Watermill Art SFN wint zijn eerste Grote Prijs

Veeningen (17 juli 2022) - Op het CH De Wolden, dat ook komend weekeinde nog door gaat, bracht Michael Greeve de inmiddels zevenjarige Watermill Art SFN aan de start. Ze namen aan drie wedstrijden deel en bleven overal foutloos.

 

De kers op de taart kwam zondagochtend, toen ruim 50 combinaties zich gereed maakten voor de Gemeente de Wolden Prijs. Deze 1* Grote Prijs werd met barrage verreden en daarvoor plaatsten zich een tiental combinaties. De wedstrijd stond uitgeschreven als een 1.35m wedstrijd, maar het merendeel van de hindernissen was 1.40m. Ook hadden de ruiters en hun paarden een paar technische probleempjes op te lossen.

 

Watermill Art SFN had er geen enkele moeite mee. Jan Greve, de mede-eigenaar en fokker van dit paard, was na het basisparcours onder de indruk. "Soeverein gesprongen", vertrouwde hij ons toe en dat was de conclusie die wij ook hadden getrokken. In de barrage moest Watermill Art SFN voor het eerst van zijn leven in de wedstrijdring snelheid maken en dat lukte op een fantastische wijze. In de lijn van hindernis één naar twee was er even sprake van een lichte verwondering bij het paard, waardoor er iets werd afgeweken van de ideale lijn, maar dat maakte niet uit want nadat de laatste combinatie het barrage parcours had beëindigd bleken Watermill Art SFN en Michael Greeve toch de snelste foutloze combinatie te zijn.

"Ik ben er erg blij mee en we liggen mooi op koers richting de KWPN kampioenschappen om de Blom Cup, eind augustus", vertelde Michael.

 

Blom Cup

 

Het is de verwachting dat naast Watermill Art SFN ook Kadorena SFN en Mister SFN zich in de strijd om de Blom Cup, voor jonge springpaarden, gaan mengen.


Overigens ook onze felicitaties aan het adres van Hessel Hoekstra, de ruiter van Mister SFN, die momenteel erg sterk acteert op de rug van Idool. Daarmee zijn ruitertalent ten volle onderstrepend.

 

Nieuws

Watermill Art SFN wint zijn eerste Grote Prijs

Veeningen (17 juli 2022) - Op het CH De Wolden, dat ook komend weekeinde nog door gaat, bracht…

We kijken met veel plezier terug op een mooie SFN-dag!

Het SFN II kan tot één conclusie komen: het was op 14 mei een fantastische dag!

SFN dag op 14 mei in Kessel

Graag herinneren wij u er nog even aan dat wij als SFN II op 14 mei een oude traditie in ere…

Jeroen Dubbeldam tijdelijk ruiter te voet

Tijdens het longeren van een paard heeft Jeroen Dubbeldam een ernstige schouderblessure opgelopen,…

Niels Kersten en High Hopes SFN van start op NK springen

Pesse (11 april 2022) - Na een uiterst succesvol optreden afgelopen weekeinde met High Hopes SFN in…

Watermill Art SFN vanaf nu onder het zadel van Michael Greeve

Pesse (11 april 2022) - Tom Martens heeft de directie en de selecteurs van het SFN laten weten dat…

Willem Greve stopt als selecteur van het SFN II

(3-1-2022) - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S N.O.P. actief bij de Olympische Spelen in Tokio…