Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN presteren goed in Lyon

Lyon (2 nov. 2014) - Afgelopen weekeinde was in Lyon de derde wedstrijd in het kader van de Longines FEI wereldbeker. Wout-Jan van der Schans nam aan die wedstrijd deel met Capetown en werd voortreffelijk tweede. Als tweede paard had hij Aquila SFN mee-genomen en daarmee presteerde hij ook dermate goed dat hij uiteindelijk werd uitgeroepen tot beste ruiter van het concours, wat hem als premie een trailer opleverde.

 

In de eerste wedstrijd waarin Wout-Jan Aquila SFN aan de start bracht was een 1.50 m. in twee fasen en daarin eindigden zij dubbel foutloos als 12e in een veld met 53 starters. Op zaterdag bleven ze opnieuw zonder fouten in een twee fasen wedstrijd en werden achtste. In deze wedstrijd hadden de hindernissen in de eerste fase een hoogte van 1.50 m. en in de tweede waren ze opgetrokken naar een hoogte van 1.60 m. Op zondag stond er een wedstrijd op het programma met de hindernissen op een hoogte van 1.50 m. die direct op tijd werd verreden. In deze wedstrijd bleef het duo opnieuw foutloos en eindigde als vijfde.

Komend weekeinde heeft Aquila vrij. "Het klikt tussen mij en Aquila enorm. Hij geeft steeds een fantastisch gevoel en lijkt overal overheen te kunnen. Over twee weken is Jumping Indoor Maastricht en ik denk er over om hem daar als mijn eerste paard mee naar toe te nemen", vertelde Wout-Jan.

 

Als dat doorgaat dan is het waarschijnlijk dat er twee paarden uit de SFN-stal van start gaan in de Grote Prijs, want ook Jeroen Dubbeldam heeft in een vroegtijdig stadium te kennen gegeven daar aan de start te willen verschijnen met Zenith SFN.

 

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.