Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

 

Vorige week maandag overleed Astrid Horn, de echtgenote van onze oud-selecteur Hans Horn. Zij toonde zich altijd zeer betrokken bij het SFN, vooral toen Jeroen Dubbeldam - die zich bij Hans en Astrid zich ontwikkelde tot een topruiter - Zenith ter beschikking kreeg.

 

Afgelopen week kwam ook het bericht binnen dat Bert Romp, na op woensdag tijdens het laden een klap van een paard te hebben gekregen, aan de gevolgen daarvan was overleden. Bert was de vader van Ruben, die met Kadans Webster SFN Nederlands Kampioen werd bij de Young Riders.

Bert was als geen ander betrokken bij de scholing van zijn drie zoons, Ruben, Jesper en Remon, en bracht ze met zijn onuitputtelijke kennis en kunde de fijne kneepjes van de o zo moeilijke rijkunst bij. Bert was een Groninger die de eerste stappen in zijn uiteindelijk indrukwekkende carrière zette in de Reiderwolderpolder, waar paardenman pur sang Derk Barlagen hem onder zijn hoede had genomen.
Nadat hij een punt had gezet achter zijn ruiterloopbaan werd Bert bondscoach van het Nederlandse team, waarmee hij in 2004 vierde werd op de Olympische Spelen van Athene. Daarna bekwaamde hij zich verder in het coachen van ruiters en teams en hij zou op 1 november a.s. in dienst treden van de Finse Hippische Sportbond om de ruiters uit dit land onder zijn hoede te nemen.

 

Met het overlijden van deze twee mensen, de één extrovert en betrokken, de ander introvert maar net zo betrokken, verliest hippisch Nederland twee personen die uiterst waardevol zijn geweest. Astrid als de bevlogen supporter van het Nederlandse team en als enorme steun voor Hans. Bert die met twee deelnames aan de Olympische Spelen (1992 en 1996) en het EK in Mannheim 1997 bewees als ruiter met de wereldtop mee te kunnen. We hadden hem graag de tijd gegeven om dat wat insiders weten ook duidelijk te maken aan de minder direct bij de springsport betrokkenen, namelijk dat hij als coach ook van wereldklasse was.

 

Directie en Raad van Commissarissen van het tweede Springpaarden Fonds Nederland wensen de families Horn en Romp sterkte om dit enorme verlies te verwerken!

 

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie
Jacob Melissen, directeur  

 

Nieuws

Illeane SFN presteerde goed in Spanje

Pesse (12 april 2019) - In goed overleg tussen de selecteurs is de merrie Illeane SFN mee geweest…

Juwel SFN in actie

Geesteren (12 april 2019) - Afgelopen weekeinde werd in het Overijsselse Geesteren één van de…

In de pijplijn

Pesse (15 april) - In de begin april gehouden Conference Call bleken onze selecteurs weer een paar…

Afscheid van Zenith SFN

Den Bosch (17 maart 2019) - Nadat De Telegraaf een hele pagina wijdde aan het afscheid van Zenith…

Jonge paarden

(18 maart 2019) - Onze jonge paarden Ileanne SFN met Dennis van den Brink en Iceman B SFN en Juwel…

Zenith SFN neemt officieel afscheid bij The Dutch Masters

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag, 17 maart, officieel afscheid nemen van het…

Juwel SFN is de nieuwe aankoop van het Springpaardenfonds

De selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland II hebben onlangs bij de directie de op 20 juni…

Wij wensen u een fijne kerst en een voorspoedig 2019!

De Raad van Commissarissen en de Directie van het Springpaarden Fonds Nederland II wil u graag op…