Eloma's Blue SFN maakt indruk op WK Lanaken

Lanaken (20 sept. 2015) - Maar liefst 270 combinaties gingen afgelopen donderdag van start in het Wereldkampioenschap voor zesjarige springpaarden op het domein Zangersheide in Lanaken. Onder dit enorme aantal paarden ook de schimmelhengst Eloma's Blue SFN met Wout-Jan van der Schans.

 

In de openingswedstrijd, die als twee fasen parcours werd verreden, eindigden ze foutloos als elfde. In totaal waren zestig combinaties in die tweede fase zonder fouten en bedroeg de achterstand van Wout-Jan op de winnaar een fractie meer dan twee seconden. In totaal wisten 114 combinaties door te dringen tot die tweede fase. Op vrijdag stond de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma welke direct op tijd werd verreden. Ook daarin bleven Wout-Jan en Eloma's Blue foutloos en eindigden op de 24e plek. In deze wedstrijd waren 64 combinaties van de 263 foutloos. Na twee wedstrijden namen Wout Jan en Eloma's Blue SFN de derde plek in van het virtuele tussenklassement. Virtueel, omdat alle veertig combinaties die in de finale van start mochten gaan weer met nul begonnen.

 

In de finale die op zondag werd verreden plaatsten zich 17 combinaties voor de barrage en eindigden Wout-Jan en Eloma's Blue SFN - wederom foutloos - als 6de. De winnende tijd van Maikel van Mierlo met Earley was 36.62 sec., terwijl Van der Schans een tijd van 38.43 sec. had. "Het was een barrageparcours met lange lijnen en dat past ons op dit moment nog niet. Dan zijn de enorm groot galoperende paarden in het voordeel. Maar Eloma's Blue heeft geen fout gemaakt en groeide in de wedstrijd. Wat ik zelf heel opvallend positief vond was dat de hengst op zondag niet onder de indruk raakte van de indrukwekkende piste. Daarnaast groeide hij in de wedstrijd en sprong op zondag voor mijn  gevoel het best. Hij krijgt nu vakantie en dan gaan we daarna weer rustig met hem aan het werk", vertelde Wout-Jan

 

Nieuws

IJsselmuiden was eerste test voor Jeroen met Juwel SFN

IJsselmuiden (8 okt. 2020) - Er is niet heel veel te melden over de SFN paarden. Ze worden rustig…

Sjaak Sleiderink zet punt achter zijn carrière als professioneel ruiter

Deldenerbroek (28 sept. 2020) - In de afgelopen week hebben Sjaak Sleiderink en zijn zakenpartner…

SFN Paarden volop in actie

(13 sept. 2020) - Het afgelopen weekeinde kwam een drietal SFN-paarden in actie.

Jeroen en Forever SFN steeds beter op elkaar ingespeeld

Praag (23 aug. 2020) - Afgelopen weekeinde stond in Praag de eerste Nations Cup wedstrijd in…

Het zat voor het SFN niet mee op de KWPN Kampioenschappen

(19 aug. 2020) -Valkenswaard - Sjaak Sleiderink en Juwel SFN begonnen sterk aan het KWPN…

Jeroen in vorm met Forever SFN

(16 aug.2020) Riesenbeck - Jeroen Dubbeldam nam afgelopen weekeinde met Forever SFN deel aan een…

Bijna 500 jonge springpaarden aan de start van de Blom Cup

Voor de Blom Cup, die op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus wordt verreden op de…

NK springruiters eclatant succes

Kronenberg (9 aug. 2020) -De Nederlandse titelstrijd is voor de springsport en voor de organisatie…