In 2008 en 2009 kans op WB finales tijdens Indoor Brabant

 

25 april 2007, LAS VEGAS (KNHS) - Direct na afloop van de persconferentie, waarin de mensen van Gothenburg zich presenteerden als de organisatoren van de wereldbeker finale springen, die van 23 tot en met 27 april 2008 zal worden, gehouden vertelde de secretaris-generaal van de FEI, Michael Stone, in zeer vergaande staat van onderhandelingen te zijn met Indoor Brabant om daar in april 2008 de wereldbeker finale dressuur te gaan verrijden.

 

Daarnaast zijn de Bossche organisatoren volop in de race voor de wereldbeker finale springen in 2009. "Ik zie op dit moment geen redenen waarom in 2008 en in 2009 Indoor Brabant geen thuishaven zou kunnen zijn voor de Rolex FEI wereldbeker finales. Er moeten nog slechts een paar kleine zaken worden rondgemaakt", aldus Stone.

 

Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant een ook aanwezig in Las Vegas, weet dat het er goed voor staat om in 2008 en 2009 de Bossche Brabanthallen het decor te laten zijn voor de finales. "We krijgen nu de contracten toegestuurd door de FEI en zullen daarop zeer binnenkort beslissen. In mei hopen we te weten of we inderdaad beide finales naar Den Bosch kunnen halen", aldus Swinkels, die voor de dressuurfinale een kwart miljoen extra sponsoring moet zien los te krijgen en voor de springfinale een heel miljoen aan extra kosten heeft. "We hebben goede hoop begin mei de contracten met de FEI te kunnen gaan tekenen", aldus Swinkels

 

Bron: KNHS Mediavoorlichting, Jacob Melissen

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.