SFN paarden presteren zeer goed op CHIO

 

Rotterdam (28-8-2011) - Er namen afgelopen week drie paarden uit de SFN-stal deel aan het CHIO in Rotterdam en we kunnen en mogen concluderen dat ze zeer goed hebben gepresteerd. We zagen in actie BMC Zenith SFN met Jeroen Dubbeldam, BMC Floreen SFN met Ben Schröder en VDL Groep Utascha SFN met Eric van der Vleuten.

 

BMC Zenith SFN

Jeroen Dubbeldam startte op donderdag onze nieuwste aankoop in de 'Vrienden van het CHIO Prijs', een rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Aan deze wedstrijd namen 33 paarden deel, waarvan 18 foutloos wisten te blijven op een parcours met hindernissen tot een hoogte van 1.30m. De wedstrijd werd direct op tijd verreden en Dubbeldam en zijn paard deden het rustig aan en eindigden als 17de dankzij een foutloos parcours. Door de abominabele weersomstandigheden werd de wedstrijd voor jonge paarden gecanceld en verschoven naar de zaterdagochtend. Jeroen besloot niet in deze wedstrijd van start te gaan, maar bracht Zenith SFN wel aan de start van de wedstrijd om de 'Stoeterij Sterrehof Prijs' op zondagochtend. Deze wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.35 m. werd foutloos gesprongen en in de barrage legde Dubbeldam, ook nu weer beheerst rijdend maar zeer strak sturend, beslag op de vierde plek op, minder dan één tiende van een seconde achterstand van de als tweede eindigende Julia Kayser.


Dubbeldam, die zich met dit paard kwalificeerde voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken, gaat zich rustig op deze mondiale titelstrijd voorbereiden. "Ik ben zeer tevreden over dit paard en het gekke is dat voor mijn gevoel het ieder wedstrijd beter gaat".

 

BMC Floreen SFN

In de eerste wedstrijd voor Floreen op donderdagochtend, 'de CHIO Prijs' met hindernissen tot een hoogte van 1.40 m., tikte Floreen een paaltje naar beneden en eindigde daardoor als 31ste in een veld met 59 starters. Op vrijdag stond de 'O'Seven Prijs' op het programma, met opnieuw hindernissen tot een hoogte van 1.40 m. Deze wedstrijd werd in twee fasen verreden en in beide omlopen hielden Schröder en Floreen de lei schoon. Ze werden 24ste in een veld met 40 starters. Op zaterdag kreeg Floreen een rustdag, om op zondag voor het eerst van start te gaan in een rubriek met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. Ook deze wedstrijd werd direct op tijd verreden en daarin bleef Floreen andermaal foutloos. Ben deed het ook nu rustig aan en eindigde als elfde van 35 starters.

 

VDL Groep Utascha SFN

Ook nu weer maakten Eric van der Vleuten en Utascha deel uit van het Nederlandse team dat in de landenwedstrijd van start ging. Na La Baule, Rome, Sankt Gallen en Aken was Rotterdam de vijfde wedstrijd waarin 'onze' merrie van start ging. In de eerste manche presteerden Van der Vleuten en Utascha iets beneden de verwachting en noteerden twee springfouten. Er kunnen excuses worden gevonden. Utascha moest als tweede starter rijden en de tijd was krap bemeten. In een poging toch de tijd te halen reed Eric een iets te krappe wending, waardoor daar het eerste foutje ontstond en daarna had de ruiter misschien iets energieker aan de laatste lijn kunnen beginnen. In de tweede manche liet Utascha alle palen liggen, maar kreeg één strafpunt voor het overschrijden van de tijd.


Nederland eindigde in de landenwedstrijd samen met de Belgen als vierde. Als de laatste ruiter van de Franse equipe, Michel Robert, foutloos had weten te blijven had Frankrijk de landenwedstrijd gewonnen en Nederland de competitie over acht wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Robert maakte echter een springfout, waardoor Duitsland en Groot-Brittannië in een barrage dienden uit te maken wie winnaar werd van de wedstrijd en tevens wie de competitie winnend zou afsluiten. Duitsland won en kreeg daarvoor tien punten, waardoor zij op vijftig punten eindigden in de eindstand. Groot-Brittannië kreeg er zeven bij en eindigde op 47 punten als derde. Nederland, die als leider in deze competitie aan de wedstrijd in Rotterdam begon, eindigde op de gedeelde vierde plek en kreeg daarvoor 4.5 p., waardoor de Oranje equipe met 48.5 p. als tweede eindigde. Dat kostte de Nederlandse equipe niet alleen de overall zege, maar ook de ton aan euro's die daarbij hoort.

 

Utascha SFN ging ook van start in de Grote Prijs op zondag en sprong daarin fenomenaal. Helaas tikte ze een balkje naar beneden, waardoor zij zich niet wisten te plaatsen voor de barrage. Zeer binnenkort zal bondscoach Rob Ehrens bekend maken of Eric van der Vleuten en Utascha deel gaan uitmaken van het Oranje kwartet dat in Madrid van start gaat in het Europees Kampioenschap.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Jewel SFN en Iceman B SFN weer in opbouw

Weerselo (23 okt. 2019) - Sjaak Sleiderink is met zijn beide paarden Iceman B SFN en JewelSFN aan…

Jeroen en Forever SFN goed bezig

Weerselo (23 okt. 2019) - Jeroen Dubbeldam en Forever SFN blijven samen volop in training om de…

High Hopes SFN gaat naar Frank Schuttert

Pesse (23 okt. 2019) - Op advies van de selecteurs heeft de directie van het Spring Paardenfonds…

High Hopes SFN komt in Waregem aan de start

(Pesse, 23 september 2019) - Kevin Jochems en High Hopes SFN gaan komend weekeinde van start op het…

Ileanne SFN op WK in actie

(Lanaken, 22 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde werd op het domein Zangersheide in Lanaken het…

Iceman B SFN, Juwel SFN en Ileanne SFN

Pesse (4 sept. 2019) -Nadat Sjaak Sleiderink Iceman B SFN en Juwel SFN aan de start had gebracht…

Kevin Jochems weer hersteld

Pesse (4 sept. 2019) - Kevin Jochems is weer hersteld van de val die hij in de tweede manche van de…

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN raken steeds meer op elkaar ingespeeld

(Humlikon, 1 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan een…