Jeroen Dubbeldam en BMC Utascha SFN winnen GP Bremen

 

BREMEN (4 febr. 2012) - Ondanks het feit dat Jeroen Dubbeldam samen met BMC Utascha SFN het hoofd diende te buigen in de barrage van de Grote Prijs van de Senaat van de Vrije Hanzestad Bremen voor de Duitse ruiter Mario Stevens met Corlanda, wonnen Dubbeldam en Utascha deze toch. De oorzaak daarvan is dat in deze Grote Prijs de tijd en springfouten bepalend zijn die in het basisparcours wordt gerealiseerd en daarin waren Jeroen en Utascha de snelste foutloze combinatie.

 

Voor het algemeen klassement van de Euroclassics worden ook de strafpunten van zaterdag meegenomen. Daarin waren Dubbeldam, Stevens en de Zwitser Paul Freimuller met Biness van Overis na 2 wedstrijden foutloos, terwijl de Brit Dan Neilson met Varo M een strafpunt moest accepteren voor het overschrijden van de tijd. In het basisparcours van zondag was Dubbeldam bijna twee seconden sneller dan Stevens. De overwinning in de individuele uitslag van de Euroclassics ging naar Stevens, voor Dubbeldam, terwijl Freimüller, die zich met Biness van Overis ook voor de barrage geplaatst had, derde werd in deze competitie.

 

In Bremen tellen twee wedstrijden, die van zaterdagmiddag en die van zondag, mee voor de individuele uitslag van de Euroclassics. De wedstrijd van zaterdagmiddag werd overtuigend gewonnen door Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehof's Voltaire, voor Hans-Thorben Rüder met de van Julio Mariner xx afstammende merrie Orlanda. In deze wedstrijd werden Dubbeldam en Utascha derde. In totaal wisten zaterdagmiddag 19 combinaties foutloos te blijven en zij begonnen allemaal met een gelijk puntentotaal aan de Grote Prijs op zondagmiddag. Daarnaast was er aan de wedstrijd op zaterdagavond een teamwedstrijd verbonden en daarin eindigden Duitsland, België en Nederland met nul strafpunten en was een barrage noodzakelijk. Duitsland won uiteindelijk deze teamwedstrijd voor België, terwijl Nederland derde werd.

 

De Grote Prijs was een uitermate lastige proef, waarin van de 19 foutloze combinaties van zaterdag combinaties dus alleen Stevens, Freimüller en Dubbeldam opnieuw foutloos wisten te blijven. Ook in deze wedstrijd regeerde de chronometer de eerste manche, waardoor Dubbeldam voor de barrage van start ging wist dat hij de Grote Prijs op zijn naam had weten te schrijven. De individuele klassering van de Euroclassics werd winnend afgesloten door de combinatie die de barrage zou winnen. Dat was Stevens, die als tweede in het barrageparcours van start ging. De Zwitser Freimüller had het barrageparcours afgesloten met één springfout. Alle druk lag op de schouders van Dubbeldam om te proberen de snelle tijd van Stevens te verbeteren. Dat leek te lukken, totdat Dubbeldam op weg naar de laatste hindernis, een steilsprong, even een ophouding diende te maken, waardoor hij de chronometers stil liet staan op een tijd van 33.81 sec. Dat bleek net niet snel genoeg, want Stevens had de klokken stil laten staan op 33.55 sec.

 

"Het was een zware proef, waarin op bijna alle hindernissen fouten werden gemaakt. Vergeleken met de wedstrijd van zaterdag stonden de hindernissen allemaal net iets hoger en net iets breder en waren de tussenafstanden ook moeilijker. Ik ben erg blij met deze goede prestatie. Utascha SFN en ik hebben elkaar leren kennen en het ziet er naar uit dat we op de goede weg zijn", aldus Dubbeldam, die in de Grote Prijs 8.750,-- euro verdiende. Door als tweede te eindigen in het klassement van de Euroclassics verdiende hij nog eens 9.500,-- euro en op zaterdagmiddag was de derde plek goed voor 3.450,-- euro.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…