Mister SFN is de nieuwste aanwinst van het SFN II

Pesse (4 okt. 2021) - Tussen het Springpaard Fonds Nederland II (SFN) en Erik Wiefferink uit Wierden is overeenstemming bereikt over de aankoop van de vierjarige Mister SFN.

 

Deze bruine ruin werd geboren op 16 juni 2017 bij A.J.G. Lautenschutz in Ruurlo en kreeg bij zijn geboorte de naam Manana Manana van de Reesterhof. Ton Lautenschutz is naast dierenarts ook voorzitter van de bond van KWPN hengstenhouders.

 

Onder Hessel Hoekstra maakte Manana Manana zijn debuut in de springparcoursen en hij viel de selecteurs op door zijn enorme kwaliteiten. Omdat de naam Manana Manana in het Nederlandse taalgebruik wellicht toch een iets negatieve klank heeft - wij denken namelijk graag ogenblikkelijk zaken te doen, in plaats van zo meteen of anders morgen - heeft de directie gemeend deze vierjarige om te dopen in Mister SFN.

 

Kijkend naar de stamboom van Mister SFN dan zien we achter zijn vader Grandorado TN als vader Eldorado van de Zeshoek, die de legendarische Clinton als vader heeft. Grandorado wordt door Willem Greve op het hoogste niveau in de springsport uitgebracht, net als Eldorado van de Zeshoek dat werd. I


In de moederlijn achter Grandorado vinden we een even legendarische springgenen vererver, Baloubet du Rouet. Moeder Valery stamt af van Haarlem, die Voltaire als vader had. In de moederlijn van Valery vinden we hengsten die ook een nadrukkelijk stempel of de fokkerij van springpaarden hebben gedrukt en dat zijn Animo, Almé, Notaris, Courville en Polaris.

 

Hessel Hoekstra blijft Mister SFN de komende tijd blijft rijden, waarbij de doelstellingen van het SFN II door zowel Wiefferink als Hoekstra volledig worden onderschreven: in de eerste plaats Mister SFN een goede opleiding als springpaard te geven.

Nieuws

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…

Adreswijziging

Door verhuizing verandert met ingang van 3 april 2023 het postadres van het SFN II.

Iedereen die zich heeft aangemeld is welkom op Jumping Amsterdam

In tegenstelling tot andere jaren hebben we er in 2023 voor gekozen om u uit te nodigen met ons…

Kerst- en nieuwjaarswens SNF II

De directie van het SFN II wenst u, mede namens de RvC, een hele fijne Kerst en een in alle…

Jumping Amsterdam 2023

Jumping Amsterdam opent deuren voor SFN II

Ileanne SFN verkocht naar de USA

Pesse (5 okt. 2022) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft de schimmelmerrie Ileanne…

Jeroen Dubbeldam weer in het zadel

Pesse (19 sept. 2022) - Jeroen Dubbeldam is hersteld van zijn schouderblessure en gaat binnenkort…