Jeroen en Zenith SFN winnen wederom GP

.

Saint Lo (29 okt. 2017) - Tijdens de Grote Prijs van het CSI 3* in het Franse Saint Lo gingen 50 combinaties van start over de 1.50m. hoge hindernissen.

 

Zes combinaties wisten dit basisparcours foutloos te overwinnen, waaronder Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN, Willem Greve met Zypria S en Gerco Schröder met Glock's Dobelensky. Greve gokte op een foutloze ronde en dat lukte, waardoor hij derde werd. De als eerste startende Koen Verheecke reed met Jativa een alles of niets rit. Uiteindelijk bleek hij met 41.71 sec. de snelste, maar daarbij waren wel twee springfouten gemaakt, waardoor hij als zesde eindigde. Jeroen, die op zaterdagochtend van start was gegaan in een 1.40m. welke direct op tijd werd verreden, in vorm te zijn. In het veld van bijna zestig starters eindigde hij daar met Zenith SFN als 12de.

 


Ook in het basisparcours van de Grote Prijs toonde Zenith SFN er weer zin in te hebben. De oortjes constant naar voren en met de ruiter meedenkend overwon hij de hindernissen. In de barrage kwam het meewerken van Zenith SFN nog eens extra aan het licht. Hij galoppeerde voluit waar het kon, was terug te nemen als Jeroen dacht dat dit noodzakelijk was en sprong zeer overtuigend. Ook in wendingen kon het duo voluit voorwaarts blijven rijden, met als resultaat een tijd van 43.30 sec. en dat was anderhalve seconde sneller dan de als tweede eindigende Belgische combinatie Rik Hemerijck met Breitling du Paradis.

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.