Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

 

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met 16 absolute topcombinaties. Steeds 2 combinaties streden tegen elkaar en de winnaar ging door.

 

Eric Lamaze met Hickstead, Scott Brash met Hello Sanctos, Ludger Beerbaum met Goldfever, Steve Guerdat met Nino de Buissonnets, Marcus Ehning met Pret à Tout, Rodrigo Pessoa met Baloubet du Rouet en Meredith Michaels Beerbaum met Shutterfly waren de eerste tegenstanders van Jeroen Dubbeldam die hij via het Knock Out systeem wist te verslaan.

 

Aan de andere zijde van de wedstrijd vonden we John Whitaker met Milton, Otto Becker met Dobel's Cento, Nick Skelton met Big Star, Jos Lansink met Cumano, Ian Millar met Big Ben, Hugo Simon met E.T., Paul Schockemöhle met Deister en Raimondo d'Inzeo met Merano.

 

Dit zijn zestien grote namen van combinaties uit het verdere en minder verre verleden. Zoals iedere lijst is ook deze arbitrair, want horen paarden als Halla, Meteor, Simona, Huipil en Jappeloupe ook niet in dit rijtje van absolute toppers thuis? En als we dan toch aan het vergelijken zijn: was Uruguay van Pierro d'Inzeo niet net iets beter dan Merano van zijn broer? Ach, alles is discutabel, maar het lijstje van zestien tot de absolute verbeelding sprekende toppaarden had best 32 paarden lang mogen zijn.

 

De finale in deze virtuele Knock Out ging tussen Nick Skelton op Big Star en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Jeroen zegevierde met een percentage van 64%, wat inhoudt dat op zijn opponent 34% van de stemmen was uitgebracht. Skelton versloeg in de rechtstreekse duels eerst Jos Lansink, daarna Milton, om uiteindelijk het onderspit te delven in de finale.

 

Jeroen had op zijn weg naar de finale eerst Goldfever op achterstand gezet en daarna Hello Santos, om zich via Steve Guerdat te plaatsen voor de eindstreep. Voor de virtuele winnaar is er de eeuwige roem en dat is in deze tijden ook mooi meegenomen!

    

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…