Wout-Jan en Aquila SFN lijken op koers richting Mierlo

San Giovanni in Marignano (10 april 2016) - Wout-Jan van der Schans heeft in de tweede week van het CSI in San Giovanni goed gebruikt om Eloma's Blue SFN ervaring op te laten doen en om Aquila SFN voor te bereiden op de Nederlandse titelstrijd in Mierlo.

 

Met Eloma's Blue nam hij tweemaal deel aan wedstrijden voor 7-jarige paarden. In de openingswedstrijd bleven ze heel gemakkelijk foutloos in een goede tijd, waardoor ze daarin als derde eindigden. In de tweede wedstrijd liepen ze tegen één fout aan.

 

Met Aquila SFN ging Wout-Jan in Italië tweemaal van start. In de wedstrijd op vrijdag kregen ze een fout op de insprong van de dubbel. "Dat is een fout die Aquila normaal nooit maakt, maar toen we het parcours verlieten bleek hij een ijzer kwijt te zijn. Ik denk dat het foutje werd veroorzaakt door het feit dat Aquila daar net even op het ijzer stond, waardoor het voorbeen een fractie te laat weg was", vertelde Wout-Jan.

 

Opvallend was dat Wout-Jan op zondag met zowel Capetown als met Aquila SFN in beide hoofdnummers als eerste van start moest gaan. "Ik denk dat de organisatie van mening was dat we al genoeg hadden gewonnen, dus het extra moeilijk voor mij wilden maken. Met Capetown werd ik in de kleine Grote Prijs tweede en met Aquila SFN wist ik me ook te plaatsen voor de tweede manche, die tevens de barrage is. In die tweede manche kon ik halverwege het 16 combinaties tellende deelnemersveld van start. Ik had gezien dat ik in een lange lijn niet de zeven galopsprongen die ik in de eerste manche had gereden moest maken, maar nu zes, om tijd te winnen. Op het allerlaatste moment moest ik die zevende galopsprong toch maken en daardoor ontstond een fout, waardoor het ritme weg was en er als vanzelf nog een tweede fout bij kwam".

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…