Rapide Viando SFN nieuwe aanwinst Springpaarden Fonds Nederland

 

Terwijl veel mensen genoten van de rustige periode rond de kerstdagen en de jaarwisseling heeft het Springpaarden Fonds Nederland een nieuwe aankoop gedaan. Het gaat om het paard Rapide Viando, een zevenjarige ruin afkomstig uit de Kieni-stam.

 

Rapide Viando, die afstamt van de hengst Heartbreaker, wordt bereden door Peter Geerink (45). Vader Heartbreaker werd onder Geerink vierde in de Grote Prijs van Aken en boekte vele nationale en internationale successen. Rapide Viando werd gefokt door H.A. Langeslag uit het Noord Brabantse Berlicum. De moeder van Rapide Viando is de merrie Phantum, die Concorde als vader heeft. Deze hengst heeft in Nederland niet alleen geschiedenis geschreven als sportpaard, maar ook als fokhengst.

 

Net als bij de eerdere aankopen van het SFN staat ook de pedigree van Rapide Viando SFN bol van de springgenen. Nimmerdor, uitgeroepen tot KWPN hengst van de eeuw, is de vader van Heartbreaker en achter de moeder van Heartbreaker vinden we Silvano, die onder Henk Nooren internationaal met succes werd uitgebracht. Als we nog even dieper in de moederlijn van Rapide Viando SFN duiken, treffen we als vader van de grootmoeder de hengst Ramiro aan, die nog door de oud-minister van landbouw Fons van der Stee naar Nederland werd gehaald om een bijdrage te leveren aan de fokkerij van springpaarden.

 

Rapide Viando nam op vijfjarige leeftijd deel aan de KWPN kampioenschappen voor vijfjarige springpaarden. Met Geerink won hij op de eerste dag en beëindigde dit kampioenschap, na drie rondes, als vijftiende. Ook op zesjarige leeftijd nam hij deel aan dit kampioenschap, maar nu met Theo ter Huurne. Ditmaal plaatste de vosruin met bles en vier witte benen zich niet voor de finale. Tijdens Expo on Horse 2008 maakte de combinatie Rapide Viando en Peter Geerink veel indruk door twee van de drie wedstrijden voor de zes- en zevenjarige paarden winnend af te sluiten.

 

Het is de bedoeling van de selecteurs om de combinatie Geerink en Rapide Viando SFN in takt te laten. Niet vreemd, want Peter Geerink heeft bewezen een topruiter te zijn. Zo won hij in het wereldbeker seizoen 1996/1997 maar liefst vier Volvo's en in totaal zes wereldbeker kwalificaties en talloze Grote Prijzen. In 2003 maakte Geerink met Joint Venture deel uit van het Nederlandse team dat tijdens de Samsung Super League wedstrijd in Rotterdam zegevierde. De ruiter is met zeer veel paarden, hoofdzakelijk hengsten, op het hoogste niveau in de sport actief geweest. Naast Royal Bravour en Heartbreaker waren dat onder andere Padinus, Larino, Iroko en Fedor. Internationaal debuteerde de ruiter uit Gelselaar met de hengst Calvados.

Nieuws

High Hopes SFN komt in Waregem aan de start

(Pesse, 23 september 2019) - Kevin Jochems en High Hopes SFN gaan komend weekeinde van start op het…

Ileanne SFN op WK in actie

(Lanaken, 22 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde werd op het domein Zangersheide in Lanaken het…

Iceman B SFN, Juwel SFN en Ileanne SFN

Pesse (4 sept. 2019) -Nadat Sjaak Sleiderink Iceman B SFN en Juwel SFN aan de start had gebracht…

Kevin Jochems weer hersteld

Pesse (4 sept. 2019) - Kevin Jochems is weer hersteld van de val die hij in de tweede manche van de…

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN raken steeds meer op elkaar ingespeeld

(Humlikon, 1 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan een…

Jeroen leert Forever SFN steeds beter kennen

Donaueschingen (19 aug. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan…

Ileanne SFN heeft zich geplaats voor het WK

Ermelo (19 aug. 2019) - De KWPN Kampioenschappen voor 4-, 5-, 6- en 7-jarige springpaarden zijn…

Kevin Jochems en High Hopes SFN niet van start op KWPN Kampioenschappen

Pesse (12 aug. 2019) - Kevin Jochems is afgelopen vrijdag tijdens de Nations Cup wedstrijd in het…