Audi's Utascha SFN in eerste wedstrijd met Eric van der Vleuten gestart

 

's-Hertogenbosch, 18 januari 2007. Tijdens een springconcours in Roggel werd Audi's Utascha SFN afgelopen zondag (14 januari 2007) voor het eerst door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht. De zeer ervaren internationale ruiter uit Mierlo was enorm enthousiast over zijn ervaringen met de zesjarige, van Lux afstammende, merrie in het parcours.

 

"Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Het is te hopen dat het Springpaarden Fonds Nederland nog een aantal van deze paarden weet te vinden", vatte Van der Vleuten zijn mening na de eerste rit samen. Van der Vleuten reed Audi's Utascha SFN foutloos over de parkoersen.

 

Voor Eric van der Vleuten is Audi's Utascha SFN nu al één van de beste jonge paarden die hij ooit heeft bereden, maar toch tracht hij tegelijkertijd te veel optimisme te temperen. "Wat je uiteraard kunt hopen is dat het paard gezond blijft, want alleen dan is het mogelijk om de beloftes die dit paard in zich heeft waar te maken", aldus de ruiter, die deze nieuwe aanwinst van zijn stal het komende seizoen een paar maal mee zal nemen om haar uit te brengen in internationale wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden. "Het mooie van het Springpaarden Fonds Nederland is dat ik en Audi's Utascha SFN de kans krijgen uit te groeien tot een combinatie en dat het paard de kans krijgt te rijpen. Langzaam ervaring op gaan doen, langzaam opleiden, niets forceren, alles is er op gericht om het paard alle kans te geven uit te groeien tot een internationale topper". Voor de oud eigenaar van Audi's Utascha SFN, de heer Sef van Rens uit Meterik was het best even een moeilijk moment om ja te zeggen tegen de verkoop van zijn oogappel aan het SFN. "Eigenlijk had ik haar graag gehouden", vertelt Van Rens, die de merrie niet zelf bij het Springpaarden Fonds Nederland heeft aangeboden. "Ik ging er vanuit dat als de merrie voor dat fonds goed genoeg zou zijn ze er wel naar zouden komen vragen". En aldus geschiedde, want de merrie had al een paar maal laten zien over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken als springpaard. Onder haar ruiter Marten Gunnarssson werd Utascha in 2006 derde in de Limburgse kampioenschappen klasse M, vijfde op de Hippiade, waar een tijdfoutje haar van een hogere klassering afhield, en vierde in Geesteren, waar jonge springpaarden een kwaliteitsbeoordeling ondergaan.

 

Audi's Utascha SFN is een dochter van de hengst Lux, die door Jerry Smit internationaal werd uitgebracht. Moeder Natascha is een dochter van de hengst Indoctro, waarvan eveneens heel veel kinderen zeer goed in de internationale springsport presteren. Datzelfde kan ook gezegd worden van de vader van de moeder van Natscha, de merrie Falve, want dan stuiten we op de hengst Renville. Met deze hengst heeft oud-bondscoach Bert Romp talloze internationale successen geboekt. De moeder van Falve is de merrie Walve, en zij had als vader de legendarische springpaarden vererver Almé. Voor zeer in stambomen geÏnteresseerden is de pedigree van Audi's Utascha SFN er één om van te watertanden en binnenkort willen we u daarover graag uitgebreid informeren.

 

Overigens is het opvallend dat na de twee foutloze ritten van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN er bij de kantoren van Van Lanschot en op de internetsite een opleving in de belangstelling valt te constateren om als nog te participeren in het fonds. Dat kan nog tot 18 februari. Morgen, donderdag 18 januari, zal Eric van der Vleuten Audi's Utascha SFN uitbrengen in een wedstrijd voor zesjarigen in Deurne. Deze wedstrijd begint om ongeveer 15.00 uur.

 

Meer informatie over het springpaardenfonds kunt u vinden op: www.springpaardenfonds.nl.

Jacob Melissen, 06-54220246

 

Voor meer informatie over de eerste ervaringen van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN kunt u hem bellen. Eric van der Vleuten: 06-532272901

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…