Varanka SFN nieuwe aankoop van Springpaarden Fonds Nederland

 

Het Springpaarden Fonds Nederland is uiterst verheugd te kunnen meedelen dat aan de 'stal', die drie paarden groot was, wederom een nieuw paard is toegevoegd.

 

De merrie Varanka SFN is geboren op 13 juni 2002 en zag het daglicht in de stal van fokker F.L.M. Krauth te Ulestraten. De merrie heeft bij het KWPN het predikaat 'Elite', wat zij mede te danken heeft aan haar voortreffelijke IBOP. Voor de springonderdelen in deze test scoorde Varanka SFN extreem hoog en eindigde op een totaal van 84.5 punten. De merrie heeft veel ras en adel en in haar gehele voorkomen is het bloederige van grootvader Grannus terug te vinden. Deze hengst is één van de belangrijkste springpaardenleveranciers van Duitsland. Kijkend naar de pedigree van Varanka SFN, is in de vader- en moederlijn niet alleen het mooiste, maar ook het beste springbloed uit Europa aan te treffen. Cor de la Bryère heeft een enorme invloed gehad op de fokkerij van Holstein, net als Landgraf I. Nimmerdor werd uitgeroepen tot 'hengst van de twintigste eeuw', vanwege de enorme positieve invloed die deze hengst heeft gehad op de KWPN fokkerij. Notaris, afstammend van de volbloed Courville, bracht paarden die over hardheid en instelling beschikken. Ramiro werd door de voormalige minister van Landbouw, Fons van der Stee, na een indrukwekkende carrière in de sport naar Nederland gehaald om een impuls te geven aan de springpaardenfokkerij.

 

De moeder van Varanka SFN is de ster preferente merrie Naranka, die tot nu toe tien veulens heeft gebracht, die allemaal in de springrichting zijn gefokt. Grootmoeder van Varanka SFN, de keur, preferente prestatie merrie Baranka, geboren in 1983, werd gefokt door de heer Nijskens te Hunsel en bracht maar liefst 21 veulens. Daaronder ook de van Jasper afstammende zoon Garanco, die door het KWPN als dekhengst werd goedgekeurd. Opvallend is, als je naar de hengsten kijkt waarmee deze merrie is gedekt, dat fokker Nijskens springpaarden probeerde te fokken, terwijl de latere eigenaar van deze merrie, de heer P. Vleuten te St. Oedenrode, eigenlijk uitsluitend de dressuurrichting is opgegaan.

 

Overgrootmoeder Paranka werd op 1 mei 1974 geboren in de beroemde fokstal van S. Knip te Midden Beemster en ook deze merrie is keur preferent.

 

Varanka SFN is was eigendom van de heer Jo Jorissen en met hem is overeengekomen dat de huidige ruiter Mark Martens, die begeleid wordt door Emile Hendrix, tot eind 2009 de merrie blijft rijden. Mark Martens werd geboren op 3 juli 1986 en is werkzaam in de springstal van de moeder van zijn vriendin, Nicolle Royakkers. Mark Martens is één van de vele aanstormende talenten die Nederland rijk is. Hij rijdt nu vooral jonge paarden en won in 2007 met twee verschillende paarden de Hendrix Competitie voor 4- en 5-jarige paarden.

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.