Nieuwste aankoop heet Beegien SFN

 

De nieuwste aankoop van het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) heeft van zijn fokker de naam Beegien meegekregen. De donkerbruine ruin Beegien werd geboren op 13 april 2006 en zijn fokker is Ed Santing uit Wapenveld, die vanaf het eerste moment als certificaathouder enthousiast bij het SFN is betrokken. Vader van Beegien is de hengst Contendro II, die in 2003 op de hengstenkeuring in Holstein werd goedgekeurd als zoon van de inmiddels reeds legendarische Contender. Contender is de vader van tal van internationale springpaarden, zoals Carlo van Nick Skelton, Checkmate van Meredith Michaels en de onlangs overleden goedgekeurde hengst Cantos HBC. Op de WBFSH ranking van 2011 neemt Contender de 15de plaats in.

 

Moeder van Beegien is de merrie Van Ed, die de eveneens legendarische Quick Star als vader heeft. Op diezelfde WBFSH ranking hoeft de hengst Quick Star slechts twee hengsten boven zich te dulden, Darco en Baloubet du Rouet.

 

Beegien nam als vijfjarige deel aan de KWPN Paardendagen en werd daar door Juulia Jylas gereden. Zij plaatsten zich met gemak voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden, die in Lanaken werden verreden. Daar behaalden zij de finale.

 

Eerder dit jaar was Beegien SFN de selecteurs al opgevallen tijdens het internationale twee sterren concours De Wolden, waar hij als tweede eindigde in een wedstrijd voor vijfjarigen.

 

Tussen Ermelo en Zangersheide werd Beegien door de selecteurs van het SFN getest en dat leidde tot de afspraak dat Ed Santing medio oktober Beegien voor een periode van twee tot drie weken zou stallen bij Johan Heins, waar dit paard dan nauwkeurig getest zou kunnen worden. Deze drieweekse periode werd onlangs afgesloten en daarna hebben de selecteurs aan de directie geadviseerd om Beegien aan te kopen voor het SFN. "We hebben het paard drie weken kunnen testen. Beegien is in mijn ogen een zeer getalenteerd springpaard", aldus Johan Heins.

 

In goed overleg tussen de directie en de selecteurs is afgesproken om Beegien SFN ter beschikking te stellen van voormalig Rabo Talent van het Jaar Willem Greve te Markelo.

 

Op de website springpaardenfonds.nl is zeer binnenkort de volledige afstamming van Beegien SFN te vinden.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…