Laatste ontwikkelingen omtrent 'stal' SFN

 

VDL Groep For Holland SFN

Op 8 december zal de hengst VDL Groep For Holland SFN in het KNHS centrum te Ermelo verschijnen voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Als men dit wil meemaken moet men vroeg uit de veren, want onze hengst, met catalogusnummer 431, zit in de eerste groep, waarvan de eerste hengst om 08.00 uur voor de hengstenkeuringscommissie verschijnt. Wanneer men het programma volgt dan wordt om 10.00 uur een aanvang gemaakt met het springen van een parcours. De hengst zal daar worden voorgereden door zijn ruiter Mathijs van Asten. Rond de middag zal bekend worden gemaakt welke hengsten worden doorverwezen naar de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch, begin februari 2009.

 

VDL Groep Utascha SFN

Het ligt in de planning van Eric van der Vleuten om VDL Groep Utascha SFN aan de start te gaan brengen van Expo On Horse in Hengelo.

 

Kadans Webster SFN zal vanaf 1 januari 2009 worden bereden door Ruben Romp

De van Hors la Loi afstammende blonde vos Kadans Webster SFN zal tot 1 januari 2009 worden bereden door Arnold Boerekamps. De selecteurs en directie SFN zijn Arnold en Mollie Boerekamps veel dank verschuldigd voor de uiterst zorgvuldig en betrokken wijze waarop zij Kadans Webster SFN zijn blijven scholen en hebben verzorgd. Het was een groot genoegen om met zulke intens met de sport meelevende mensen te maken te hebben.

 

Vanaf 1 januari 2009 zal Kadans Webster SFN worden bereden door de zeer getalenteerde jonge ruiter Ruben Romp uit Goirle. Ruben Romp is een natuurtalent, die het afgelopen jaar nog deelnam aan de Europese kampioenschappen voor junioren in Praag. In 2009 mag hij starten in de wedstrijden voor Young Riders. Zijn beste paard op dit moment is Hopes are High, waarmee Ruben niet alleen de finale, maar ook de competitie om de VdB Cup op indrukwekkende wijze winnend afsloot.

De vader van Ruben is Bert Romp, die zelf terug kan kijken op een indrukwekkende carrière in de sport. Zo behoorde Romp in 1992 tot het Nederlandse kwartet dat op de Olympische Spelen in Barcelona goud won. Voor Romp een kater, want volgens de reglementen (die slechts éénmalig golden) kreeg de ruiter, die voor het weg te strepen resultaat zorgde, geen medaille. Met Renville en Waldo behaalde Romp zijn grootste successen. Na zijn actieve ruiterloopbaan werd hij bondscoach van de Nederlandse springruiters. Daarna maakte hij de overstap naar de springstal van Wim van der Leegte en nu werkt Romp weer als zelfstandige ondernemer, vanuit zijn woonplaats Goirle, waar hij zijn beide zoons Ruben en Remon begeleidt.

 

Op maandag 8 december verschijnt de hengst VDL groep For Holland SFN voor de hengstenkeuringscommissie van het KWPN. Op deze wijze wordt inhoud gegeven aan de afspraken die bij aankoop met de combinatie Aaldering/Swelheim werden gemaakt.

 

Op dit moment is het tijdschema van deze keuringsdag nog niet bekend maar gebruikelijk is dat in de ochtenduren de hengsten exterieurmatig aan de hand worden beoordeeld op de straat. 's Middags zullen de hengsten die worden doorverwezen onder de man een parcours springen.

Tussendoor worden de paarden ook nog door dierenartsen bekeken.

 

Deze keuring wordt in de volksmond betiteld als "eerste bezichtiging". De tweede en derde bezichtiging vinden plaats in 's-Hertogenbosch op de hengstenkeuring van het KWPN die van 4 tot 7 februari 2009 in de Brabanthallen wordt gehouden. Mocht de hengstenkeuringscommissie van het KWPN besluiten VDL groep For Holland SFN door te verwijzen naar de tweede bezichtiging dan zal deze hengst onder Mathijs van Asten deel moeten nemen aan de KNHS/KWPN hengstencompetitie. Deze wedstrijden worden gehouden op 3 december Hengelo Overijssel (Hieraan zal VDL groep For Holland SDN zeker niet deelnemen omdat deze wedstrijd plaats vindt voor de eerste bezichtiging), 11 december in Manege den Gouberg in Roosendaal (Noord Brabant) 30 december Zuidbroek (Groningen), 14 januari Deurne (Noord-Brabant). De finale zal worden verreden op de KWPN hengstenkeuring. Het was de laatste jaren gebruikelijk om de finale te verrijden op donderdagavond waardoor dit dan op 5 februari zal plaats vinden.

 

Zodra er exacte tijden of nadere informatie bekend is zullen wij u zo snel mogelijk informeren.

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.