Dubbeldam en BMC Utascha SFN voor het eerst in actie

 

Saasveld (26 nov. 2011) - Tijdens de Twentse Ruiterdagen, die al vele jaren in de Ankerhallen in het Overijsselse Saasveld worden gehouden, kwam op vrijdag Jeroen Dubbeldam voor het eerst in actie met BMC Utascha SFN. "Gewoon kijken of dat wat we thuis hebben weten te bereiken in de ring realiteit is", verklaarde Dubbeldam zijn start.

 

De wijze van rijden van Dubbeldam is anders dan de wijze van rijden van Van der Vleuten. Dubbeldam zou Dubbeldam niet zijn als zijn streven er niet opgericht is om ook Utascha SFN in zijn systeem te proberen te krijgen. "Eerst proberen om haar aan mij aan te passen en als dat onvoldoende lukt, dan ga ik kijken in hoeverre ik in haar richting moet opschuiven. Het blijft altijd het zoeken naar de juiste compromissen", aldus Jeroen. Kijkend naar de twee ritten die hij reed met Utascha dan moet worden vastgesteld dat er in beide rondes een springfoutje werd gemaakt, maar beide foutjes pasten binnen het beeld van een 'scholende rit'. In de tweede helft van het tweede parcours leek Utascha te snappen wat Jeroen graag wilde en zag het er goed uit. Komende week neemt hij de merrie mee naar de Gucci Masters in Parijs, de eerste internationale wedstrijd, om haar in de lichte tour uit brengen.

 
Na de opmerking "Ik ben tevreden over haar optreden in Saasveld", stapte Dubbeldam vervolgens op BMC Zenith SFN voor een oefenrondje. "Dit paard werkt zeer goed mee en naar mijn overtuiging is dit één van de betere, zo niet het beste, zevenjarige paard van Nederland".

 

Voor Willem Greve en Beegien SFN vormde het concours in Saasveld ook het eerste optreden in de openbaarheid. Op donderdag tikte Beegien op de eerste hindernis in de klasse L een paal naar beneden, maar op vrijdag sprong de merrie foutloos. Dat is mooi, maar vooral de wijze waarop geeft veel vertrouwen.

 

BMC Floreen SFN kwam op vrijdag ook in actie en het heeft er alle schijn van dat Ben Schröder steeds beter met deze merrie van Fly High overweg kan.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…