Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

 

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met 16 absolute topcombinaties. Steeds 2 combinaties streden tegen elkaar en de winnaar ging door.

 

Eric Lamaze met Hickstead, Scott Brash met Hello Sanctos, Ludger Beerbaum met Goldfever, Steve Guerdat met Nino de Buissonnets, Marcus Ehning met Pret à Tout, Rodrigo Pessoa met Baloubet du Rouet en Meredith Michaels Beerbaum met Shutterfly waren de eerste tegenstanders van Jeroen Dubbeldam die hij via het Knock Out systeem wist te verslaan.

 

Aan de andere zijde van de wedstrijd vonden we John Whitaker met Milton, Otto Becker met Dobel's Cento, Nick Skelton met Big Star, Jos Lansink met Cumano, Ian Millar met Big Ben, Hugo Simon met E.T., Paul Schockemöhle met Deister en Raimondo d'Inzeo met Merano.

 

Dit zijn zestien grote namen van combinaties uit het verdere en minder verre verleden. Zoals iedere lijst is ook deze arbitrair, want horen paarden als Halla, Meteor, Simona, Huipil en Jappeloupe ook niet in dit rijtje van absolute toppers thuis? En als we dan toch aan het vergelijken zijn: was Uruguay van Pierro d'Inzeo niet net iets beter dan Merano van zijn broer? Ach, alles is discutabel, maar het lijstje van zestien tot de absolute verbeelding sprekende toppaarden had best 32 paarden lang mogen zijn.

 

De finale in deze virtuele Knock Out ging tussen Nick Skelton op Big Star en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Jeroen zegevierde met een percentage van 64%, wat inhoudt dat op zijn opponent 34% van de stemmen was uitgebracht. Skelton versloeg in de rechtstreekse duels eerst Jos Lansink, daarna Milton, om uiteindelijk het onderspit te delven in de finale.

 

Jeroen had op zijn weg naar de finale eerst Goldfever op achterstand gezet en daarna Hello Santos, om zich via Steve Guerdat te plaatsen voor de eindstreep. Voor de virtuele winnaar is er de eeuwige roem en dat is in deze tijden ook mooi meegenomen!

    

Nieuws

The Dutch Masters en het Rotterdamse CHIO

Pesse (12 april 2021) - Het spijt ons meer dan we u kunnen zeggen dat u ook dit jaar geen…

Covid 19 pandemie

Pesse (12 april 2021) -Zoals het nu lijkt komt Jeroen Dubbeldam komend weekeinde in actie tijdens…

Rhino pandemie

Pesse (12 april 2021) - Gelukkig zijn onze paarden niet besmet geweest met het Rhino-virus. Al onze…

Afscheid van Bert Wassenaar

Pesse (12 april 2021) - Tijdens de vergadering van RvC en directie nam Bert Wassenaar afscheid als…

Bestuursmutaties SFN II

Pesse (12 april 2021) - Tijdens de één na laatste vergadering van de RvC en directie heeft Henk…

Mutaties in bestuur en directie van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II)

Binnen de bestuurlijke top van het SFN II zijn een aantal veranderingen opgetreden. Henk…

De zon roept

(1 febr. 2021) - Zoals het nu lijkt gaan veel SFN-paarden deze maand richting de zon. Op diverse…

Het jaar is goed begonnen

(1 febr. 2021) - Afgelopen week namen Niels Kersten en High Hopes SFN deel aan wedstrijden in het…