Watermill Art SFN wint zijn eerste Grote Prijs

Veeningen (17 juli 2022) - Op het CH De Wolden, dat ook komend weekeinde nog door gaat, bracht Michael Greeve de inmiddels zevenjarige Watermill Art SFN aan de start. Ze namen aan drie wedstrijden deel en bleven overal foutloos.

 

De kers op de taart kwam zondagochtend, toen ruim 50 combinaties zich gereed maakten voor de Gemeente de Wolden Prijs. Deze 1* Grote Prijs werd met barrage verreden en daarvoor plaatsten zich een tiental combinaties. De wedstrijd stond uitgeschreven als een 1.35m wedstrijd, maar het merendeel van de hindernissen was 1.40m. Ook hadden de ruiters en hun paarden een paar technische probleempjes op te lossen.

 

Watermill Art SFN had er geen enkele moeite mee. Jan Greve, de mede-eigenaar en fokker van dit paard, was na het basisparcours onder de indruk. "Soeverein gesprongen", vertrouwde hij ons toe en dat was de conclusie die wij ook hadden getrokken. In de barrage moest Watermill Art SFN voor het eerst van zijn leven in de wedstrijdring snelheid maken en dat lukte op een fantastische wijze. In de lijn van hindernis één naar twee was er even sprake van een lichte verwondering bij het paard, waardoor er iets werd afgeweken van de ideale lijn, maar dat maakte niet uit want nadat de laatste combinatie het barrage parcours had beëindigd bleken Watermill Art SFN en Michael Greeve toch de snelste foutloze combinatie te zijn.

"Ik ben er erg blij mee en we liggen mooi op koers richting de KWPN kampioenschappen om de Blom Cup, eind augustus", vertelde Michael.

 

Blom Cup

 

Het is de verwachting dat naast Watermill Art SFN ook Kadorena SFN en Mister SFN zich in de strijd om de Blom Cup, voor jonge springpaarden, gaan mengen.


Overigens ook onze felicitaties aan het adres van Hessel Hoekstra, de ruiter van Mister SFN, die momenteel erg sterk acteert op de rug van Idool. Daarmee zijn ruitertalent ten volle onderstrepend.

 

Nieuws

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…

Adreswijziging

Door verhuizing verandert met ingang van 3 april 2023 het postadres van het SFN II.

Iedereen die zich heeft aangemeld is welkom op Jumping Amsterdam

In tegenstelling tot andere jaren hebben we er in 2023 voor gekozen om u uit te nodigen met ons…

Kerst- en nieuwjaarswens SNF II

De directie van het SFN II wenst u, mede namens de RvC, een hele fijne Kerst en een in alle…

Jumping Amsterdam 2023

Jumping Amsterdam opent deuren voor SFN II

Ileanne SFN verkocht naar de USA

Pesse (5 okt. 2022) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft de schimmelmerrie Ileanne…