Laatste ontwikkelingen omtrent 'stal' SFN

 

VDL Groep For Holland SFN

Op 8 december zal de hengst VDL Groep For Holland SFN in het KNHS centrum te Ermelo verschijnen voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Als men dit wil meemaken moet men vroeg uit de veren, want onze hengst, met catalogusnummer 431, zit in de eerste groep, waarvan de eerste hengst om 08.00 uur voor de hengstenkeuringscommissie verschijnt. Wanneer men het programma volgt dan wordt om 10.00 uur een aanvang gemaakt met het springen van een parcours. De hengst zal daar worden voorgereden door zijn ruiter Mathijs van Asten. Rond de middag zal bekend worden gemaakt welke hengsten worden doorverwezen naar de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch, begin februari 2009.

 

VDL Groep Utascha SFN

Het ligt in de planning van Eric van der Vleuten om VDL Groep Utascha SFN aan de start te gaan brengen van Expo On Horse in Hengelo.

 

Kadans Webster SFN zal vanaf 1 januari 2009 worden bereden door Ruben Romp

De van Hors la Loi afstammende blonde vos Kadans Webster SFN zal tot 1 januari 2009 worden bereden door Arnold Boerekamps. De selecteurs en directie SFN zijn Arnold en Mollie Boerekamps veel dank verschuldigd voor de uiterst zorgvuldig en betrokken wijze waarop zij Kadans Webster SFN zijn blijven scholen en hebben verzorgd. Het was een groot genoegen om met zulke intens met de sport meelevende mensen te maken te hebben.

 

Vanaf 1 januari 2009 zal Kadans Webster SFN worden bereden door de zeer getalenteerde jonge ruiter Ruben Romp uit Goirle. Ruben Romp is een natuurtalent, die het afgelopen jaar nog deelnam aan de Europese kampioenschappen voor junioren in Praag. In 2009 mag hij starten in de wedstrijden voor Young Riders. Zijn beste paard op dit moment is Hopes are High, waarmee Ruben niet alleen de finale, maar ook de competitie om de VdB Cup op indrukwekkende wijze winnend afsloot.

De vader van Ruben is Bert Romp, die zelf terug kan kijken op een indrukwekkende carrière in de sport. Zo behoorde Romp in 1992 tot het Nederlandse kwartet dat op de Olympische Spelen in Barcelona goud won. Voor Romp een kater, want volgens de reglementen (die slechts éénmalig golden) kreeg de ruiter, die voor het weg te strepen resultaat zorgde, geen medaille. Met Renville en Waldo behaalde Romp zijn grootste successen. Na zijn actieve ruiterloopbaan werd hij bondscoach van de Nederlandse springruiters. Daarna maakte hij de overstap naar de springstal van Wim van der Leegte en nu werkt Romp weer als zelfstandige ondernemer, vanuit zijn woonplaats Goirle, waar hij zijn beide zoons Ruben en Remon begeleidt.

 

Op maandag 8 december verschijnt de hengst VDL groep For Holland SFN voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Op deze wijze wordt inhoud gegeven aan de afspraken die bij aankoop met de combinatie Aaldering/Swelheim werden gemaakt.

 

Op dit moment is het tijdschema van deze keuringsdag nog niet bekend maar gebruikelijk is dat in de ochtenduren de hengsten exterieurmatig aan de hand worden beoordeeld op de straat. 's Middags zullen de hengsten die worden doorverwezen onder de man een parcours springen.

Tussendoor worden de paarden ook nog door dierenartsen bekeken.

 

Deze keuring wordt in de volksmond betiteld als "eerste bezichtiging". De tweede en derde bezichtiging vinden plaats in 's-Hertogenbosch op de hengstenkeuring van het KWPN die van 4 tot 7 februari 2009 in de Brabanthallen wordt gehouden. Mocht de hengstenkeuringscommissie van het KWPN besluiten VDL groep For Holland SFN door te verwijzen naar de tweede bezichtiging dan zal deze hengst onder Mathijs van Asten deel moeten nemen aan de KNHS/KWPN hengstencompetitie. Deze wedstrijden worden gehouden op 3 december Hengelo Overijssel (Hieraan zal VDL groep For Holland SDN zeker niet deelnemen omdat deze wedstrijd plaats vindt voor de eerste bezichtiging), 11 december in Manege den Gouberg in Roosendaal (Noord Brabant) 30 december Zuidbroek (Groningen), 14 januari Deurne (Noord-Brabant). De finale zal worden verreden op de KWPN hengstenkeuring. Het was de laatste jaren gebruikelijk om de finale te verrijden op donderdagavond waardoor dit dan op 5 februari zal plaats vinden.

 

Zodra er exacte tijden of nadere informatie bekend is zullen wij u zo snel mogelijk informeren.

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…