VDL Groep Utascha presteert top!

 

In het Zuidduitse Nördlingen werd een internationaal twee sterren springconcours gehouden waaraan Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN deelnam.

 

In een voorbereidende proef sprong de merrie in het Zuidduitse land heel goed. Er werd ingeschreven voor de Grote Prijs, waarvan de hindernissen een hoogte hadden tot 1.55 m. Daarmee was deze wedstrijd de zwaarste wedstrijd waaraan de merrie ooit heeft meegedaan. "Het was een goed gebouwde proef, waarin de driesprong hindernissen 1.50 m. hoog waren en verder waren er een paar hindernissen op maximale hoogte. Op het voorterrein voelde Utascha SFN al goed aan. Ze was daar lekker fris en ontspannen en toen ik binnenreed had ik het gevoel foutloos rond te kunnen rijden. Het was geen eenvoudige opgave, want van de 49 starters bleven slechts zes combinaties foutloos. In het parcours pakte de merrie fantastisch aan en we bleven dan ook heel gemakkelijk zonder fouten", vertelde Van der Vleuten.

 

In de barrage ging Eric als één na laatste ruiter van start. "Ook nu wilde ik niets forceren. Ik wilde een vlot foutloos rondje neerzetten en dat lukte. Ik was een seconde langzamer dan mijn zoon Maikel met VDL Groep Parmala Douche. De laatste starter was Marcus Ehning met de 16-jarige Sandro Boy, die een schat aan ervaring meebracht. Zij doken een volle seconde onder de tijd van Maikel en wonnen de wedstrijd en ik werd derde. Maar Sandro Boy is 16 jaar en Utascha SFN is nog maar acht!", aldus Eric, die met zijn derde plaats dik tevreden was. In de komende dagen wil Eric overleggen met Emile Hendrix of de volgende wedstrijd voor Utascha SFN Roggel of Valkenswaard wordt.

 

De wedstrijd in Nördlingen laat zich het beste vergelijken met de Grote Prijs van Eindhoven, die in het Hemelvaart weekeinde werd verreden en waar Utascha SFN ook aan de start kwam. "Je merkt dat de merrie tussen mei en nu weer veel geleerd heeft en dat haar ontwikkeling als springpaard veel vooruitgang vertoont. Die progressie moet ons behoedzaam houden. We moeten niets forceren, alleen kijken wat ze aanbiedt en daarop proberen in te spelen, Daarbij moet steeds in het achterhoofd worden gehouden dat een na een stapje voorwaarts ook weer een stapje terug moet worden gedaan, om er voor te zorgen dat Utascha SFN het plezier in haar werk houdt", aldus Van der Vleuten.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…