Audi's Utascha SFN wederom foutloos

 

's-Hertogenbosch. Op de eerste dag van Indoor Deurne op 18 januari 2007 kwamen vijf- en zesjarige springpaarden aan de start. Het leek Eric van der Vleuten verstandig om nog eens met Audi’s Utascha SFN aan de start te verschijnen om elkaar daardoor beter te leren kennen. De paarden moesten van de losrij-piste naar de springpiste door de buitenlucht en omdat het behoorlijk hard waaide raakte de merrie daar iets opgewonden van, wat ook tot uitdrukking kwam tot aan hindernis vier. Maar daarna was de concentratie er weer volledig en rondde zij de het parcours feilloos en foutloos af.

 

Ook in het barrageparcours maakte Audi’s Utascha SFN geen fout. "Ze was aan het begin even hectisch, maar herstelde zich perfect en geeft op iedere sprong een bijzonder fijn gevoel", aldus Van der Vleuten.


Voormalig lid van de hengstenkeuringscommissie Cor Loeffen, die aan het hippisch centrum Deurne verbonden is als instructeur en regelmatig wordt gevraagd door organisaties om springpaarden te beoordelen, vertelde: "Zoals Audi’s Utascha SFN springt zo behoort een paard te springen!"

 

In het vorige persbericht zegden wij u toe de afstamming van Audi’s Utascha SFN onder de loep te nemen.

 

De toevoegingen achter de namen zijn titels die door het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) aan de paarden toegekend kunnen worden op grond van hun prestaties:

 

Ster is een onderscheiding voor paarden die aan hoge exterieureisen voldoen;

 

Keur is een onderscheiding voor merries die ster moeten zijn, maar daarnaast ook nog zelf prestaties hebben neergezet. Voor hengsten gelden daarvoor nog zwaardere eisen, waarbij ook de prestaties van de kinderen meetellen;

 

Preferent is een onderscheiding voor merries die zij verkrijgen op grond van de prestaties van hun nakomelingen en datzelfde geldt ook voor de hengsten. Het is de hoogste onderscheiding voor paarden die het KWPN kent;

 

PROK is een onderscheiding die het paard krijgt als het een zware röntgenologische test zonder problemen heeft doorstaan.


Ladykiller xx
Lord
Viola
Lord Calando
Calando I
Perra
Kerin
Lux Z
Almé Z
Ahorn Z
Heureka Z
Apocalypte Z
Caletto I
Sanntona
Hedie

Audi’s Utascha SFN - 01.07357
Ster, PROK, geb.13 april 2001.
Fokker: Cees Bruers te Alphen (NB)

Capitano
Capitol I
Folia
Indocto preferent
Caletto II
Vanessa VII
Orgesch
Natascha keur pref
Courville xx
xx
Renville keur
Lavanta
Falve ster PROK pref
Almé Z
Walve keur pref
Malve

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.