Aquila SFN en Wout-Jan debuteren in Oranje kwartet

Mannheim (17 juli 2015) - Omdat de Europese Kampioenschappen in Aken worden gehouden werd de Duitse landenwedstrijd dit jaar verreden in Mannheim. Naast Aquila SFN en Wout-Jan van der Schans verschenen voor Nederland Johnny Pals, Henk van de Pol en Albert Zoer aan de start.

 

Het was een zeer zware 5* landenwedstrijd, waarin in de eerste manche slecht negen combinaties foutloos wisten te blijven en in de tweede manche waren dat er tien. Het aantal combinaties dat over beide manches de lei schoon wist te houden bleef beperkt tot twee en dat waren de Belg Pieter Devos en de Duitser Ludger Beerbaum. Na een barrage wonnen de Amerikanen de 100e in Duitsland verreden landenwedstrijd, voor België, terwijl de Duitsers derde werden. Nederland eindigde als achtste.

 

"Het was een zeer zware wedstrijd  en in de eerste manche kreeg ik een fout op de uitsprong van de driesprong, waardoor we ook een foutje kregen op de daarop volgende steilsprong. In de tweede manche was het weer de driesprong waar we dat foutje kregen, maar nu op de middelste. De prestatie die we als team hebben neergezet was teleurstellend. Kijkend naar mijn eigen prestatie had ik natuurlijk ook op meer gehoopt. Aan de andere kant is het realistisch dat een paard dat pas tien jaar is en zijn eerste 5* landenwedstrijd loopt dubbel foutloos loopt. Kijk naar de Ieren: die gingen na de eerste manche aan de leiding met één strafpunt. Zij hadden twee negenjarigen en twee tienjarige paarden in hun team en uiteindelijk vielen terug naar de zevende plek. Verder liepen nog twee negenjarige paarden mee en twee tienjarige. De paarden van de drie eerste teams varieerden in leeftijd tussen de elf en vijftien jaar. Voor Aquila SFN was dit een fantastische ervaring, ook al omdat het voor het eerst was dat we in een werkelijk volgepakt stadion reden", aldus Van der Schans.

 

Bondscoach Rob Ehrens deelde de visie: "In de kwalificatie voor de Grote Prijs sprong Aquila zeer goed en aan de prestaties in de  landenwedstrijd heb ik een zeer positief gevoel overgehouden. De fouten die in de eerste manche werden gemaakt zijn in mijn ogen foutjes die ontstonden door gebrek aan ervaring en het was zichtbaar in de tweede ronde dat Aquila met die ervaringen iets had gedaan. De combinatie heeft me vertrouwen gegeven en Wout-Jan gaat als vijfde man mee met het team naar Hickstead en dan op naar Dublin, waar hij met Capetown of Aquila in het team zit. We werden laatste en dat is jammer, maar drie van de vier combinaties debuteerden op een CSIO 5* sterren landenwedstrijd en ik heb combinaties gezien met potentie voor de toekomst. Nu er een goed management op loslaten en dan kunnen we volgend jaar veel plezier aan deze combinaties beleven", vertelde Ehrens.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…