Het SFN wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Graag willen wij u in deze, vermoedelijk laatste, nieuwsbrief van 2017 namens de Raad van Commissarissen en de Directie een hele fijne kerst en een in alle opzichten uiterst voorspoedig 2018 wensen.

 

We kunnen 2017 afsluiten in de zekerheid dat Zenith SFN voor Jeroen Dubbeldam behouden is gebleven. Daarmee kunnen we ook het SFN (1) afsluiten.

 

In 2018 staan de Wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Tryon op het programma en we hopen dat Jeroen Dubbeldam daar met Zenith SFN van de partij zal zijn.

 

Terugkijkend op 2017 moeten we constateren dat de schimmelhengst Eloma's Blue SFN onder Wout-Jan gestaag progressie maakt. De combinatie raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en we hopen dat deze lijn zich ook in 2018 voortzet. Van onze eerste aankoop voor het SFN II, Elan SFN, hebben we dit jaar helaas afscheid moeten nemen. Van dit paard hadden we hoge verwachtingen, maar soms blijkt één van de sterke punten juist de achilleshiel te zijn. Nadat we dit paard bij twee ruiters hadden ondergebracht, die ons beide adviseerden tot verkoop over te gaan, hebben we helaas afscheid van Elan moeten nemen.

 

Verder hopen wij dat het kleine groepje certificaathouders dat nog niet besloten heeft deel uit te blijven maken van het SFN II alsnog besluit om mede-eigenaar te blijven van de paarden in de SFN II stal, om op die wijze onderdeel te blijven van één van de meest succesvolle springstallen die Nederland kent.

 

Henk Rottinghuis,                   Jacob Melissen,
voorzitter van de directie      directeur

 

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.