Concours Hippique Mierlo & onze paarden

 

Kadans Webster SFN
Op zondagochtend 27 april jl. sprong Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN in Mierlo mee in een rubriek voor vijfjarige paarden. Het was een wedstrijd die verreden werd in twee manches. Daarbij mocht men alleen van start gaan in de tweede manche wanneer men de eerste foutloos had gesprongen. In beide rondes maakten paard en ruiter geen fouten. "Ik ben zeer tevreden over Webster. Ik wil hem nog tweemaal in een rubriek als deze uitbrengen, om hem ook te laten wennen aan de ambiance van buitenconcoursen en dan de overstap te maken naar het M", aldus Nol Boerekamps. Het belangrijkste doel voor Kadans Webster SFN op dit moment is deelname aan de Nederlandse kampioenschappen voor vijfjarige paarden, die eind augustus in Ermelo worden gehouden in het kader van de KWPN Paardendagen.

 

VDL Groep Utascha SFN
Nadat Eric van der Vleuten zeer enthousiast was teruggekeerd van Hardelot, waar VDL Groep Utascha SFN drie dagen lang zeer goed had gesprongen, besloot Eric dit paard niet in Mierlo te laten starten. "Onlangs heb ik opnieuw een scan laten maken van de pees waaraan zij vorig jaar enige problemen had. Uit die scan kwam naar voren dat er toch nog steeds enige ruis rond de pees viel waar te nemen. Daarop heb ik uit voorzorg besloten om de merrie niet te laten starten. Met Dr. Hans van Schie, in Nederland de absolute specialist op het gebied van pezen, is een afspraak gemaakt. Ik wil geen enkel risico lopen, want zoals VDL Groep Utascha SFN in Hardelot sprong gaf zij mij een enorm goed gevoel. Eerlijk gezegd: zo'n goed gevoel heb ik nog nooit eerder gehad bij een zevenjarig paard", aldus Eric van der Vleuten.

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.