Watermill Art SFN ook in tweede ronde indrukwekkend

Valkenswaard (30 aug. 2022)  - Ook in de tweede ronde van de KWPN Kampioenschappen voor zevenjarige springpaarden om de Blom Cup sprong Watermill Art SFN onder Michael Greve indrukwekkend. Het fokproduct van Jan Greve uit Haaksbergen kwam nergens in de buurt van het hout.

 

De wedstrijd had een duidelijk ander karakter dan gisteren. Niet alleen waren de hindernissen hoger en breder, maar het parcours was technisch echt lastig. Vooral de lijn van de oxer naar de driesprong en dan een steilsprong met als bovenste onderdeel een witte plank vroeg veel van paard en ruiter. Daarnaast bleek het venijn ook nog eens in de staart van het parcours te zitten, want voor de nodige combinaties was het parcours één hindernis te lang.

 

In de openingswedstrijd bleken 20 van de 54 combinaties foutloos, maar in de tweede wedstrijd bleef dat aantal beperkt tot 15 combinaties.

Na de derde plaats in de wedstrijd van gisteren en de elfde plek in de wedstrijd van vandaag gaan Watermill Art SFN en Michael Greeve morgen als achtste in de tussenstand van start.

 

Toch is er iets vreemds aan de hand met deze KWPN competitie. Elf combinaties hebben nog geen springfout gemaakt en toch hebben 12 combinaties met één balkje aan de benen en twee combinaties met twee springfouten evenveel kans om zich te kunnen laten huldigen als winnaar van de Blom Cup, omdat alle paarden morgen weer met een schone lei van start gaan. Ditzelfde doet zich ook voor bij de vijfjarigen, waar 16 van de 40 startgerechtigde paarden nog geen springfout hebben gemaakt, maar 24 starters in de finale wel. Bij de zesjarigen hebben 24 van de 40 finalepaarden de lei tot nu toe schoon weten te houden.

 

Ook Kadorena SFN kwam met Kim Hoogenraat bij de 7-jarigenin actie en zij wisten de schade nu tot drie springfouten beperkt te houden. Dit resultaat opgeteld bij dat van de openingsdag deed deze combinatie op de 46ste plek in de eindstand belanden, waarmee ze helaas niet in de finale aan de start komt.

 

De finale voor vijf jarige paarden start woensdag om 13.50 uur en daarin gaan 40 paarden van start. De finale voor zevenjarige paarden gaat om 16.30 uur van start en daarin komen 20 paarden aan de start. Beide wedstrijden worden verreden met barrage.
Bij de vijf jarigen is de hoogte van de hindernissen 1.25m en bij de zevenjarigen is de hoogte van de hindernissen 1.45m.

 

Beide wedstrijden worden op het hoofdterrein verreden en zijn via KWPN.tv live en gratis te volgen.

 

Alle startlijsten en uitslagen vindt u hier: KWPN Blom Cup - KWPN Blom Cup - Start And Results Lists (scgvisual.com)

Nieuws

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…

Adreswijziging

Door verhuizing verandert met ingang van 3 april 2023 het postadres van het SFN II.

Iedereen die zich heeft aangemeld is welkom op Jumping Amsterdam

In tegenstelling tot andere jaren hebben we er in 2023 voor gekozen om u uit te nodigen met ons…

Kerst- en nieuwjaarswens SNF II

De directie van het SFN II wenst u, mede namens de RvC, een hele fijne Kerst en een in alle…

Jumping Amsterdam 2023

Jumping Amsterdam opent deuren voor SFN II

Ileanne SFN verkocht naar de USA

Pesse (5 okt. 2022) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft de schimmelmerrie Ileanne…