SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

 

Het gaat om twee vijfjarige schimmels:

 

De één luistert naar de naam Iceman B SFN en heeft als vader Mylord Carthago, die onder de Franse amazone Pénélope Leprevost zeer succesvol op het hoogste niveau van de springsport is uitgebracht. Vader van de moeder Pammela is Corland. Grootmoeder aan moederszijde is Janneke, die Nimmerdor als vader heeft. Overgrootmoeder Anke, geboren in 1982, is voortgekomen uit een paring van twee Borghuis-hengsten: de volbloeds Lucky Boy xx en Le Faquin xx.

 

Dit paard was eigendom van fokker Hans Busger op Vollenbroek uit Enter en Anne Molenaar,die Iceman B heeft opgeleid. Hans Busger blijft mede-eigenaar.

 

Selecteur Willem Greve heeft tijdens de observatie Iceman gereden en zijn bevindingen waren in volledige overeenstemming met wat de overige drie selecteurs (Egbert Schep was op vakantie) vanaf de grond waarnamen. "Scherp, drang naar voren, en vermogen. Misschien heb je het gevoel dat je iets weinig voor je hebt, maar dit paard geeft mij een veel beter gevoel dan ik op voorhand had ingeschat", aldus Willem.

 

Het tweede paard dat werd aangekocht is de merrie Ileanne SFN, die als vader Eldorado van de Zeshoek heeft en achter de moeder vinden we de hengsten Silverstone, Belmondo en dan Garant. Fokker is A. Schoones uit Esch (NB).

 

Voor de selecteurs was het de tweede maal dat ze dit paard observeerden. De eerste keer was in Nijkerkerveen. Nu in Markelo heeft Willem het paard ook gereden en de bevindingen vanaf de grond en vanuit het zadel hebben ertoe geleid dat de selecteurs meenden de directie een positief aankoopadvies te geven.

 

Iceman gaat vanaf nu door het leven als Iceman SFN en zal worden opgeleid door Sjaak Sleiderink. Sjaak (26) kreeg zijn opleiding bij Jeroen Dubbeldam en ontwikkelde zich in die tijd tot één van de grootste talenten van Nederland. Na twee bezinningsjaren, waarin hij de sport de rug toekeerde, trad hij twee jaar geleden in dienst van de BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen. Onlangs besloot Sjaak dit dienstverband te beëindigen en voor zichzelf te beginnen. Hij vestigde zich in Bornerbroek, waar hij een aantal stallen huurt in de accommodatie van Madeleine Brugman.

 

Ileanne SFN blijft voorlopig op stal bij Teus van den Brink en zal in de wedstrijden uitgebracht worden door zijn zoon Dennis.

 

Voor beide paarden geldt dat hetzelfde regiem als bij het SFN I gehandhaafd blijft: Eerst in alle rust opleiden, de paarden nauwgezet blijven volgen en dan de afweging maken welke ruiters de paarden ter beschikking krijgen, met als doel dat één plus één drie, en nog liever vier wordt.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…