Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

 

Vorige week maandag overleed Astrid Horn, de echtgenote van onze oud-selecteur Hans Horn. Zij toonde zich altijd zeer betrokken bij het SFN, vooral toen Jeroen Dubbeldam - die zich bij Hans en Astrid zich ontwikkelde tot een topruiter - Zenith ter beschikking kreeg.

 

Afgelopen week kwam ook het bericht binnen dat Bert Romp, na op woensdag tijdens het laden een klap van een paard te hebben gekregen, aan de gevolgen daarvan was overleden. Bert was de vader van Ruben, die met Kadans Webster SFN Nederlands Kampioen werd bij de Young Riders.

Bert was als geen ander betrokken bij de scholing van zijn drie zoons, Ruben, Jesper en Remon, en bracht ze met zijn onuitputtelijke kennis en kunde de fijne kneepjes van de o zo moeilijke rijkunst bij. Bert was een Groninger die de eerste stappen in zijn uiteindelijk indrukwekkende carrière zette in de Reiderwolderpolder, waar paardenman pur sang Derk Barlagen hem onder zijn hoede had genomen.
Nadat hij een punt had gezet achter zijn ruiterloopbaan werd Bert bondscoach van het Nederlandse team, waarmee hij in 2004 vierde werd op de Olympische Spelen van Athene. Daarna bekwaamde hij zich verder in het coachen van ruiters en teams en hij zou op 1 november a.s. in dienst treden van de Finse Hippische Sportbond om de ruiters uit dit land onder zijn hoede te nemen.

 

Met het overlijden van deze twee mensen, de één extrovert en betrokken, de ander introvert maar net zo betrokken, verliest hippisch Nederland twee personen die uiterst waardevol zijn geweest. Astrid als de bevlogen supporter van het Nederlandse team en als enorme steun voor Hans. Bert die met twee deelnames aan de Olympische Spelen (1992 en 1996) en het EK in Mannheim 1997 bewees als ruiter met de wereldtop mee te kunnen. We hadden hem graag de tijd gegeven om dat wat insiders weten ook duidelijk te maken aan de minder direct bij de springsport betrokkenen, namelijk dat hij als coach ook van wereldklasse was.

 

Directie en Raad van Commissarissen van het tweede Springpaarden Fonds Nederland wensen de families Horn en Romp sterkte om dit enorme verlies te verwerken!

 

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie
Jacob Melissen, directeur  

 

Nieuws

Jewel SFN en Iceman B SFN weer in opbouw

Weerselo (23 okt. 2019) - Sjaak Sleiderink is met zijn beide paarden Iceman B SFN en JewelSFN aan…

Jeroen en Forever SFN goed bezig

Weerselo (23 okt. 2019) - Jeroen Dubbeldam en Forever SFN blijven samen volop in training om de…

High Hopes SFN gaat naar Frank Schuttert

Pesse (23 okt. 2019) - Op advies van de selecteurs heeft de directie van het Spring Paardenfonds…

High Hopes SFN komt in Waregem aan de start

(Pesse, 23 september 2019) - Kevin Jochems en High Hopes SFN gaan komend weekeinde van start op het…

Ileanne SFN op WK in actie

(Lanaken, 22 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde werd op het domein Zangersheide in Lanaken het…

Iceman B SFN, Juwel SFN en Ileanne SFN

Pesse (4 sept. 2019) -Nadat Sjaak Sleiderink Iceman B SFN en Juwel SFN aan de start had gebracht…

Kevin Jochems weer hersteld

Pesse (4 sept. 2019) - Kevin Jochems is weer hersteld van de val die hij in de tweede manche van de…

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN raken steeds meer op elkaar ingespeeld

(Humlikon, 1 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan een…