Utascha SFN en Chesta SFN overtuigen in Roggel

 

Tijdens het vier dagen durende CSI Roggel in de schitterende accommodatie 'de Leistert' kwamen zowel VDL Groep Utascha SFN met Eric van der Vleuten als Chesta SFN met Yves Houtackers in het zadel in actie.

 

VDL groep Utascha SFN

VDL groep Utascha SFN liep op zaterdagavond haar eerste wedstrijd op 1.40 m. niveau en overtuigde. "Ik ben heel tevreden over de vorderingen die de merrie maakt en ga nu langzaam maar zeker met haar toewerken naar Indoor Brabant", vertelde Eric van der Vleuten.

 

In de 1.40 m. rubriek gingen 75 combinaties van start, waarvan er 15 foutloos bleven. Slechts drie combinaties wisten ook in die barrage foutloos te blijven. Onder dit trio niet de merrie van het springpaardenfonds. "Ik wilde een snelle tijd neerzetten en draaide kort voor de oxer. Daardoor ontstond één foutje. Ik heb na dat foutje direct gas teruggenomen en de rest van de barragerit rustig aan gedaan. Toch werden we nog zesde. Zonder dat foutje had ik doorgereden en dan zouden we dicht in de buurt van de winnende tijd zijn gekomen", aldus Van der Vleuten. VDL Groep Utascha SFN gaat nu even op rust, om eind februari weer ingezet te worden. "Ik denk dat ik haar in de klasse Z laat starten in Asten, dan breng ik haar aan de start van het nationale concours in Roggel en daarna hoop ik dat ze honderd procent klaar is voor Indoor Brabant".

 

Chesta SFN
Yves Houtackers deed ook goede zaken met de schimmel Chesta SFN. "De eerste dag hadden we een foutloos parcours, op de tweede dag tikten we twee balken uit de lepels en in de finale waren we wederom foutloos en plaatsten ons voor de barrage. In die barrage leek de zesjarige iets vermoeid. Op zich geen wonder, want het is voor het eerst dat de ruin drie dagen achtereen is meegeweest naar een concours. Dat moet een paard ook leren. Ik ben blij dat ik deze fijne schimmel in mijn stal heb", aldus Houtackers.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…