Varanka SFN nieuwe aankoop van Springpaarden Fonds Nederland

 

Het Springpaarden Fonds Nederland is uiterst verheugd te kunnen meedelen dat aan de 'stal', die drie paarden groot was, wederom een nieuw paard is toegevoegd.

 

De merrie Varanka SFN is geboren op 13 juni 2002 en zag het daglicht in de stal van fokker F.L.M. Krauth te Ulestraten. De merrie heeft bij het KWPN het predikaat 'Elite', wat zij mede te danken heeft aan haar voortreffelijke IBOP. Voor de springonderdelen in deze test scoorde Varanka SFN extreem hoog en eindigde op een totaal van 84.5 punten. De merrie heeft veel ras en adel en in haar gehele voorkomen is het bloederige van grootvader Grannus terug te vinden. Deze hengst is één van de belangrijkste springpaardenleveranciers van Duitsland. Kijkend naar de pedigree van Varanka SFN, is in de vader- en moederlijn niet alleen het mooiste, maar ook het beste springbloed uit Europa aan te treffen. Cor de la Bryère heeft een enorme invloed gehad op de fokkerij van Holstein, net als Landgraf I. Nimmerdor werd uitgeroepen tot 'hengst van de twintigste eeuw', vanwege de enorme positieve invloed die deze hengst heeft gehad op de KWPN fokkerij. Notaris, afstammend van de volbloed Courville, bracht paarden die over hardheid en instelling beschikken. Ramiro werd door de voormalige minister van Landbouw, Fons van der Stee, na een indrukwekkende carrière in de sport naar Nederland gehaald om een impuls te geven aan de springpaardenfokkerij.

 

De moeder van Varanka SFN is de ster preferente merrie Naranka, die tot nu toe tien veulens heeft gebracht, die allemaal in de springrichting zijn gefokt. Grootmoeder van Varanka SFN, de keur, preferente prestatie merrie Baranka, geboren in 1983, werd gefokt door de heer Nijskens te Hunsel en bracht maar liefst 21 veulens. Daaronder ook de van Jasper afstammende zoon Garanco, die door het KWPN als dekhengst werd goedgekeurd. Opvallend is, als je naar de hengsten kijkt waarmee deze merrie is gedekt, dat fokker Nijskens springpaarden probeerde te fokken, terwijl de latere eigenaar van deze merrie, de heer P. Vleuten te St. Oedenrode, eigenlijk uitsluitend de dressuurrichting is opgegaan.

 

Overgrootmoeder Paranka werd op 1 mei 1974 geboren in de beroemde fokstal van S. Knip te Midden Beemster en ook deze merrie is keur preferent.

 

Varanka SFN is was eigendom van de heer Jo Jorissen en met hem is overeengekomen dat de huidige ruiter Mark Martens, die begeleid wordt door Emile Hendrix, tot eind 2009 de merrie blijft rijden. Mark Martens werd geboren op 3 juli 1986 en is werkzaam in de springstal van de moeder van zijn vriendin, Nicolle Royakkers. Mark Martens is één van de vele aanstormende talenten die Nederland rijk is. Hij rijdt nu vooral jonge paarden en won in 2007 met twee verschillende paarden de Hendrix Competitie voor 4- en 5-jarige paarden.

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…