Rapide Viando SFN nieuwe aanwinst Springpaarden Fonds Nederland

 

Terwijl veel mensen genoten van de rustige periode rond de kerstdagen en de jaarwisseling heeft het Springpaarden Fonds Nederland een nieuwe aankoop gedaan. Het gaat om het paard Rapide Viando, een zevenjarige ruin afkomstig uit de Kieni-stam.

 

Rapide Viando, die afstamt van de hengst Heartbreaker, wordt bereden door Peter Geerink (45). Vader Heartbreaker werd onder Geerink vierde in de Grote Prijs van Aken en boekte vele nationale en internationale successen. Rapide Viando werd gefokt door H.A. Langeslag uit het Noord Brabantse Berlicum. De moeder van Rapide Viando is de merrie Phantum, die Concorde als vader heeft. Deze hengst heeft in Nederland niet alleen geschiedenis geschreven als sportpaard, maar ook als fokhengst.

 

Net als bij de eerdere aankopen van het SFN staat ook de pedigree van Rapide Viando SFN bol van de springgenen. Nimmerdor, uitgeroepen tot KWPN hengst van de eeuw, is de vader van Heartbreaker en achter de moeder van Heartbreaker vinden we Silvano, die onder Henk Nooren internationaal met succes werd uitgebracht. Als we nog even dieper in de moederlijn van Rapide Viando SFN duiken, treffen we als vader van de grootmoeder de hengst Ramiro aan, die nog door de oud-minister van landbouw Fons van der Stee naar Nederland werd gehaald om een bijdrage te leveren aan de fokkerij van springpaarden.

 

Rapide Viando nam op vijfjarige leeftijd deel aan de KWPN kampioenschappen voor vijfjarige springpaarden. Met Geerink won hij op de eerste dag en beëindigde dit kampioenschap, na drie rondes, als vijftiende. Ook op zesjarige leeftijd nam hij deel aan dit kampioenschap, maar nu met Theo ter Huurne. Ditmaal plaatste de vosruin met bles en vier witte benen zich niet voor de finale. Tijdens Expo on Horse 2008 maakte de combinatie Rapide Viando en Peter Geerink veel indruk door twee van de drie wedstrijden voor de zes- en zevenjarige paarden winnend af te sluiten.

 

Het is de bedoeling van de selecteurs om de combinatie Geerink en Rapide Viando SFN in takt te laten. Niet vreemd, want Peter Geerink heeft bewezen een topruiter te zijn. Zo won hij in het wereldbeker seizoen 1996/1997 maar liefst vier Volvo's en in totaal zes wereldbeker kwalificaties en talloze Grote Prijzen. In 2003 maakte Geerink met Joint Venture deel uit van het Nederlandse team dat tijdens de Samsung Super League wedstrijd in Rotterdam zegevierde. De ruiter is met zeer veel paarden, hoofdzakelijk hengsten, op het hoogste niveau in de sport actief geweest. Naast Royal Bravour en Heartbreaker waren dat onder andere Padinus, Larino, Iroko en Fedor. Internationaal debuteerde de ruiter uit Gelselaar met de hengst Calvados.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…