Ehrens maakt team EK Springen bekend

 

VDL Groep Utascha SFN maakt deel uit van EK team

 

Ermelo (6-9-2011) - Bondscoach Rob Ehrens heeft zijn team voor het Europees Kampioenschap Springen bekend gemaakt. Het EK vindt plaats van 13 tot en met 18 september in Madrid (Spanje). Dit is de laatste kans voor Nederland om nominatie voor de Olympische Spelen 2012 in London af te dwingen.

 

Het Nederlandse team bestaat uit Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans of Eurocommerce London, Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN en Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Verdi. Jur Vrieling (Holwierde) en VDL Bubalu gaan mee naar Madrid als reservecombinatie.

 

Jeroen Dubbeldam neemt deel met zijn twaalfjarige ruin BMC Van Grunsven Simon (v. Mr.Blue). Deze combinatie maakte deel uit van het winnende team in de FEI Nations Cup in Rome en Aken dit jaar. Daarnaast boekten zij vele goede resultaten, waaronder een overwinning vorig jaar in de Grote Prijs van Spruce Meadows en de Wereldbeker in Verona. Gerco Schröder behaalde met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) diverse goede resultaten. Ook zij maakten deel uit van het winnende team in Aken en Rome. Schröder werd met zijn negenjarige hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) vierde tijdens het Nederlands Kampioenschap. Afgelopen weekeinde zegevierde deze combinatie in de Grote Prijs van Rio de Janeiro en verdiende daarmee het record prijzenbedrag van 320.000,-- euro.

 
Daarnaast selecteerde Ehrens vader én zoon Van der Vleuten. Vader Eric van der Vleuten (Mierlo) en zijn merrie VDL Groep Utascha SFN (v. Lux) maakten, net als Dubbeldam en Schröder, deel uit van het winnende team in de Nations Cup in Rome en Aken. Bovendien won deze combinatie ook met het team in St. Gallen. Zoon Maikel van der Vleuten maakt zijn debuut op een Europees Kampioenschap voor senioren. Het 23-jarige Rabo Talent van het Jaar presteerde de afgelopen tijd erg sterk met de nog maar negenjarige goedgekeurde zoon van Quidam de Revel, VDL Groep Verdi. Zij maakten deel uit van het winnende team in St. Gallen en waren, naast Jeroen Dubbeldam, de enige Nederlandse combinatie die de barrage in de Grote Prijs van Rotterdam haalde.

 
Jur Vrieling maakte met de hengst VDL Bubalu (v. Baloubet Du Rouet) deel uit van het winnende team in St. Gallen en in Aken. Vrieling en Bubalu werden vijfde op het Nederlands Kampioenschap Springen in Mierlo en derde in de Global Champions Tour in Valkenswaard.

 

Het Nederlandse team moet om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in de geschoonde top drie eindigen. Als de reeds tijdens het WK gekwalificeerde Europese landen - Duitsland, Frankrijk en België alsmede het gastland Groot-Brittannië - vóór Nederland eindigen, dan mag Nederland maximaal zevende worden.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.europeanjumping2011.com

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…