Procedure selectie ruiters

 

L.S.

 

Waarschijnlijk heeft U recent in de pers gelezen over het besluit om voor Utascha een andere ruiter te zoeken. In dit schrijven willen wij u als Certificaathouder graag een toelichting geven over de gevolgde procedure.

 

Met enige regelmaat bespreekt de directie van het SFN met de selecteurs de voortgang van de paarden en het stal- en wedstrijdmanagement. Ook wordt dan stilgestaan bij de voortgang en toekomst van de gevormde combinaties. Dat heeft in het verleden al eerder tot ruiterwisselingen geleid. Het is de doelstelling van het SFN om paarden beschikbaar te stellen aan die Nederlandse ruiters, die met onze paarden de beste combinatie vormen om op internationale kampioenschappen en belangrijke wedstrijden succesvol te zijn. Het streven is de belangen van de Nederlandse top springsport te dienen èn de waardeontwikkeling van onze paarden daarmee parallel te laten lopen.

 

Het unieke van ons Fonds is dat wij daarbij beschikken over een bijzondere groep experts. Ons zijn geen andere gremia in binnen- of buitenland bekend waar zoveel expertise en wedstrijdervaring bijeenkomen. De inhoudelijke besluitvorming over paarden en combinaties vindt dan ook in deze groep plaats. De directie neemt daarna de verantwoordelijkheid als bestuurder van het Fonds, dat de eigenaar van de paarden is.

 

Door een standaard overeenkomst zijn alle betrokken ruiters volledig bekend met de werkwijze en de besluitvormingsprocedure. Zij hebben zich hiermee akkoord verklaard.

 

Volgens de hiervoor geschetste procedure is ook de combinatie Utascha - Eric van der Vleuten gedurende de afgelopen jaren beoordeeld. Dankzij de zorgvuldige begeleiding van Eric van der Vleuten èn de betrokken selecteurs heeft Utascha zich ontwikkeld tot een paard van wereldklasse. Het SFN heeft zo in de afgelopen jaren reeds een prachtige bijdrage geleverd aan de Nederlandse Springsport door Utascha beschikbaar te stellen aan Eric van der Vleuten. Niet alleen voor diverse Nations Cup wedstrijden, maar ook het WK in Kentucky 2010 en het EK in september jl. in Madrid.

 

Vooruitkijkend was er echter gerede twijfel bij selecteurs of deze combinatie tot de voor Utascha optimale prestatie bij de Olympische Spelen van Londen 2012 zou kunnen komen. Na uitvoerig intern beraad is daarop het besluit genomen, om voor Utascha een andere ruiter te zoeken.

 

Prestaties in de topsport zijn alleen mogelijk als zonder emotie en op rationele gronden naar het beste wordt gestreefd. Een besluit zonder aanzien des persoons hoort daar ook bij, hoe hardvochtig dat ook kan lijken. Voor dit besluit, gebaseerd op het oordeel van de selecteurs en gesteund door de Raad van Commissarissen, is de directie van het SFN dan ook niet weggelopen.

 

Een ieder heeft zich daarbij zeer wel de gevolgen gerealiseerd voor Eric v.d. Vleuten, die door alle betrokkenen wordt beschouwd als groot vakman. Er is ook begrip voor zijn teleurstelling. Ook is het duidelijk dat de nieuwe combinatie, die gevormd zal worden met Jeroen Dubbeldam, zich nog zal moeten bewijzen. Toch zijn we overtuigd dat het SFN de meest verantwoorde beslissing heeft genomen.

 

Wij verzekeren u dat wij als Raad van Commissarissen blijven toezien dat met zorgvuldigheid en vakbekwaamheid wordt gewerkt aan de kansen voor de Nederlandse Topsport en de waarde van onze paarden. Aan de inzet van zeer velen, waaronder ook die van u als enthousiaste Certificaathouders, hoeft niemand te twijfelen. Dit buitengewone initiatief verder te laten slagen is ons aller doel.

 

Hoogachtend,

Namens de Raad van Commissarissen

 

handtekening rottinghuis

 

Mr. H.Th.E.M. Rottinghuis
Voorzitter

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…