Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

 

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met 16 absolute topcombinaties. Steeds 2 combinaties streden tegen elkaar en de winnaar ging door.

 

Eric Lamaze met Hickstead, Scott Brash met Hello Sanctos, Ludger Beerbaum met Goldfever, Steve Guerdat met Nino de Buissonnets, Marcus Ehning met Pret à Tout, Rodrigo Pessoa met Baloubet du Rouet en Meredith Michaels Beerbaum met Shutterfly waren de eerste tegenstanders van Jeroen Dubbeldam die hij via het Knock Out systeem wist te verslaan.

 

Aan de andere zijde van de wedstrijd vonden we John Whitaker met Milton, Otto Becker met Dobel's Cento, Nick Skelton met Big Star, Jos Lansink met Cumano, Ian Millar met Big Ben, Hugo Simon met E.T., Paul Schockemöhle met Deister en Raimondo d'Inzeo met Merano.

 

Dit zijn zestien grote namen van combinaties uit het verdere en minder verre verleden. Zoals iedere lijst is ook deze arbitrair, want horen paarden als Halla, Meteor, Simona, Huipil en Jappeloupe ook niet in dit rijtje van absolute toppers thuis? En als we dan toch aan het vergelijken zijn: was Uruguay van Pierro d'Inzeo niet net iets beter dan Merano van zijn broer? Ach, alles is discutabel, maar het lijstje van zestien tot de absolute verbeelding sprekende toppaarden had best 32 paarden lang mogen zijn.

 

De finale in deze virtuele Knock Out ging tussen Nick Skelton op Big Star en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Jeroen zegevierde met een percentage van 64%, wat inhoudt dat op zijn opponent 34% van de stemmen was uitgebracht. Skelton versloeg in de rechtstreekse duels eerst Jos Lansink, daarna Milton, om uiteindelijk het onderspit te delven in de finale.

 

Jeroen had op zijn weg naar de finale eerst Goldfever op achterstand gezet en daarna Hello Santos, om zich via Steve Guerdat te plaatsen voor de eindstreep. Voor de virtuele winnaar is er de eeuwige roem en dat is in deze tijden ook mooi meegenomen!

    

Nieuws

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…

Adreswijziging

Door verhuizing verandert met ingang van 3 april 2023 het postadres van het SFN II.

Iedereen die zich heeft aangemeld is welkom op Jumping Amsterdam

In tegenstelling tot andere jaren hebben we er in 2023 voor gekozen om u uit te nodigen met ons…