Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

 

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat paardensport oefenspringen onder de geldende regels van de Covid-19-bestrijding gehouden kan worden.

 

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst sinds de lock down oefenspringen georganiseerd voor een kleine groep ruiters op persoonlijke uitnodiging, zonder publiek. Drieëntwintig professionals, waaronder Jeroen Dubbeldam en Dennis van den Brink, brachten bijna honderd paarden mee en sprongen van 11.00 uur tot 17.30 uur in de klassen B t/m 1.40m. De foutloze combinaties mochten van start in de ingebouwde barrage.

 

Als er, volgens de organiserende club, één 'grote winnaar' van de dag genoemd mocht worden, dan is dat Olympisch-, wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam, die als enige van de drie foutloze 1.40m-combinaties een barrage reed. Nadat hij deze ook foutloos afsloot met Forever SFN reed hij een heuse 'ereronde' met de vuist omhoog, onder toeziend oog van collega ruiters en organisatie.

 

Dit oefenspringen was in minder dan een week op poten gezet door springamazone Micky Morssinkhof, Melvin Greveling en het PSC Team. Het initiatief werd met open armen ontvangen door de ruiters, die al een paar maanden thuis moesten trainen. Gastvrouw mevrouw Nory Morssinkhof had de locatie volgens de laatste regels ingericht, inclusief bewegwijzering, anderhalve meter stickers en ontsmettende handzeep. De gastvrouw verwelkomde de deelnemers en hun grooms buiten met gratis koffie, thee, broodjes en kruidkoek.

 

Opvallend was de professionaliteit van alle aanwezigen, die graag een vervolg op dit initiatief willen zien. Dat vervolg staat gepland op woensdag 10 juni vanaf 10.00 uur en het oefenspringen is opengesteld voor iedereen.

 

Ook Dennis van den Brink bleef met Ileanne SFN foutloos en daarvan hebben we videobeelden die op onze Facebook pagina te zien zijn.

Nieuws

The Dutch Masters en het Rotterdamse CHIO

Pesse (12 april 2021) - Het spijt ons meer dan we u kunnen zeggen dat u ook dit jaar geen…

Covid 19 pandemie

Pesse (12 april 2021) -Zoals het nu lijkt komt Jeroen Dubbeldam komend weekeinde in actie tijdens…

Rhino pandemie

Pesse (12 april 2021) - Gelukkig zijn onze paarden niet besmet geweest met het Rhino-virus. Al onze…

Afscheid van Bert Wassenaar

Pesse (12 april 2021) - Tijdens de vergadering van RvC en directie nam Bert Wassenaar afscheid als…

Bestuursmutaties SFN II

Pesse (12 april 2021) - Tijdens de één na laatste vergadering van de RvC en directie heeft Henk…

Mutaties in bestuur en directie van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II)

Binnen de bestuurlijke top van het SFN II zijn een aantal veranderingen opgetreden. Henk…

De zon roept

(1 febr. 2021) - Zoals het nu lijkt gaan veel SFN-paarden deze maand richting de zon. Op diverse…

Het jaar is goed begonnen

(1 febr. 2021) - Afgelopen week namen Niels Kersten en High Hopes SFN deel aan wedstrijden in het…