Kerst- en nieuwjaarswens

Terugkijkend naar het jaar 2016 moeten we vaststellen dat het een leerzaam jaar is geweest, met hoogte- en ook met de daarbij behorende dieptepunten.

 

Het absolute hoogtepunt was de uitzending van SFN Zenith N.O.P. naar de Olympische Spelen in Rio. Een tragedie - in de eerste plaats voor Jeroen Dubbeldam - was de overschrijding van de toegestane tijd met tweehonderdste van een seconde, waardoor zij zich niet plaatsten voor de beslissende barrage. Meer dan de zevende plek zat er in Rio niet in en dat was na vier gouden medailles in de twee jaren die aan Rio vooraf gingen natuurlijk net iets anders dan we met z'n allen hadden gehoopt. Alhoewel een zevende plek op de Olympische Spelen zeker ook een fantastische prestatie is!

 

Ook de veiling van onze paarden was een leermoment; zij brachten op wat de selecteurs vooraf hadden aangegeven, al hadden wij uiteraard op meer gehoopt. Teleurstellend was dat Zenith niet een behoorlijk bod kreeg. Wij werken nu in alle rust aan een onderhandse verkoop en hopen Zenith in de komende tijd uit te kunnen brengen in een aantal wedstrijden. Achteraf kunnen we concluderen dat een veiling waarin door de directie en RvC alle openheid en transparantie werd betracht voor topspringpaarden een paar jaar te vroeg is gekomen.

 

Aan het einde van het SFN (I) is het noodzakelijk om naar de toekomst te kijken en dan heeft het er momenteel alle schijn van dat het SFN II broodnodig is om in de nabije toekomst de Nederlandse topspringruiters op een wijze bereden te houden die recht doet aan hun kwaliteiten. We hebben niet alleen fantastische tweebenige toppers, maar ook een paar aanstormende talenten, die allemaal de potentie hebben om de bv Nederland Paardenland op het hoogste niveau in de springsport te representeren. Maar dat kan alleen als zij ook kunnen beschikken over vierbenige toppers zoals Utascha, Zenith en Aquila dat waren. Drie paarden die het bestaansrecht van het SFN volledig hebben onderschreven.

 

Onze selecteurs blijven zoeken naar waardige opvolgers. Want ook in de nabije toekomst zal het presteren van Nederlandse ruiters op het hoogste niveau een positieve uitstraling hebben voor de gehele Nederlandse hippische sector. Aan die ambitie kunt ook u een bijdrage leveren.

 

Wij zullen zo spoedig mogelijk het (e-mail) adressenbestand van het SFN bijwerken naar het juiste bestand van het SFN II voor het verzenden van de nieuwsbrieven, zodat deze in 2017 helemaal is aangepast. Mocht u deze onverhoopt toch niet (meer) ontvangen, laat het ons dan even weten.

 

Allen die bij het SFN (I) betrokken waren blijven bij ook het SFN II betrokken en wij allen wensen u een hele fijne Kerst, een genoeglijke jaarwisseling en in alle opzichten voorspoed in 2017. Niet alleen voor u, maar voor allen die u dierbaar zijn!

 

Henk Rottinghuis en Jacob Melissen, Directie SFN & SFN II

 

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…