dubbele foutloze parcoursen van Gerco Schröder met Cognac Champ Blanc.

 

Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. tikten in de eerste manche pal voor de SFN hospitality unit een balk uit de lepels en in de tweede manche gebeurde dat helaas opnieuw. Daarnaast liepen ze tegen nog een fout aan, waardoor het resultaat van Zenith en Dubbeldam in de tweede manche het weg te strepen resultaat bleek. Met 13 strafpunten eindigde Nederland teleurstellend als vijfde. "Het is zo moeilijk uit te leggen, maar in beide manches was het gevoel dat ik had met Zenith beter dan in Rome en toch is het resultaat minder", aldus een zwaar balende Jeroen. Naar de oorzaak is het gissen, maar door het wegvallen van VDL Zirocco Blue N.O.P. tijdens de veterinaire keuring - hij zou niet "fit to compete" zijn geweest volgens de wedstrijddierenartsen - was de stemming al niet optimaal. Volgens de dierenartsen die het Nederlands begeleidden was er met de schimmelhengst niets aan de hand. Nederland begon al in mineur aan de wedstrijd en wist het misfortuin helaas niet van zich af te schudden.

 

In de Grote Prijs op zondag had het SFN twee paarden aan de start en dat was voor het eerst dat in één CSIO5* Grote Prijs twee paarden van het SFN aan de start kwamen. Wout-Jan van der Schans, nog steeds iets geplaagd door zijn peesblessure, kreeg een fout op de uitsprong van de dubbel, een oxer, waarvan de achterste paal werd aangeraakt. "Het was een afstand die ik in acht galopsprongen moest rijden. Ik maakte een ophouding, die net te fel doorkwam. Waardoor ik net niet lekker deze dubbel inreed. Verder sprong Aquila fenomenaal!" In een wedstrijd direct op tijd op vrijdag wist te combinatie zonder veel moeite wel foutloos te blijven.

 

Ook Jeroen Dubbeldam kreeg een fout op de hindernis na deze dubbel, die bijna op dezelfde plek stond waar ook de steilsprong stond die Zenith er in de landenwedstrijd tweemaal aftikte. "Hij kreeg die hoge en brede oxer net te laat in het vizier", aldus een opnieuw balende Jeroen.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…