Nieuwste aankoop heet Beegien SFN

 

De nieuwste aankoop van het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) heeft van zijn fokker de naam Beegien meegekregen. De donkerbruine ruin Beegien werd geboren op 13 april 2006 en zijn fokker is Ed Santing uit Wapenveld, die vanaf het eerste moment als certificaathouder enthousiast bij het SFN is betrokken. Vader van Beegien is de hengst Contendro II, die in 2003 op de hengstenkeuring in Holstein werd goedgekeurd als zoon van de inmiddels reeds legendarische Contender. Contender is de vader van tal van internationale springpaarden, zoals Carlo van Nick Skelton, Checkmate van Meredith Michaels en de onlangs overleden goedgekeurde hengst Cantos HBC. Op de WBFSH ranking van 2011 neemt Contender de 15de plaats in.

 

Moeder van Beegien is de merrie Van Ed, die de eveneens legendarische Quick Star als vader heeft. Op diezelfde WBFSH ranking hoeft de hengst Quick Star slechts twee hengsten boven zich te dulden, Darco en Baloubet du Rouet.

 

Beegien nam als vijfjarige deel aan de KWPN Paardendagen en werd daar door Juulia Jylas gereden. Zij plaatsten zich met gemak voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden, die in Lanaken werden verreden. Daar behaalden zij de finale.

 

Eerder dit jaar was Beegien SFN de selecteurs al opgevallen tijdens het internationale twee sterren concours De Wolden, waar hij als tweede eindigde in een wedstrijd voor vijfjarigen.

 

Tussen Ermelo en Zangersheide werd Beegien door de selecteurs van het SFN getest en dat leidde tot de afspraak dat Ed Santing medio oktober Beegien voor een periode van twee tot drie weken zou stallen bij Johan Heins, waar dit paard dan nauwkeurig getest zou kunnen worden. Deze drieweekse periode werd onlangs afgesloten en daarna hebben de selecteurs aan de directie geadviseerd om Beegien aan te kopen voor het SFN. "We hebben het paard drie weken kunnen testen. Beegien is in mijn ogen een zeer getalenteerd springpaard", aldus Johan Heins.

 

In goed overleg tussen de directie en de selecteurs is afgesproken om Beegien SFN ter beschikking te stellen van voormalig Rabo Talent van het Jaar Willem Greve te Markelo.

 

Op de website springpaardenfonds.nl is zeer binnenkort de volledige afstamming van Beegien SFN te vinden.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.