Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

 

Vorige week maandag overleed Astrid Horn, de echtgenote van onze oud-selecteur Hans Horn. Zij toonde zich altijd zeer betrokken bij het SFN, vooral toen Jeroen Dubbeldam - die zich bij Hans en Astrid zich ontwikkelde tot een topruiter - Zenith ter beschikking kreeg.

 

Afgelopen week kwam ook het bericht binnen dat Bert Romp, na op woensdag tijdens het laden een klap van een paard te hebben gekregen, aan de gevolgen daarvan was overleden. Bert was de vader van Ruben, die met Kadans Webster SFN Nederlands Kampioen werd bij de Young Riders.

Bert was als geen ander betrokken bij de scholing van zijn drie zoons, Ruben, Jesper en Remon, en bracht ze met zijn onuitputtelijke kennis en kunde de fijne kneepjes van de o zo moeilijke rijkunst bij. Bert was een Groninger die de eerste stappen in zijn uiteindelijk indrukwekkende carrière zette in de Reiderwolderpolder, waar paardenman pur sang Derk Barlagen hem onder zijn hoede had genomen.
Nadat hij een punt had gezet achter zijn ruiterloopbaan werd Bert bondscoach van het Nederlandse team, waarmee hij in 2004 vierde werd op de Olympische Spelen van Athene. Daarna bekwaamde hij zich verder in het coachen van ruiters en teams en hij zou op 1 november a.s. in dienst treden van de Finse Hippische Sportbond om de ruiters uit dit land onder zijn hoede te nemen.

 

Met het overlijden van deze twee mensen, de één extrovert en betrokken, de ander introvert maar net zo betrokken, verliest hippisch Nederland twee personen die uiterst waardevol zijn geweest. Astrid als de bevlogen supporter van het Nederlandse team en als enorme steun voor Hans. Bert die met twee deelnames aan de Olympische Spelen (1992 en 1996) en het EK in Mannheim 1997 bewees als ruiter met de wereldtop mee te kunnen. We hadden hem graag de tijd gegeven om dat wat insiders weten ook duidelijk te maken aan de minder direct bij de springsport betrokkenen, namelijk dat hij als coach ook van wereldklasse was.

 

Directie en Raad van Commissarissen van het tweede Springpaarden Fonds Nederland wensen de families Horn en Romp sterkte om dit enorme verlies te verwerken!

 

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie
Jacob Melissen, directeur  

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…