SFN Paarden doen goed mee in Hengelo

 

Hengelo (11 dec. 2011) - Tijdens Hippisch Hengelo kwamen Ben Schröder met BMC Floreen SFN, Michel Hendrix met Varanka SFN en Jeroen Dubbeldam met BMC Zenith SFN in actie. Daarnaast bracht Chantal Regter Rapide Viando SFN aan de start voor een trainingsrondje tijdens de zogenaamde 'handelsdagen'.

Het herstel van Viando gaat goed. Chantal werkt rustig en gedegen door met de Heartbreaker-zoon. Onlangs is Viando voor controle weer naar dierenkliniek De Raaphorst geweest, waar men constateerde dat het herstel en de revalidatie voorspoedig verlopen. De verwachting is dat in februari de training geïntensiveerd kan worden.

 

Jeroen Dubbeldam plaatste zich na twee foutloze ritten op donderdag en vrijdag voor de finale van de medium tour, die op zaterdagavond met een 'winninground' werd verreden. Dubbeldam plaatste zich met Zenith SFN na een foutloos basisparcours voor de tweede ronde. In deze tweede ronde noteerden zij één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Toch slaagden Dubbeldam en Zenith erin zich te plaatsen bij de beste tien en kwamen ook in actie tijdens de beslissingen brengende winninground. In die winnaarsronde noteerde Zenith een springfout op de één na laatste hindernis, een steilsprong. "Ik kwam net niet mooi uit de wending, waardoor Zenith net te dicht aan de voet van de 1.40 m. hoge hindernis kwam en de bovenste paal licht beroerde, die prompt viel. Jammer, maar het maken van dit soort foutjes behoort tot het leerproces", aldus Dubbeldam, die komend weekeinde BMC Utascha SFN meeneemt naar het internationale concours in het Spaanse La Coruna.

 

Ben Schröder bracht BMC Floreen SFN aan de start en leverde steeds uitermate nette parcoursen af. Floreen liep in de zware tour, bleef in beide kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs foutloos en eindigde eenmaal als 18de en eenmaal als 13de. In de Grote Prijs tikte de dochter van Fly High na een uiterst licht touché de voorste paal van de middelste van de driesprong, een oxer. De wijze waarop deze achtjarige nu door het parcours gaat geeft hoop voor de toekomst.

 

Varanka SFN werd door Michel Hendrix op de eerste dag aan de start gebracht van de zware tour en liep in die wedstrijd naar de zesde plaats. Ook deze dochter van Gran Corrado ontwikkelt zich prima.

Op www.uhorse.tv kunt onder het menu videocentrum de ritten van de SFN paarden in Hengelo opzoeken en bekijken. Deze dienst is niet gratis.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Jewel SFN en Iceman B SFN weer in opbouw

Weerselo (23 okt. 2019) - Sjaak Sleiderink is met zijn beide paarden Iceman B SFN en JewelSFN aan…

Jeroen en Forever SFN goed bezig

Weerselo (23 okt. 2019) - Jeroen Dubbeldam en Forever SFN blijven samen volop in training om de…

High Hopes SFN gaat naar Frank Schuttert

Pesse (23 okt. 2019) - Op advies van de selecteurs heeft de directie van het Spring Paardenfonds…

High Hopes SFN komt in Waregem aan de start

(Pesse, 23 september 2019) - Kevin Jochems en High Hopes SFN gaan komend weekeinde van start op het…

Ileanne SFN op WK in actie

(Lanaken, 22 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde werd op het domein Zangersheide in Lanaken het…

Iceman B SFN, Juwel SFN en Ileanne SFN

Pesse (4 sept. 2019) -Nadat Sjaak Sleiderink Iceman B SFN en Juwel SFN aan de start had gebracht…

Kevin Jochems weer hersteld

Pesse (4 sept. 2019) - Kevin Jochems is weer hersteld van de val die hij in de tweede manche van de…

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN raken steeds meer op elkaar ingespeeld

(Humlikon, 1 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan een…