Vincent Wouters nader aan u voorgesteld

Graag willen wij u in deze Nieuwsbrief nader kennis laten maken met het nieuwe lid van de Raad van Commissarissen, Vincent Wouters. Uit onderstaand relaas blijkt dat we in Vincent Wouters een betrokken paardenman hebben gevonden, die op diverse manieren betrokken is bij het paard in brede zin.

 

Paarden

 

Al vroeg ben ik besmet geraakt met het 'paardenvirus'. Vanaf mijn zevende was ik lid van de lokale ponyclub en op mijn 17e heb ik de overstap gemaakt naar de paarden. Mijn eerste paard was een Farn x Millerole xx. Deze is later in de internationale springsport succesvol geweest onder de naam Optiebeurs Fairness. Tot mijn 27e ben ik met verschillende paarden actief geweest in de sport, met name springen. Helaas werd het rijden steeds moeilijker te combineren met mijn werk.

Met mijn laatste rijpaard ben ik actief gaan fokken. Ik fok de laatste jaren met twee merries in de springrichting. Dit zijn een Elite/Sport/Prestatie-merrie van Heartbreaker x Animo en een Elite/Sport-merrie van Larino. De laatste jaren heb ik regelmatig eigen fokproducten uit laten brengen in de springsport.

Samen met mijn vrouw (Miranda Rongen) hebben we thuis een kleine dressuurstal. Kernactiviteit is het africhten en uitbrengen van jonge dressuurpaarden. De meeste van deze paarden zijn in eigen bezit. Daarnaast worden ook paarden voor derden uitgebracht tot Zware Tour niveau. In 2007 was Miranda met Deveraux wereldkampioen bij de 6-jarige dressuurpaarden in Verden. Daarnaast zijn de goedgekeurde dekhengsten Sir Fashion en Decor Delatio bekende namen in de dressuursport die Miranda op hoog niveau heeft afgericht en uitgebracht.

 

Bestuurlijk

 

Ik ben al vanaf jonge leeftijd bestuurlijk betrokken bij diverse organisaties in met name de fokkerij.Begin jaren negentig ben ik bestuurslid geworden van de Fokvereniging Maas & Waal en hier maak ik nog steeds deel van uit. De laatste jaren ben ik tevens plaatsvervangend voorzitter.

Eind jaren negentig ben ik bestuurslid geworden bij het KWPN afdeling Rivierengebied. Daarna heb ik van 2002 tot 2008 deel uitgemaakt van de Ledenraad van het KWPN. De Ledenraad bestaat uit gekozen vertegenwoordigers van alle KWPN-regio's en is het hoogste orgaan binnen de vereniging. De Ledenraad stelt onder meer de begroting en de jaarrekening vast en controleert op hoofdlijnen het beleid van het Algemeen Bestuur.

Van 2008 tot voorjaar 2019 ben ik lid geweest van de Fokkerijraad van het KWPN. Dit orgaan adviseert het algemeen bestuur over het fokdoel, over het selectiebeleid en het daarbij te hanteren instrumentarium. Het advies van een fokkerijraad aangaande het fokdoel is daarbij bindend. Binnen dit orgaan was ik afgevaardigde vanuit de provincie Gelderland en maakte ook deel uit van het regiobestuur KWPN Gelderland. Gedurende deze periode ben ik tevens een aantal jaren betrokken geweest bij de commissie 'Fokker van het jaar'.

 

Werk

 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de Informatietechnologie. Mijn loopbaan ben ik begonnen bij het onderzoeksinstituut TFDL in Wageningen. Daarna heb ik diverse functies bekleed in projectleiding, programma-management en algemeen management. Van 2008 tot 2010 heb ik deel uitgemaakt van de directie van DICTU, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en de grootste ICT-dienstverlener binnen de rijksoverheid. Vanaf 2011 ben ik algemeen directeur bij ICreative in Ede. ICreative is de Nederlandse Purchase-to-Pay specialist en value added reseller van o.a. Basware en Kofax software. Kernactiviteit is het adviseren, implementeren en onderhouden van oplossingen voor factuurverwerking en inkoop. ICreative heeft zo'n 120 klanten, enkele voorbeelden zijn Ballast Nedam, IKEA, Bol.com, Wehkamp, Boskalis en KPMG.

Vanaf 2016 maak ik deel uit van de Advisory Board van de InnovesIT Group. Vrij recent heb ik ook (tijdelijk) de leiding gekregen over het recent overgenomen Langdon Systems uit Eindhoven. Naast dit werk ben ik al een aantal jaren als jurylid betrokken bij de Computable Awards, deze worden jaarlijks uitgereikt aan de beste ICT-projecten en bedrijven in Nederland.

In 2018 heb ik bij de Wagner Group de opleiding "Corperate Governance voor commissarissen & bestuurders" doorlopen.

 

 

Nieuws

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…

SFN op bezoek bij Sjaak Sleiderink en Iceman B SFN

Pesse (18 mei 2020) - Met ons rondje langs de paarden van het SFN zijn we weer terug bij Sjaak…

Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met…

Dennis van den Brink traint rustig door met Ileanne SFN

Videoproductie door Jan Bert Stevens www.stevens.video / www.jbstevens.nl Pesse (11 mei 2020) - De…

Op bezoek bij Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Pesse (4 mei 2020) - We hebben tijdens onze filmdag ook een bezoek gebracht bij Jeroen Dubbeldam en…