Stal Springpaarden Fonds Nederland weer uitgebreid

 

De selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland hebben opnieuw een paard gevonden dat in hun ogen heel veel potentie als springpaard heeft. De naam van het paard alleen al spreekt boekdelen: For Holland. De nu vierjarige hengst stamt af van For Pleasure, waarmee Marcus Ehning zeer succesvol is in de sport. Zo won hij er onder andere de wereldbekerfinale in Kuala Lumpur mee.

 

Ehning brengt zelf ook een nakomeling van For Pleasure uit in de sport, die getooid is met de naam For Germany. Dat was de reden voor de eigenaren Joop Aaldering en Kyra Swelheim om dit paard om te dopen in For Holland. En vanaf nu gaat deze nakomeling van For Pleasure als VDL Groep For Holland SFN door het leven. Deze in Westfalen gefokte vierjarige hengst For Holland heeft een afstamming die bol staat van springgenen. Zijn vader For Pleasure, die vorig jaar in Aken afscheid nam van de sport, heeft een winsom van bijna twee miljoen Euro. Eerst werd hij in de sport uitgebracht door Lars Nieberg en later door Ehning. De vader van For Pleasure is de legendarische Furioso II, die van de al even legendarische Furioso XX afstamt. De Hannoveraanse merrie Gigantin, de moeder van For Pleasure, heeft de beroemde Grannus als vader, die wereldwijd een enorme stempel heeft gedrukt op de fokkerij van topspringpaarden.

 

Olympisch kampioen

De moeder van For Holland is de merrie Wanda de Lanbry en achter deze moeder vinden we als vader Galoubet A, die afstamt van de hengst Almé. Galoubet A is de vader van een enorme grote groep zeer goed springende paarden, waaronder drievoudig wereldbekerwinnaar en tevens Olympisch kampioen 2004 Baloubet du Rouet er slechts één is. Verder terug in de pedigree van de moederlijn vinden we de Anglo Lys de Darmen, die ook in de bloedlijnen van zeer veel goede sportpaarden terug te vinden is, zoals bijvoorbeeld als vader van de moeder van Ninja la Silla. Op zich opvallend maar tegelijkertijd typerend voor de hedendaagse fokkerij van springpaarden is dat deze nieuwe aanwinst dan weliswaar in Duitsland is gefokt, maar bijna helemaal teruggaat op de mooiste bloedlijnen uit de Franse fokkerij en die gekoppeld aan het beste van de Hannoveraanse fokkerij.

 

Opleiding prioriteit

For Holland werd als hengst in 2007 op nakeuring van het KWPN voorgesteld. Daar werd hij afgewezen door de jury. Met de verkopers is de afspraak gemaakt dat For Holland dit jaar nogmaals zal worden voorgebracht op de KWPN hengstenkeuring. Mocht VDL Groep For Holland SFN nu wel worden goedgekeurd, dan zal de hengst zeer beperkt ter dekking worden gesteld, waarbij zijn opleiding als springpaard altijd prioriteit blijft houden. Mathijs van Asten uit IJsselsteyn (Limburg) zal de hengst onder de naam VDL Groep For Holland SFN gaan uitbrengen in de sport.

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…