Audi's Utascha SFN in eerste wedstrijd met Eric van der Vleuten gestart

 

's-Hertogenbosch, 18 januari 2007. Tijdens een springconcours in Roggel werd Audi's Utascha SFN afgelopen zondag (14 januari 2007) voor het eerst door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht. De zeer ervaren internationale ruiter uit Mierlo was enorm enthousiast over zijn ervaringen met de zesjarige, van Lux afstammende, merrie in het parcours.

 

"Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Het is te hopen dat het Springpaarden Fonds Nederland nog een aantal van deze paarden weet te vinden", vatte Van der Vleuten zijn mening na de eerste rit samen. Van der Vleuten reed Audi's Utascha SFN foutloos over de parkoersen.

 

Voor Eric van der Vleuten is Audi's Utascha SFN nu al één van de beste jonge paarden die hij ooit heeft bereden, maar toch tracht hij tegelijkertijd te veel optimisme te temperen. "Wat je uiteraard kunt hopen is dat het paard gezond blijft, want alleen dan is het mogelijk om de beloftes die dit paard in zich heeft waar te maken", aldus de ruiter, die deze nieuwe aanwinst van zijn stal het komende seizoen een paar maal mee zal nemen om haar uit te brengen in internationale wedstrijden voor zes- en zevenjarige paarden. "Het mooie van het Springpaarden Fonds Nederland is dat ik en Audi's Utascha SFN de kans krijgen uit te groeien tot een combinatie en dat het paard de kans krijgt te rijpen. Langzaam ervaring op gaan doen, langzaam opleiden, niets forceren, alles is er op gericht om het paard alle kans te geven uit te groeien tot een internationale topper". Voor de oud eigenaar van Audi's Utascha SFN, de heer Sef van Rens uit Meterik was het best even een moeilijk moment om ja te zeggen tegen de verkoop van zijn oogappel aan het SFN. "Eigenlijk had ik haar graag gehouden", vertelt Van Rens, die de merrie niet zelf bij het Springpaarden Fonds Nederland heeft aangeboden. "Ik ging er vanuit dat als de merrie voor dat fonds goed genoeg zou zijn ze er wel naar zouden komen vragen". En aldus geschiedde, want de merrie had al een paar maal laten zien over meer dan voldoende kwaliteiten te beschikken als springpaard. Onder haar ruiter Marten Gunnarssson werd Utascha in 2006 derde in de Limburgse kampioenschappen klasse M, vijfde op de Hippiade, waar een tijdfoutje haar van een hogere klassering afhield, en vierde in Geesteren, waar jonge springpaarden een kwaliteitsbeoordeling ondergaan.

 

Audi's Utascha SFN is een dochter van de hengst Lux, die door Jerry Smit internationaal werd uitgebracht. Moeder Natascha is een dochter van de hengst Indoctro, waarvan eveneens heel veel kinderen zeer goed in de internationale springsport presteren. Datzelfde kan ook gezegd worden van de vader van de moeder van Natscha, de merrie Falve, want dan stuiten we op de hengst Renville. Met deze hengst heeft oud-bondscoach Bert Romp talloze internationale successen geboekt. De moeder van Falve is de merrie Walve, en zij had als vader de legendarische springpaarden vererver Almé. Voor zeer in stambomen geÏnteresseerden is de pedigree van Audi's Utascha SFN er één om van te watertanden en binnenkort willen we u daarover graag uitgebreid informeren.

 

Overigens is het opvallend dat na de twee foutloze ritten van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN er bij de kantoren van Van Lanschot en op de internetsite een opleving in de belangstelling valt te constateren om als nog te participeren in het fonds. Dat kan nog tot 18 februari. Morgen, donderdag 18 januari, zal Eric van der Vleuten Audi's Utascha SFN uitbrengen in een wedstrijd voor zesjarigen in Deurne. Deze wedstrijd begint om ongeveer 15.00 uur.

 

Meer informatie over het springpaardenfonds kunt u vinden op: www.springpaardenfonds.nl.

Jacob Melissen, 06-54220246

 

Voor meer informatie over de eerste ervaringen van Eric van der Vleuten met Audi's Utascha SFN kunt u hem bellen. Eric van der Vleuten: 06-532272901

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.