Jumping Indoor Maasticht

Maastricht (16 nov. 2014) - Op de openingsdag van JIM overheersten gemengde gevoelens: blij om de zege van Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN en een lichte teleurstelling over de één na laatste plaats van Aquila SFN met Wout-Jan van der Schans in die zelfde wedstrijd.

 

Zenith ging als een speer en overtuigde. Daarmee werd hij voor velen meteen één van de grote favorieten voor de zege in de Grote Prijs op zondag. In die Grote Prijs liep het voor Dubbeldam en Zenith SFN vanaf het begin niet zoals gehoopt. Ze kwamen niet mooi bij de derde hindernis, een oxer, bleven wel foutloos, maar ook op de vierde, een steilsprong, kregen ze geen mooie sprong. Daarna wachtte de driesprong en op de uitsprong, een oxer, tikten ze de voorste paal naar beneden. Het beeld bleef hectisch en toen ze even later op de dubbel nog een foutje kregen besloot Jeroen de strijd te staken. "De piste in Maastricht is aan de kleine kant, de hindernissen volgden elkaar heel snel op en Zenith werd net te hectisch", vertelde Jeroen, die komend weekeinde in Stuttgart van start gaat.

 

Voor Aquila SFN was het de eerste keer dat hij met Wout-Jan meeging als eerste paard. "We kregen meteen op de tweede hindernis een rot sprong en het was net of Aquila, die bloedvoorzichtig is, vanaf dat moment de weg kwijt was. Om die reden heb ik Aquila op zaterdag in een lichte wedstrijd gereden en zijn we op niet van start gegaan in de Grote Prijs. Even gas terug nemen en over twee weken gaat hij samen met Capetown mee naar Madrid", vertelde Wout-Jan.

 

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.