VDL Groep Utascha SFN & WEG Kentucky artikelen

 

VDL Groep Utascha maakt misstap op sloot

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Eric van der Vleuten (Mierlo) en VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) maakten in de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap voor springruiters een zeer sterke indruk. De pas negenjarige merrie kwam in het technisch uiterst lastige parcours nergens serieus in de problemen op de verticaal opgestelde bouwsels van parcoursbouwer Conrad Homfeld. Op de sloot zette de merrie helaas een beentje in het water en dat betekende vier strafseconden die bij de tijd van 76.55 sec. opgeteld moesten worden.

 

Voorlopig staat Van der Vleuten na 21 van de 121 starters op een vierde plek in het klassement. "De merrie sprong fantastisch, maar in de draai naar de sloot kon ik kiezen voor de binnenbocht of buitenom gaan. Dit is een jachtspringconcours en daarom nam ik het risico van de binnenbocht. Ik wam een fractie dicht bij de sloot en daardoor hadden we in de laatste galopsprong voor de afzet net niet voldoende schwung naar voren om de overkant foutloos te halen. VDL Groep Utascha SFN deed een ultieme poging omhoog te springen om zo toch nog foutloos de overkant te halen, maar dat lukte dus net niet", vertelde Eric, die het parcours als uiterst fair omschreef, met een grote variatie aan afstanden tussen de hindernissen. "Soms moet je een korte afstand rijden tussen twee hindernissen en dan weer is het juist een grote afstand. Utascha bleef gedurende het gehele parcours heel goed haar best doen en we kunnen met vertrouwen naar de komende twee wedstrijddagen uitkijken", aldus Van der Vleuten.

 

 

Utascha SFN gaat te vroeg af in driesprong

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - De eerste starter van het Oranje kwartet - Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN - die van start ging in het tweede onderdeel van het wereldkampioenschap voor springruiters in het Amerikaanse Lexington, verliet de ring met twee springfouten. Vooral de eerste fout, op de uitsprong van de driesprong, was een forse.

 

"We kwamen perfect bij de eerste hindernis van deze combinatie aan en sprongen ook fijn over de tweede. Op weg naar de uitsprong van deze driesprong, een imposante oxer, vergiste mijn merrie zich. In plaats van twee galopsprongen te maken dacht Utascha de afstand in anderhalve galopsprong te kunnen overbruggen. Dat lukte dus niet. Dit is jammer, omdat het zelfvertrouwen van het paard door zo'n fout geschaad kan worden. Aan de andere kant sprong Utascha wel weer fenomenaal door de laatste lijn. De fout die we op de sloot kregen, wijt ik aan het feit dat we na de zware fout even de balans kwijt waren. Jammer was ook dat we bij de acht strafpunten ook nog een strafpunt kregen voor het overschrijden van de tijd", aldus Eric van der Vleuten, direct na het rijden van zijn rit, die hem na 39 starters op een 20e positie in het individuele klassement plaatste. Met nog ruim 80 ruiters te gaan zal dit niet zijn eindstand zijn.

 

Op woensdag is de derde wedstrijd voor de springruiters, en pas dan zal bekend zijn welk land zich wereldkampioen 2010 mag gaan noemen.

 

 

Van der Vleuten trekt zich terug

 

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Eric van der Vleuten (Mierlo) en VDL Groep Utascha SFN hebben zich voor de tweede manche van de landenwedstrijd teruggetrokken. Nederland, dat tijdens deze wedstrijd voor landenteams teleurstellend presteerde, neemt de 15de plaats in en kan zich niet verder verbeteren.

 

"Ons doel is heel nadrukkelijk de Olympische Spelen van 2012 en deze kampioenschappen kwamen voor mij verrassend vroeg. De vraag die oprees was of wij van deze negenjarige nog eens een extra krachtsinspanning moesten vragen, of dat het genoeg was geweest. Wij vonden het genoeg. Utascha is topfit en ze gaan nu een paar maanden op vakantie", aldus Eric van der Vleuten.

 

De overige drie Nederlandse springruiters komen vandaag nog wel in actie in de derde wedstrijd. Jur Vrieling en Harrie Smolders starten in het middaggedeelte, dat om 19.00 uur Nederlandse tijd begint en Marc Houtzager in het avond gedeelte, dat om 01.20 uur Nederlandse tijd begint. Daarna is bekend wie de medailles voor de teams mogen verdelen, maar dan is het bij ons reeds diep in de nacht.

Nieuws

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…

SFN op bezoek bij Sjaak Sleiderink en Iceman B SFN

Pesse (18 mei 2020) - Met ons rondje langs de paarden van het SFN zijn we weer terug bij Sjaak…

Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met…

Dennis van den Brink traint rustig door met Ileanne SFN

Videoproductie door Jan Bert Stevens www.stevens.video / www.jbstevens.nl Pesse (11 mei 2020) - De…

Op bezoek bij Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Pesse (4 mei 2020) - We hebben tijdens onze filmdag ook een bezoek gebracht bij Jeroen Dubbeldam en…

Filmpjes van Juwel SFN en Willem Greve

Pesse (28 april 2020) - Het zijn moeilijke tijden waarin we ons bevinden en we hopen dat u allen…

VIDEO BEELDEN VAN ONZE SFN PAARDEN

Pesse (20 april 2020) - De lockdown treft ons allen en de hippische wereld is daarop geen…

Een virtuele springwedstrijd

Als u zou gaan kijken op internet naar @rolex_grand_slam dan is daar een strijd gaande tussen vele…