Mister SFN is de nieuwste aanwinst van het SFN II

Pesse (4 okt. 2021) - Tussen het Springpaard Fonds Nederland II (SFN) en Erik Wiefferink uit Wierden is overeenstemming bereikt over de aankoop van de vierjarige Mister SFN.

 

Deze bruine ruin werd geboren op 16 juni 2017 bij A.J.G. Lautenschutz in Ruurlo en kreeg bij zijn geboorte de naam Manana Manana van de Reesterhof. Ton Lautenschutz is naast dierenarts ook voorzitter van de bond van KWPN hengstenhouders.

 

Onder Hessel Hoekstra maakte Manana Manana zijn debuut in de springparcoursen en hij viel de selecteurs op door zijn enorme kwaliteiten. Omdat de naam Manana Manana in het Nederlandse taalgebruik wellicht toch een iets negatieve klank heeft - wij denken namelijk graag ogenblikkelijk zaken te doen, in plaats van zo meteen of anders morgen - heeft de directie gemeend deze vierjarige om te dopen in Mister SFN.

 

Kijkend naar de stamboom van Mister SFN dan zien we achter zijn vader Grandorado TN als vader Eldorado van de Zeshoek, die de legendarische Clinton als vader heeft. Grandorado wordt door Willem Greve op het hoogste niveau in de springsport uitgebracht, net als Eldorado van de Zeshoek dat werd. I


In de moederlijn achter Grandorado vinden we een even legendarische springgenen vererver, Baloubet du Rouet. Moeder Valery stamt af van Haarlem, die Voltaire als vader had. In de moederlijn van Valery vinden we hengsten die ook een nadrukkelijk stempel of de fokkerij van springpaarden hebben gedrukt en dat zijn Animo, Almé, Notaris, Courville en Polaris.

 

Hessel Hoekstra blijft Mister SFN de komende tijd blijft rijden, waarbij de doelstellingen van het SFN II door zowel Wiefferink als Hoekstra volledig worden onderschreven: in de eerste plaats Mister SFN een goede opleiding als springpaard te geven.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…