Laatste ontwikkelingen omtrent 'stal' SFN

 

VDL Groep For Holland SFN

Op 8 december zal de hengst VDL Groep For Holland SFN in het KNHS centrum te Ermelo verschijnen voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Als men dit wil meemaken moet men vroeg uit de veren, want onze hengst, met catalogusnummer 431, zit in de eerste groep, waarvan de eerste hengst om 08.00 uur voor de hengstenkeuringscommissie verschijnt. Wanneer men het programma volgt dan wordt om 10.00 uur een aanvang gemaakt met het springen van een parcours. De hengst zal daar worden voorgereden door zijn ruiter Mathijs van Asten. Rond de middag zal bekend worden gemaakt welke hengsten worden doorverwezen naar de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch, begin februari 2009.

 

VDL Groep Utascha SFN

Het ligt in de planning van Eric van der Vleuten om VDL Groep Utascha SFN aan de start te gaan brengen van Expo On Horse in Hengelo.

 

Kadans Webster SFN zal vanaf 1 januari 2009 worden bereden door Ruben Romp

De van Hors la Loi afstammende blonde vos Kadans Webster SFN zal tot 1 januari 2009 worden bereden door Arnold Boerekamps. De selecteurs en directie SFN zijn Arnold en Mollie Boerekamps veel dank verschuldigd voor de uiterst zorgvuldig en betrokken wijze waarop zij Kadans Webster SFN zijn blijven scholen en hebben verzorgd. Het was een groot genoegen om met zulke intens met de sport meelevende mensen te maken te hebben.

 

Vanaf 1 januari 2009 zal Kadans Webster SFN worden bereden door de zeer getalenteerde jonge ruiter Ruben Romp uit Goirle. Ruben Romp is een natuurtalent, die het afgelopen jaar nog deelnam aan de Europese kampioenschappen voor junioren in Praag. In 2009 mag hij starten in de wedstrijden voor Young Riders. Zijn beste paard op dit moment is Hopes are High, waarmee Ruben niet alleen de finale, maar ook de competitie om de VdB Cup op indrukwekkende wijze winnend afsloot.

De vader van Ruben is Bert Romp, die zelf terug kan kijken op een indrukwekkende carrière in de sport. Zo behoorde Romp in 1992 tot het Nederlandse kwartet dat op de Olympische Spelen in Barcelona goud won. Voor Romp een kater, want volgens de reglementen (die slechts éénmalig golden) kreeg de ruiter, die voor het weg te strepen resultaat zorgde, geen medaille. Met Renville en Waldo behaalde Romp zijn grootste successen. Na zijn actieve ruiterloopbaan werd hij bondscoach van de Nederlandse springruiters. Daarna maakte hij de overstap naar de springstal van Wim van der Leegte en nu werkt Romp weer als zelfstandige ondernemer, vanuit zijn woonplaats Goirle, waar hij zijn beide zoons Ruben en Remon begeleidt.

 

Op maandag 8 december verschijnt de hengst VDL groep For Holland SFN voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Op deze wijze wordt inhoud gegeven aan de afspraken die bij aankoop met de combinatie Aaldering/Swelheim werden gemaakt.

 

Op dit moment is het tijdschema van deze keuringsdag nog niet bekend maar gebruikelijk is dat in de ochtenduren de hengsten exterieurmatig aan de hand worden beoordeeld op de straat. 's Middags zullen de hengsten die worden doorverwezen onder de man een parcours springen.

Tussendoor worden de paarden ook nog door dierenartsen bekeken.

 

Deze keuring wordt in de volksmond betiteld als "eerste bezichtiging". De tweede en derde bezichtiging vinden plaats in 's-Hertogenbosch op de hengstenkeuring van het KWPN die van 4 tot 7 februari 2009 in de Brabanthallen wordt gehouden. Mocht de hengstenkeuringscommissie van het KWPN besluiten VDL groep For Holland SFN door te verwijzen naar de tweede bezichtiging dan zal deze hengst onder Mathijs van Asten deel moeten nemen aan de KNHS/KWPN hengstencompetitie. Deze wedstrijden worden gehouden op 3 december Hengelo Overijssel (Hieraan zal VDL groep For Holland SDN zeker niet deelnemen omdat deze wedstrijd plaats vindt voor de eerste bezichtiging), 11 december in Manege den Gouberg in Roosendaal (Noord Brabant) 30 december Zuidbroek (Groningen), 14 januari Deurne (Noord-Brabant). De finale zal worden verreden op de KWPN hengstenkeuring. Het was de laatste jaren gebruikelijk om de finale te verrijden op donderdagavond waardoor dit dan op 5 februari zal plaats vinden.

 

Zodra er exacte tijden of nadere informatie bekend is zullen wij u zo snel mogelijk informeren.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…