Archief 2014

Erik de Boer overleden

Datum: 31 december 2014

Erik de Boer overleden

(29 dec. 2014) - Op de avond van 30 december bereikte ons het bericht dat Erik de Boer op 29 december op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct in zijn woning in Rotterdam is overleden.

Aquila SFN top in Mechelen

Datum: 31 december 2014

(30 dec. 2014) - Er past ons inziens, gelet op het bovenstaande, enige ingetogenheid over de voortreffelijke prestaties tijdens het CSI 5* in Mechelen van Aquila SFN en Wout-Jan van der Schans. Op de openingsdag bleef de combinatie zonder hindernisfouten en noteerde één strafpunt voor het overschrijden van de tijd, waardoor ze als negende eindigden in een veld met 38 starters.

Zenith SFN in de race voor verkiezing KWPN Paard van het Jaar 2014

Datum: 22 december 2014

(22 dec. 2014) - Aan het einde van ieder jaar zijn er allerlei verkiezingen en Jeroen Dubbeldam heeft vorige week een hele mooie titel weten te verwerven: de Reem Acra Athlete of the Year Award, die aan hem werd overhandigd op de General Assembly van de FEI.

Het jaar 2014

Datum: 22 december 2014

(22 dec. 2014) - Terugkijkend op 2014 dan is dat een jaar dat het SFN meer heeft gebracht dan waarop we bij de oprichting hadden kunnen en mogen rekenen. In 2014 bleek dat de sportieve formule van het SFN werkt en we hebben dat nog meer inhoud kunnen geven door te besluiten Zenith SFN niet te verkopen voor de Olympische Spelen van 2016.

Morgen NOS/NOC*NSF Sportgala NPO 1, 20.30 uur

Datum: 15 december 2014

Dinsdagavond 16 december wordt in de RAI in Amsterdam het NOS/NOC*NSF Sportgala gehouden, dat live wordt uitgezonden op NPO 1 vanaf 20.30 uur.

Jeroen Dubbeldam onderscheiden met Reem Acra Athlete of the Year Award

Datum: 15 december 2014

(14 dec) - Afgelopen weekeinde vond in Baku,  de hoofdstad van Azerbeidzjan, de General Assembly plaats van de FEI. Voor de FEI was de verkiezing van de nieuwe voorzitter het belangrijkste onderwerp van de agenda. De Belg Ingmar de Vos kreeg als opvolger van prinses Haya een groot mandaat van de vergadering, want hij werd met 98 van de 131 uitgebrachte stemmen tot voorzitter gekozen.

Hester Klompmaker en Djumpsina SFN

Datum: 15 december 2014

Tolbert (13 dec) - Afgelopen week draaiden Hester Klompmaker en Djumpsinaweer een tweetal oefenparcoursjes in de Hedde Jan Cazemier manege in Tolbert. Zij bracht de schimmel aan de start van een M- en daarna van een Z-parcours en bleven in beide wedstrijden tweemaal gemakkelijk foutloos.

Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

Datum: 01 december 2014

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar.

Wout-Jan van der Schans op dreef met Aquila SFN

Datum: 01 december 2014

Madrid (29 nov.) - Tijdens de Madrid Horse Week kwamen Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN in actie. Op de openingsdag bracht Wout-Jan Aquila SFN aan de start van een 1.45 m. wedstrijd en dankzij een foutloze vlotte rit eindigden ze als vijfde in een wedstrijd met ruim 80 starters. 

Zenith SFN op zoek naar topvorm

Datum: 24 november 2014

Stuttgart (23 nov.) - Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN namen afgelopen weekeinde deel aan de Stuttgart Masters, waar op zondagmiddag een wereldbekerwedstrijd op het programma stond.

Barrista SFN gearriveerd bij Jesper Romp

Datum: 24 november 2014

Tubbergen (22 nov.) - Afgelopen week is Barista SFN overgebracht naar de BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen. Jesper Romp gaat de merrie van Harley x Emilion, die eerst aan de goede zorgen van Sjaak Sleiderink was toevertrouwd, vanaf nu rijden.

