SFN Zenith N.O.P.

Amsterdam (1 febr.) - Na Jumping Amsterdam gaat Zenith SFN nu door het leven als SFN Zenith N.O.P. Het bestuur van de stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) heeft besloten om Zenith SFN op te nemen in het rijtje van paarden die kans lijken te gaan maken op deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016. Na intensief overleg tussen het bestuur van deze stichting en de bestuurders van het SFN is er een contract opgesteld dat zaterdagochtend tijdens Jumping Amsterdam door beide partijen werd ondertekend. 

 

Doel van de overeenkomst is dat Zenith behouden blijft voor Jeroen Dubbeldam. Dat de bestuurders van het SFN reeds eerder hadden besloten om Zenith voor deze topruiter te behouden is niet van invloed geweest op de beslissing van het N.O.P. bestuur. "Wij zien de N.O.P. status in de eerste plaats als een  morele ondersteuning richting eigenaren die hun paarden voor Nederlandse ruiters behouden", aldus N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga, die nu in totaal 14 paarden in de N.O.P.-stal heeft weten te verzamelen. Naast SFN Zenith N.O.P. dragen ook de springpaarden Glock's London N.O.P., VDL Zirocco Blue N.O.P.  en VDL Groep Verdi TN N.O.P. deze prefix.

 

"Als bestuurders van het SFN zien we de financiële ondersteuning van het SFN als een blijk van waardering voor onze inzet om de SFN paarden vooral in die wedstrijden van start te laten gaan die voor Nederland van belang zijn. We gaan niet voor de wedstrijden met het meeste prijzengeld, maar voor landenwedstrijden. De financiële bijdrage van het N.O.P. helpt mee om de exploitatie van onze springstal te dekken en levert daarmee een bijdrage aan de kostenreductie", aldus directeur Jacob Melissen.

 

Helaas wisten Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. op zondagmiddag hun nieuwe status niet waar te maken. In een 1.45m. wedstrijd op vrijdag was de combinatie wel dubbel foutloos, maar na twee foutjes in de Grote Prijs besloot Jeroen voortijdig de piste te verlaten. Daarbij dient wel bedacht te worden dat de voorbereidingen op Jumping Amsterdam niet optimaal waren. Jeroen had graag in Drachten van start willen gaan, maar toen gooide een bultje onder het lichaam van Zenith SFN roet in het eten. Hij heeft zich voor zijn reis naar Hong Kong afgemeld, maar mogelijk gaat hij zich nu via Neuműnster en Indoor Brabant voorbereiden op de Nederlandse Kampioenschappen, eind april in Mierlo.

 

Nieuws

IJsselmuiden was eerste test voor Jeroen met Juwel SFN

IJsselmuiden (8 okt. 2020) - Er is niet heel veel te melden over de SFN paarden. Ze worden rustig…

Sjaak Sleiderink zet punt achter zijn carrière als professioneel ruiter

Deldenerbroek (28 sept. 2020) - In de afgelopen week hebben Sjaak Sleiderink en zijn zakenpartner…

SFN Paarden volop in actie

(13 sept. 2020) - Het afgelopen weekeinde kwam een drietal SFN-paarden in actie.

Jeroen en Forever SFN steeds beter op elkaar ingespeeld

Praag (23 aug. 2020) - Afgelopen weekeinde stond in Praag de eerste Nations Cup wedstrijd in…

Het zat voor het SFN niet mee op de KWPN Kampioenschappen

(19 aug. 2020) -Valkenswaard - Sjaak Sleiderink en Juwel SFN begonnen sterk aan het KWPN…

Jeroen in vorm met Forever SFN

(16 aug.2020) Riesenbeck - Jeroen Dubbeldam nam afgelopen weekeinde met Forever SFN deel aan een…

Bijna 500 jonge springpaarden aan de start van de Blom Cup

Voor de Blom Cup, die op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus wordt verreden op de…

NK springruiters eclatant succes

Kronenberg (9 aug. 2020) -De Nederlandse titelstrijd is voor de springsport en voor de organisatie…