SFN Paarden doen goed mee in Hengelo

 

Hengelo (11 dec. 2011) - Tijdens Hippisch Hengelo kwamen Ben Schröder met BMC Floreen SFN, Michel Hendrix met Varanka SFN en Jeroen Dubbeldam met BMC Zenith SFN in actie. Daarnaast bracht Chantal Regter Rapide Viando SFN aan de start voor een trainingsrondje tijdens de zogenaamde 'handelsdagen'.

Het herstel van Viando gaat goed. Chantal werkt rustig en gedegen door met de Heartbreaker-zoon. Onlangs is Viando voor controle weer naar dierenkliniek De Raaphorst geweest, waar men constateerde dat het herstel en de revalidatie voorspoedig verlopen. De verwachting is dat in februari de training geïntensiveerd kan worden.

 

Jeroen Dubbeldam plaatste zich na twee foutloze ritten op donderdag en vrijdag voor de finale van de medium tour, die op zaterdagavond met een 'winninground' werd verreden. Dubbeldam plaatste zich met Zenith SFN na een foutloos basisparcours voor de tweede ronde. In deze tweede ronde noteerden zij één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Toch slaagden Dubbeldam en Zenith erin zich te plaatsen bij de beste tien en kwamen ook in actie tijdens de beslissingen brengende winninground. In die winnaarsronde noteerde Zenith een springfout op de één na laatste hindernis, een steilsprong. "Ik kwam net niet mooi uit de wending, waardoor Zenith net te dicht aan de voet van de 1.40 m. hoge hindernis kwam en de bovenste paal licht beroerde, die prompt viel. Jammer, maar het maken van dit soort foutjes behoort tot het leerproces", aldus Dubbeldam, die komend weekeinde BMC Utascha SFN meeneemt naar het internationale concours in het Spaanse La Coruna.

 

Ben Schröder bracht BMC Floreen SFN aan de start en leverde steeds uitermate nette parcoursen af. Floreen liep in de zware tour, bleef in beide kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs foutloos en eindigde eenmaal als 18de en eenmaal als 13de. In de Grote Prijs tikte de dochter van Fly High na een uiterst licht touché de voorste paal van de middelste van de driesprong, een oxer. De wijze waarop deze achtjarige nu door het parcours gaat geeft hoop voor de toekomst.

 

Varanka SFN werd door Michel Hendrix op de eerste dag aan de start gebracht van de zware tour en liep in die wedstrijd naar de zesde plaats. Ook deze dochter van Gran Corrado ontwikkelt zich prima.

Op www.uhorse.tv kunt onder het menu videocentrum de ritten van de SFN paarden in Hengelo opzoeken en bekijken. Deze dienst is niet gratis.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…