Aquila SFN mee naar Madrid

Datum: 24 november 2014

(24 nov.) - Komend weekeinde staat in Madrid de zesde wedstrijd op het programma in het kader van de Longines FEI wereldbeker voor springruiters. Wout-Jan van der Schans neemt daar deel met Capetown en Aquila SFN.

Bengel SFN met één foutje in Mariënheem

Datum: 24 november 2014

Mariënheem (23 nov.) - Chantal Regter en Bengel SFN namen afgelopen week deel aan een wedstrijd in Mariënheem. In de Grote Prijs liepen ze tegen één springfoutje aan en eindigden als 13e.

Jeroen Dubbeldam genomineerd als Reem Acra Best Athlete

Datum: 17 november 2014

LAUSANNE (KNHS) - Vier hippische sporters zijn genomineerd voor de titel 'Reem Acra Best Athlete 2014'. Onder hen regerend wereldkampioen bij de springruiters Jeroen Dubbeldam, die ook deel uitmaakte van het goud winnende Nederlandse team op het EK en lid was van het team dat in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie wist te winnen.

Jumping Indoor Maasticht

Datum: 17 november 2014

Maastricht (16 nov. 2014) - Op de openingsdag van JIM overheersten gemengde gevoelens: blij om de zege van Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN en een lichte teleurstelling over de één na laatste plaats van Aquila SFN met Wout-Jan van der Schans in die zelfde wedstrijd. 

Djumpsina SFN heeft zijn eerste wedstrijden er op zitten

Datum: 17 november 2014

(15 nov. 2014) - De schimmel Djumpsina SFN is in haar eerste wedstrijden met Hester Klompmaker van start gegaan. "Ik heb haar zaterdag een week geleden meegenomen naar een L-wedstrijd in Zwaagwesteinde en daarin waren we foutloos.

Chantal Regter wint met Bengel SFN in Saasveld

Datum: 17 november 2014

Saasveld (15 nov. 2014) - In de geheel gerenoveerde Ankerhal in Saasveld wisten Chantal Regter en Bengel SFN het hoofdnummer van de Twentse Ruiterdagen te winnen.

Chantal Regter en Bengel SFN maken indruk

Datum: 10 november 2014

Wierden (8 nov. 2014) - Het afgelopen weekeinde stond het CSI 2* Indoor Wierden op het programma en daar kwamen Chantal Regter en Bengel SFN aan de start. In de openingswedstrijd, een twee fasen wedstrijd met hindernissen van 1.40 m., bleven Regter en Bengel in de beide fasen foutloos en eindigden als elfde in een veld van ruim 70 combinaties.

Barista SFN naar Jesper Romp

Datum: 04 november 2014

Pesse (4 nov. 2014) - Door het vertrek van Sjaak Sleiderink bij Stal De Sjiem van Jeroen Dubbeldam heeft de directie van het SFN na overleg met haar selecteurs besloten om de in 2006 geboren merrie Barista SFN (Harley x Emilion) onder te brengen bij Jesper Romp.

Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN presteren goed in Lyon

Datum: 03 november 2014

Lyon (2 nov. 2014) - Afgelopen weekeinde was in Lyon de derde wedstrijd in het kader van de Longines FEI wereldbeker. Wout-Jan van der Schans nam aan die wedstrijd deel met Capetown en werd voortreffelijk tweede. Als tweede paard had hij Aquila SFN mee-genomen en daarmee presteerde hij ook dermate goed dat hij uiteindelijk werd uitgeroepen tot beste ruiter van het concours.

Nieuws

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…

SFN op bezoek bij Sjaak Sleiderink en Iceman B SFN

Pesse (18 mei 2020) - Met ons rondje langs de paarden van het SFN zijn we weer terug bij Sjaak…

Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met…

Dennis van den Brink traint rustig door met Ileanne SFN

Videoproductie door Jan Bert Stevens www.stevens.video / www.jbstevens.nl Pesse (11 mei 2020) - De…

Op bezoek bij Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Pesse (4 mei 2020) - We hebben tijdens onze filmdag ook een bezoek gebracht bij Jeroen Dubbeldam en…