Goede prestaties van de SFN paarden in Wierden

 

Wierden. Het evenement Indoor Wierden staat garant voor goede sport en mooie parcoursen voor jonge paarden. Vandaar ook dat de startlijsten soms ellenlang zijn. Voor het Springpaarden Fonds Nederland kwamen er drie paarden aan de start. Michael Greeve bracht Varanka SFN uit in het ZZ, Ben Schröder koos er voor om BMC Floreen SFN in het Z aan de start te brengen en Peter Geerink kwam met Rapide Viando SFN aan de start van 1.30 m. rubrieken.

 

In de eerste twee 1.30 m. rubrieken bleven Geerink en Rapide Viando SFN foutloos en eindigden zij als 37ste en als 26ste. In de 1.35 m. rubriek liepen zij tegen één springfoutje aan, maar werden toch nog 39ste in een veld met ruim 100 starters.


Michael Greeve, die met Varanka SFN aan de start kwam in de klasse ZZ, noteerde in de eerste wedstrijd één springfoutje en werd daarmee 28ste. In de tweede wedstrijd plaatste hij zich dankzij een foutloze ronde voor de tweede fase, waarin ook één springfoutje werd gemaakt. Daardoor eindigde hij in deze wedstrijd als vijftiende.


Ben Schröder bracht BMC Floreen SFN aan de start in de klasse Z. In de eerste wedstrijd bleven zij foutloos in een goede tijd en eindigden als vierde. In de tweede wedstrijd waarin Ben het 'fonds' paard aan de start bracht bleven zij dubbel foutloos en eindigden als dertigste.

 

Eric van der Vleuten, die na zijn fraaie vierde plaats in Verona met VDL Groep Tomboy is opgeklommen naar de tweede plaats in de West Europese Wereldbeker League, komt over twee weken met VDL Groep Utascha SFN aan de start van een kleine wedstrijd in Wijchen en neemt de week daarop de merrie mee naar het JIM in Maastricht. Midden december staat het beroemde internationale concours in het Londense Olympia op het programma en Van der Vleuten hoopt er op dat hij van bondscoach Rob Ehrens ook daar van start mag gaan.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…