Forever SFN en High Hopes SFN laten zich prominent zien

Valkenswaard/Kronenberg - Er zijn door de Covid-19 pandemie nog vele beperkingen, maar langzamerhand worden er ook in de hippische sport weer wedstrijden georganiseerd. Publiek is begrijpelijkerwijze nog steeds niet welkom. Desondanks zijn er organisaties die de handschoen oppakken en er voor zorgen dat de ruiters en paarden weer in competitieverband de strijd met elkaar aan kunnen gaan.

 

Vanuit het SFN hebben we er alle vertrouwen in gehad dat de ruiters die van het SFN een paard ter beschikking hebben gekregen thuis gestaag zijn blijven doorwerken aan de ontwikkeling van de vierbenige talenten.

 

Afgelopen weekeinde waren er wedstrijden in de schitterende Tops Arena in Valkenwaard, waar Jeroen Dubbeldam aan de start kwam met Forever SFN en in Kronenberg, waar Niels Kersten aan de start verscheen met High Hopes SFN.

 

Op donderdag gingen Niels en High Hopes SFN van start in een CSI2* 1.35m twee-fasen wedstrijd en daarin bleven ze niet alleen foutloos, ook waren ze erg snel. Hun tijd was goed voor de tweede plek. Een dag later namen ze deel aan een wedstrijd waarin de hindernissen vijf centimeter hoger waren. Deze wedstrijd wissen ze te winnen met bijna een volle seconde voorsprong op de als tweede eindigende combinatie. Op zaterdag stond de Grote Prijs op het programma en ook nu bleven ze in het basisparcours gemakkelijk foutloos. In de barrage noteerden ze twee springfouten. "We hadden de pech dat de combinatie voor ons in het parcours ten val kwam. Daardoor werd onze start uitgesteld waardoor High Hopes SFN net te gespannen raakte. Dat was van negatieve invloed op het presteren in de ring en vielen er twee balken. Nu weer even gas terugnemen en dan weer verder werken", vertelde Niels, die hoopt in juni van start te kunnen gaan in een CSI3*.

 

Op donderdag stond er in de Tops Arena een CSI4* 1.45m wedstrijd op het programma waarin Jeroen Dubbeldam en Forever SFN van start gingen. Het waren wedstrijden waarin direct na een foutloos parcours het barrageparcours gereden moest worden. Jeroen bleef in het basisparcours foutloos en realiseerde in het barrageparcours niet alleen een foutloos parcours, maar ook de snelste tijd. Daardoor boekten twee SFN paarden op één dag op twee verschillende plekken twee overwinningen. Op zaterdag herhaalden Jeroen en Forever SFN dit huzarenstukje. Tweemaal een zege en daarop besloot Jeroen om Forever SFN nu maar even de rust te gunnen na twee inspannende dagen.

 

De door Cervantes aan Don Quichot toegeschreven uitspraak 'the proof of the pudding is in the eating' lijkt dus van toepassing op Forever SFN en High Hopes SFN en hun ruiters te zijn. Dat geeft hoop. Voor de fijnslijpers onder de lezers: de tekst 'the proof of the pudding is in the eating' komt voor het eerst voor in een vertaling van Peter Motteux, die later behoorlijk werd bekritiseerd om deze vertaling. Mede omdat het Spaanse woord 'Budin' niet in de originele tekst voorkomt. Het eerste gedrukte voorbeeld van deze tekst stamt uit 1605 en wordt aangetroffen in William Camden's 'Remaines of a Greater Worke Concerning Britaine'. Met het woord pudding zou nu naar alle waarschijnlijkheid Haggis worden bedoeld. Mocht ik echter verkeerd zitten dan graag uw reactie.

 

Nieuws

Nederlandse paarden en ruiters op de Olympische Spelen

Ermelo (14 juli 2021) - Op onderstaande link kunt u alle in Nederland gefokte paarden vinden die…

Watermill Art SFN op dreef in Fontainebleau

Fontainebleau (10 juli 2021) - Op de openingsdag stuurde Tom Martens Watermill Art SFN foutloos…

Jeroen met Forever SFN goed bezig in Ommen

Ommen (11 juli 2021) -Tijdens het zeer geslaagde CSI3* Ommen kwamen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN…

CHIO Rotterdam 2021 en Olympische Spelen

Pesse (6 juli 2021) - Allereerst willen wij de beide Nederlandse teams die het afgelopen weekeinde…

EK springen in Riesenbeck

Pesse (6 juli 2021) - De organisatie van het EK voor springruiters in Riesenbeck tast nog steeds in…

Forever SFN en Juwel SFN in Pinneberg

Pinneberg (4 juli 2021) - Jeroen Dubbeldam besloot om na de verkoop van Carlyle niet naar Rotterdam…

High Hopes SFN in Kronenberg

Kronenberg (4 juli 2021) - Terwijl in Rotterdam het CHIO werd verreden was ook het Hippisch Centrum…

Ileanne SFN in Kronenberg

Kronenberg (4 juli 2021) - Dennis van den Brink kwam in Kronenberg in actie met Ileanne SFN.