Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

 

Vorige week maandag overleed Astrid Horn, de echtgenote van onze oud-selecteur Hans Horn. Zij toonde zich altijd zeer betrokken bij het SFN, vooral toen Jeroen Dubbeldam - die zich bij Hans en Astrid zich ontwikkelde tot een topruiter - Zenith ter beschikking kreeg.

 

Afgelopen week kwam ook het bericht binnen dat Bert Romp, na op woensdag tijdens het laden een klap van een paard te hebben gekregen, aan de gevolgen daarvan was overleden. Bert was de vader van Ruben, die met Kadans Webster SFN Nederlands Kampioen werd bij de Young Riders.

Bert was als geen ander betrokken bij de scholing van zijn drie zoons, Ruben, Jesper en Remon, en bracht ze met zijn onuitputtelijke kennis en kunde de fijne kneepjes van de o zo moeilijke rijkunst bij. Bert was een Groninger die de eerste stappen in zijn uiteindelijk indrukwekkende carrière zette in de Reiderwolderpolder, waar paardenman pur sang Derk Barlagen hem onder zijn hoede had genomen.
Nadat hij een punt had gezet achter zijn ruiterloopbaan werd Bert bondscoach van het Nederlandse team, waarmee hij in 2004 vierde werd op de Olympische Spelen van Athene. Daarna bekwaamde hij zich verder in het coachen van ruiters en teams en hij zou op 1 november a.s. in dienst treden van de Finse Hippische Sportbond om de ruiters uit dit land onder zijn hoede te nemen.

 

Met het overlijden van deze twee mensen, de één extrovert en betrokken, de ander introvert maar net zo betrokken, verliest hippisch Nederland twee personen die uiterst waardevol zijn geweest. Astrid als de bevlogen supporter van het Nederlandse team en als enorme steun voor Hans. Bert die met twee deelnames aan de Olympische Spelen (1992 en 1996) en het EK in Mannheim 1997 bewees als ruiter met de wereldtop mee te kunnen. We hadden hem graag de tijd gegeven om dat wat insiders weten ook duidelijk te maken aan de minder direct bij de springsport betrokkenen, namelijk dat hij als coach ook van wereldklasse was.

 

Directie en Raad van Commissarissen van het tweede Springpaarden Fonds Nederland wensen de families Horn en Romp sterkte om dit enorme verlies te verwerken!

 

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie
Jacob Melissen, directeur  

 

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.