Rapide Viando SFN nieuwe aanwinst Springpaarden Fonds Nederland

 

Terwijl veel mensen genoten van de rustige periode rond de kerstdagen en de jaarwisseling heeft het Springpaarden Fonds Nederland een nieuwe aankoop gedaan. Het gaat om het paard Rapide Viando, een zevenjarige ruin afkomstig uit de Kieni-stam.

 

Rapide Viando, die afstamt van de hengst Heartbreaker, wordt bereden door Peter Geerink (45). Vader Heartbreaker werd onder Geerink vierde in de Grote Prijs van Aken en boekte vele nationale en internationale successen. Rapide Viando werd gefokt door H.A. Langeslag uit het Noord Brabantse Berlicum. De moeder van Rapide Viando is de merrie Phantum, die Concorde als vader heeft. Deze hengst heeft in Nederland niet alleen geschiedenis geschreven als sportpaard, maar ook als fokhengst.

 

Net als bij de eerdere aankopen van het SFN staat ook de pedigree van Rapide Viando SFN bol van de springgenen. Nimmerdor, uitgeroepen tot KWPN hengst van de eeuw, is de vader van Heartbreaker en achter de moeder van Heartbreaker vinden we Silvano, die onder Henk Nooren internationaal met succes werd uitgebracht. Als we nog even dieper in de moederlijn van Rapide Viando SFN duiken, treffen we als vader van de grootmoeder de hengst Ramiro aan, die nog door de oud-minister van landbouw Fons van der Stee naar Nederland werd gehaald om een bijdrage te leveren aan de fokkerij van springpaarden.

 

Rapide Viando nam op vijfjarige leeftijd deel aan de KWPN kampioenschappen voor vijfjarige springpaarden. Met Geerink won hij op de eerste dag en beëindigde dit kampioenschap, na drie rondes, als vijftiende. Ook op zesjarige leeftijd nam hij deel aan dit kampioenschap, maar nu met Theo ter Huurne. Ditmaal plaatste de vosruin met bles en vier witte benen zich niet voor de finale. Tijdens Expo on Horse 2008 maakte de combinatie Rapide Viando en Peter Geerink veel indruk door twee van de drie wedstrijden voor de zes- en zevenjarige paarden winnend af te sluiten.

 

Het is de bedoeling van de selecteurs om de combinatie Geerink en Rapide Viando SFN in takt te laten. Niet vreemd, want Peter Geerink heeft bewezen een topruiter te zijn. Zo won hij in het wereldbeker seizoen 1996/1997 maar liefst vier Volvo's en in totaal zes wereldbeker kwalificaties en talloze Grote Prijzen. In 2003 maakte Geerink met Joint Venture deel uit van het Nederlandse team dat tijdens de Samsung Super League wedstrijd in Rotterdam zegevierde. De ruiter is met zeer veel paarden, hoofdzakelijk hengsten, op het hoogste niveau in de sport actief geweest. Naast Royal Bravour en Heartbreaker waren dat onder andere Padinus, Larino, Iroko en Fedor. Internationaal debuteerde de ruiter uit Gelselaar met de hengst Calvados.

Nieuws

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…

SFN op bezoek bij Sjaak Sleiderink en Iceman B SFN

Pesse (18 mei 2020) - Met ons rondje langs de paarden van het SFN zijn we weer terug bij Sjaak…

Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met…

Dennis van den Brink traint rustig door met Ileanne SFN

Videoproductie door Jan Bert Stevens www.stevens.video / www.jbstevens.nl Pesse (11 mei 2020) - De…

Op bezoek bij Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Pesse (4 mei 2020) - We hebben tijdens onze filmdag ook een bezoek gebracht bij Jeroen Dubbeldam en…

Filmpjes van Juwel SFN en Willem Greve

Pesse (28 april 2020) - Het zijn moeilijke tijden waarin we ons bevinden en we hopen dat u allen…

VIDEO BEELDEN VAN ONZE SFN PAARDEN

Pesse (20 april 2020) - De lockdown treft ons allen en de hippische wereld is daarop geen…

Een virtuele springwedstrijd

Als u zou gaan kijken op internet naar @rolex_grand_slam dan is daar een strijd gaande tussen vele…