Kerst- en nieuwjaarswens

Terugkijkend naar het jaar 2016 moeten we vaststellen dat het een leerzaam jaar is geweest, met hoogte- en ook met de daarbij behorende dieptepunten.

 

Het absolute hoogtepunt was de uitzending van SFN Zenith N.O.P. naar de Olympische Spelen in Rio. Een tragedie - in de eerste plaats voor Jeroen Dubbeldam - was de overschrijding van de toegestane tijd met tweehonderdste van een seconde, waardoor zij zich niet plaatsten voor de beslissende barrage. Meer dan de zevende plek zat er in Rio niet in en dat was na vier gouden medailles in de twee jaren die aan Rio vooraf gingen natuurlijk net iets anders dan we met z'n allen hadden gehoopt. Alhoewel een zevende plek op de Olympische Spelen zeker ook een fantastische prestatie is!

 

Ook de veiling van onze paarden was een leermoment; zij brachten op wat de selecteurs vooraf hadden aangegeven, al hadden wij uiteraard op meer gehoopt. Teleurstellend was dat Zenith niet een behoorlijk bod kreeg. Wij werken nu in alle rust aan een onderhandse verkoop en hopen Zenith in de komende tijd uit te kunnen brengen in een aantal wedstrijden. Achteraf kunnen we concluderen dat een veiling waarin door de directie en RvC alle openheid en transparantie werd betracht voor topspringpaarden een paar jaar te vroeg is gekomen.

 

Aan het einde van het SFN (I) is het noodzakelijk om naar de toekomst te kijken en dan heeft het er momenteel alle schijn van dat het SFN II broodnodig is om in de nabije toekomst de Nederlandse topspringruiters op een wijze bereden te houden die recht doet aan hun kwaliteiten. We hebben niet alleen fantastische tweebenige toppers, maar ook een paar aanstormende talenten, die allemaal de potentie hebben om de bv Nederland Paardenland op het hoogste niveau in de springsport te representeren. Maar dat kan alleen als zij ook kunnen beschikken over vierbenige toppers zoals Utascha, Zenith en Aquila dat waren. Drie paarden die het bestaansrecht van het SFN volledig hebben onderschreven.

 

Onze selecteurs blijven zoeken naar waardige opvolgers. Want ook in de nabije toekomst zal het presteren van Nederlandse ruiters op het hoogste niveau een positieve uitstraling hebben voor de gehele Nederlandse hippische sector. Aan die ambitie kunt ook u een bijdrage leveren.

 

Wij zullen zo spoedig mogelijk het (e-mail) adressenbestand van het SFN bijwerken naar het juiste bestand van het SFN II voor het verzenden van de nieuwsbrieven, zodat deze in 2017 helemaal is aangepast. Mocht u deze onverhoopt toch niet (meer) ontvangen, laat het ons dan even weten.

 

Allen die bij het SFN (I) betrokken waren blijven bij ook het SFN II betrokken en wij allen wensen u een hele fijne Kerst, een genoeglijke jaarwisseling en in alle opzichten voorspoed in 2017. Niet alleen voor u, maar voor allen die u dierbaar zijn!

 

Henk Rottinghuis en Jacob Melissen, Directie SFN & SFN II

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…