SFN Zenith N.O.P. draagt Dubbeldam opnieuw naar dubbel goud

Aken (23 aug. 2015) - Er was onder de 94 deelnemers die van start gingen in de openingswedstrijd van het EK voor springruiters slechts één die na alle vijf rondes van het EK geen springfout had gemaakt: SFN Zenith N.O.P. had alle palen, planken en balken laten liggen.

 

Of ze nu licht waren als een veertje of de lepels waarin ze rustten net zo vlak waren als een biljartlaken, het maakte de elfjarige zoon van Rash R niet uit. De sloten overwon hij spottend met de wetten van de zwaartekracht. Zenith deed zijn naam eer aan door het stralende middelpunt te worden van dit EK, met grote dank aan Jeroen Dubbeldam, die dubbel goud veroverde. De verwachtingen waren na het dubbele goud in Caen hooggespannen; toen kwamen de dubbele gouden medailles nog als een volslagen verrassing. Nu kon er worden gehoopt op een topklassering, maar hoe die gestalte kreeg was indrukwekkend. Tijdens Jumping de Driehoek reed Jeroen op zaterdag een voorbereidend ritje richting Aken. Iedereen overwon de sloot en reed daarna in zeven galopsprongen door naar de wachtende oxer. Dubbeldam niet. Hij overbrugde die afstand in tien galopsprongen, daarmee aantonend honderd procent controle te hebben. En vanaf de eerste galopsprong in de Aachener Soers in de openingswedstrijd tot en met de laatste sprong over de Rolex steilsprong waarmee het EK werd afgesloten was er die perfecte controle. De controle die aan de basis stond van het individuele en team goud.

 

Een groot compliment geldt het gehele Nederlandse team bestaande uit Gerco Schröder, Jur Vrieling (die individueel als vijfde eindigde) en Maikel van der Vleuten, alsmede bondscoach Rob Ehrens en team veterinair Arie Hoogendoorn. Als een eenheid functioneerden ruiters, paarden en begeleiders met als doel het huzarenstuk van vorig jaar te herhalen. Dubbel goud was de perfecte beloning voor de ongelooflijke inzet van het collectief en vanaf deze zijde past allen die daar op welke wijze dan ook aan hebben bijgedragen een enorm groot compliment, dat vergezelt gaan van innig gemeende felicitaties!

 

Nieuws

IJsselmuiden was eerste test voor Jeroen met Juwel SFN

IJsselmuiden (8 okt. 2020) - Er is niet heel veel te melden over de SFN paarden. Ze worden rustig…

Sjaak Sleiderink zet punt achter zijn carrière als professioneel ruiter

Deldenerbroek (28 sept. 2020) - In de afgelopen week hebben Sjaak Sleiderink en zijn zakenpartner…

SFN Paarden volop in actie

(13 sept. 2020) - Het afgelopen weekeinde kwam een drietal SFN-paarden in actie.

Jeroen en Forever SFN steeds beter op elkaar ingespeeld

Praag (23 aug. 2020) - Afgelopen weekeinde stond in Praag de eerste Nations Cup wedstrijd in…

Het zat voor het SFN niet mee op de KWPN Kampioenschappen

(19 aug. 2020) -Valkenswaard - Sjaak Sleiderink en Juwel SFN begonnen sterk aan het KWPN…

Jeroen in vorm met Forever SFN

(16 aug.2020) Riesenbeck - Jeroen Dubbeldam nam afgelopen weekeinde met Forever SFN deel aan een…

Bijna 500 jonge springpaarden aan de start van de Blom Cup

Voor de Blom Cup, die op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus wordt verreden op de…

NK springruiters eclatant succes

Kronenberg (9 aug. 2020) -De Nederlandse titelstrijd is voor de springsport en voor de organisatie…