Stal Springpaarden Fonds Nederland weer uitgebreid

 

De selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland hebben opnieuw een paard gevonden dat in hun ogen heel veel potentie als springpaard heeft. De naam van het paard alleen al spreekt boekdelen: For Holland. De nu vierjarige hengst stamt af van For Pleasure, waarmee Marcus Ehning zeer succesvol is in de sport. Zo won hij er onder andere de wereldbekerfinale in Kuala Lumpur mee.

 

Ehning brengt zelf ook een nakomeling van For Pleasure uit in de sport, die getooid is met de naam For Germany. Dat was de reden voor de eigenaren Joop Aaldering en Kyra Swelheim om dit paard om te dopen in For Holland. En vanaf nu gaat deze nakomeling van For Pleasure als VDL Groep For Holland SFN door het leven. Deze in Westfalen gefokte vierjarige hengst For Holland heeft een afstamming die bol staat van springgenen. Zijn vader For Pleasure, die vorig jaar in Aken afscheid nam van de sport, heeft een winsom van bijna twee miljoen Euro. Eerst werd hij in de sport uitgebracht door Lars Nieberg en later door Ehning. De vader van For Pleasure is de legendarische Furioso II, die van de al even legendarische Furioso XX afstamt. De Hannoveraanse merrie Gigantin, de moeder van For Pleasure, heeft de beroemde Grannus als vader, die wereldwijd een enorme stempel heeft gedrukt op de fokkerij van topspringpaarden.

 

Olympisch kampioen

De moeder van For Holland is de merrie Wanda de Lanbry en achter deze moeder vinden we als vader Galoubet A, die afstamt van de hengst Almé. Galoubet A is de vader van een enorme grote groep zeer goed springende paarden, waaronder drievoudig wereldbekerwinnaar en tevens Olympisch kampioen 2004 Baloubet du Rouet er slechts één is. Verder terug in de pedigree van de moederlijn vinden we de Anglo Lys de Darmen, die ook in de bloedlijnen van zeer veel goede sportpaarden terug te vinden is, zoals bijvoorbeeld als vader van de moeder van Ninja la Silla. Op zich opvallend maar tegelijkertijd typerend voor de hedendaagse fokkerij van springpaarden is dat deze nieuwe aanwinst dan weliswaar in Duitsland is gefokt, maar bijna helemaal teruggaat op de mooiste bloedlijnen uit de Franse fokkerij en die gekoppeld aan het beste van de Hannoveraanse fokkerij.

 

Opleiding prioriteit

For Holland werd als hengst in 2007 op nakeuring van het KWPN voorgesteld. Daar werd hij afgewezen door de jury. Met de verkopers is de afspraak gemaakt dat For Holland dit jaar nogmaals zal worden voorgebracht op de KWPN hengstenkeuring. Mocht VDL Groep For Holland SFN nu wel worden goedgekeurd, dan zal de hengst zeer beperkt ter dekking worden gesteld, waarbij zijn opleiding als springpaard altijd prioriteit blijft houden. Mathijs van Asten uit IJsselsteyn (Limburg) zal de hengst onder de naam VDL Groep For Holland SFN gaan uitbrengen in de sport.

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.