Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

 

Vorige week maandag overleed Astrid Horn, de echtgenote van onze oud-selecteur Hans Horn. Zij toonde zich altijd zeer betrokken bij het SFN, vooral toen Jeroen Dubbeldam - die zich bij Hans en Astrid zich ontwikkelde tot een topruiter - Zenith ter beschikking kreeg.

 

Afgelopen week kwam ook het bericht binnen dat Bert Romp, na op woensdag tijdens het laden een klap van een paard te hebben gekregen, aan de gevolgen daarvan was overleden. Bert was de vader van Ruben, die met Kadans Webster SFN Nederlands Kampioen werd bij de Young Riders.

Bert was als geen ander betrokken bij de scholing van zijn drie zoons, Ruben, Jesper en Remon, en bracht ze met zijn onuitputtelijke kennis en kunde de fijne kneepjes van de o zo moeilijke rijkunst bij. Bert was een Groninger die de eerste stappen in zijn uiteindelijk indrukwekkende carrière zette in de Reiderwolderpolder, waar paardenman pur sang Derk Barlagen hem onder zijn hoede had genomen.
Nadat hij een punt had gezet achter zijn ruiterloopbaan werd Bert bondscoach van het Nederlandse team, waarmee hij in 2004 vierde werd op de Olympische Spelen van Athene. Daarna bekwaamde hij zich verder in het coachen van ruiters en teams en hij zou op 1 november a.s. in dienst treden van de Finse Hippische Sportbond om de ruiters uit dit land onder zijn hoede te nemen.

 

Met het overlijden van deze twee mensen, de één extrovert en betrokken, de ander introvert maar net zo betrokken, verliest hippisch Nederland twee personen die uiterst waardevol zijn geweest. Astrid als de bevlogen supporter van het Nederlandse team en als enorme steun voor Hans. Bert die met twee deelnames aan de Olympische Spelen (1992 en 1996) en het EK in Mannheim 1997 bewees als ruiter met de wereldtop mee te kunnen. We hadden hem graag de tijd gegeven om dat wat insiders weten ook duidelijk te maken aan de minder direct bij de springsport betrokkenen, namelijk dat hij als coach ook van wereldklasse was.

 

Directie en Raad van Commissarissen van het tweede Springpaarden Fonds Nederland wensen de families Horn en Romp sterkte om dit enorme verlies te verwerken!

 

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie
Jacob Melissen, directeur  

 

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…