Geslaagde bijeenkomst op KWPN kantoor

Ermelo (20 jan. 2020) - De gedachte dat sport met paarden en paardenfokkerij weinig met elkaar te maken werd in een bijeenkomst voor onze certificaathouders op het KWPN kantoor in Ermelo volledig weersproken. Een drietal sprekers toonde aan dat voordat er een veulen geboren wordt er al heel veel werk is verricht.

 

Aalt Jan Pleijter, erfelijk belast met het paardenvirus, heeft zich vastgebeten in de modernste voortplantingstechnieken. Op uitermate inzichtelijke wijze maakte hij het verschil duidelijk tussen klonen, embryotransplantatie en ICSI, waarbij buitenbaarmoederlijk een enkele mannelijke zaadcel in een vrouwelijk eitje wordt gebracht. De kansberekening alsmede de kosten die deze techniek met zich meebrengen werden inzichtelijk gemaakt.

 

Daarna kreeg Danielle Arts het woord, die zich als foktechnisch medewerkster van de inspectie hoofdzakelijk bezighoudt met de genoom selectie. De toepassing van deze genoom selectie staat nog in de kinderschoenen, maar zou op termijn de fokkers in staat moeten stellen om een nog betere en gezondere partnerkeuze te maken.

 

Ralph van Venrooij, hoofd fokkerijzaken, toonde middels grafieken aan hoe toonaangevend de positie van het KWPN is in de mondiale springsport. Uit de reacties van de zaal op deze grafieken werd duidelijk dat het KWPN hier nog enig huiswerk heeft te doen.

 

De middag werd afgesloten door directeur topsport van de KNHS, Maarten van der Heijden, die het gezelschap meenam op de "Road to Tokyo". Van der Heijden maakte ondubbelzinnig duidelijk dat het vooral de weersomstandigheden zijn die de komende Spelen voor mens en dier tot de zwaarste ooit maken.

Onder het genot van een hapje en een drankje kon nog geruime tijd met de inleiders worden nagepraat, hetgeen tot interessante uitwisselingen van informatie leidde.

 

De directie van het SFN II wil het KWPN graag dankzeggen voor de gastvrije ontvangst en het verzorgen van de interessante voordrachten, alsmede Maarten van der Heijden van de KNHS voor zijn waardevolle bijdrage.

 

Nieuws

Jeroen en Forever SFN worden steeds meer een combinatie

Braunschweig (7 maart 2020) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan…

Eloma's Blue SFN naar Yannick Janssen van Grunsven

Pesse (20 febr. 2020) - Zoals wij reeds eerder hebben gemeld in één van onze nieuwsbrieven zijn…

Forever SFN op dreef in Offenburg

Offenburg (2 febr. 2020) - Tijdens het Internationale CSI2* in het Duitse Offenburg ging Jeroen…

Juwel SFN goed bezig in Ambt Delden

Ambt-Delden (1 febr. 2020) - Nadat Sjaak Sleiderink op donderdagavond samen met Willem Greve een…

Iceman B SFN en Juwel SFN maken indruk op KWPN hengstenkeuring

Den Bosch (30 jan. 2020) - Willem Greve werd door het KWPN benaderd met de vraag of hij op de…

SFN actief op KWPN hengstenkeuring

Pesse (27 jan. 2020) - Op donderdagavond 30 januari staat er een clinic op het programma van de…

Vincent Wouters nader aan u voorgesteld

Graag willen wij u in deze Nieuwsbrief nader kennis laten maken met het nieuwe lid van de Raad van…

Jeroen Dubbeldam met Forever SFN succesvol op Jumping Amsterdam

Amsterdam (25 jan. 2020) - Jeroen Dubbeldam en Forever SFN gingen tijdens het uitermate succesvol…