Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

 

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat paardensport oefenspringen onder de geldende regels van de Covid-19-bestrijding gehouden kan worden.

 

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst sinds de lock down oefenspringen georganiseerd voor een kleine groep ruiters op persoonlijke uitnodiging, zonder publiek. Drieëntwintig professionals, waaronder Jeroen Dubbeldam en Dennis van den Brink, brachten bijna honderd paarden mee en sprongen van 11.00 uur tot 17.30 uur in de klassen B t/m 1.40m. De foutloze combinaties mochten van start in de ingebouwde barrage.

 

Als er, volgens de organiserende club, één 'grote winnaar' van de dag genoemd mocht worden, dan is dat Olympisch-, wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam, die als enige van de drie foutloze 1.40m-combinaties een barrage reed. Nadat hij deze ook foutloos afsloot met Forever SFN reed hij een heuse 'ereronde' met de vuist omhoog, onder toeziend oog van collega ruiters en organisatie.

 

Dit oefenspringen was in minder dan een week op poten gezet door springamazone Micky Morssinkhof, Melvin Greveling en het PSC Team. Het initiatief werd met open armen ontvangen door de ruiters, die al een paar maanden thuis moesten trainen. Gastvrouw mevrouw Nory Morssinkhof had de locatie volgens de laatste regels ingericht, inclusief bewegwijzering, anderhalve meter stickers en ontsmettende handzeep. De gastvrouw verwelkomde de deelnemers en hun grooms buiten met gratis koffie, thee, broodjes en kruidkoek.

 

Opvallend was de professionaliteit van alle aanwezigen, die graag een vervolg op dit initiatief willen zien. Dat vervolg staat gepland op woensdag 10 juni vanaf 10.00 uur en het oefenspringen is opengesteld voor iedereen.

 

Ook Dennis van den Brink bleef met Ileanne SFN foutloos en daarvan hebben we videobeelden die op onze Facebook pagina te zien zijn.

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…