BMC Utascha SFN levert topprestatie in Sankt Gallen

 

Sankt Gallen (1 juni 2012) - Tijdens de derde wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup Top League leverden Jeroen Dubbeldam en BMC Utascha SFN een belangrijke bijdrage aan de zege die Nederland boekte. Met één strafpunt voor het overschrijden van de tijd in de eerste manche en een foutloze tweede ronde vormden zij de beste combinatie van het Oranje kwartet.

 

Het Nederlandse team bestond uit Leon Thijssen met Tyson (4 en 0), Marc Houtzager met Sterrehof's Voltaire (1 en 4), Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans (9 en 1) en Dubbeldam met Utascha (1 en 0).

  

Na de eerste manche nam Nederland met zes strafpunten de tweede plaats in achter Duitsland, die de eerste manche afsloot met één strafpunt. Zwitserland en Groot-Brittannië deelden de derde plek met acht strafpunten. In de tweede ronde moest Duitsland acht strafpunten aan haar totaal toevoegen. De Britten en de Zwitsers bleven in de tweede ronde zonder fouten, waardoor hun totaal op acht strafpunten bleef staan. Thijssen en Dubbldam bleven foutloos, Houtzager maake een foutje. Als laatste moest Gerco Schröder met New Orleans de ring binnenrijden. Schröder kon zich één tijdfout permitteren, maar niet meer. Met die ene tijdfout zou Nederland op zeven strafpunten eindigen en dat was één strafpunt minder dan de Zwitser en de Britten en twee strafpunten minder dan de Duitsers. In de eerste manche oogde New Orleans aan het einde van het parcours iets vermoeid en maakte daar ook de twee fouten. In de tweede ronde leek het of Gerco in staat was de krachten van de schimmel te sparen tot de driesprong en daar gingen ze foutloos door. Op de laatste werd wel de achterste paal van de oxer geraakt, maar alles bleef liggen, waardoor Nederland net als vorig jaar deze wedstrijd op haar naam schreef. Daarmee gaat Nederland met een half puntje voorsprong op België en Duitsland aan de leiding in het klassement en tijdens het CHIO Rotterdam hoopt Ehrens deze voorsprong te vergroten.

 

Jeroen Dubbeldam (Weerselo) was een tevreden mens. "Ik rijd Utascha SFN sinds oktober vorig jaar en deze wedstrijd was voor mij met haar de tweede internationale buitenwedstrijd. Daarbij was het de eerste landenwedstrijd van ons samen. Dat tijdfoutje in de eerste manche ontstond uit het feit dat ik iets te veel tijd nam. In de tweede omloop reed ik met meer vertrouwen en gedurfder, vandaar dat we toen gemakkelijk binnen de tijd wisten te blijven", aldus Dubbeldam, die met deze prestatie met BMC Utascha SFN ook voldaan heeft aan de Olympische normen zoals die door de FEI worden gesteld.

Nieuws

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…

Adreswijziging

Door verhuizing verandert met ingang van 3 april 2023 het postadres van het SFN II.

Iedereen die zich heeft aangemeld is welkom op Jumping Amsterdam

In tegenstelling tot andere jaren hebben we er in 2023 voor gekozen om u uit te nodigen met ons…