SFN paarden presteren zeer goed op CHIO

 

Rotterdam (28-8-2011) - Er namen afgelopen week drie paarden uit de SFN-stal deel aan het CHIO in Rotterdam en we kunnen en mogen concluderen dat ze zeer goed hebben gepresteerd. We zagen in actie BMC Zenith SFN met Jeroen Dubbeldam, BMC Floreen SFN met Ben Schröder en VDL Groep Utascha SFN met Eric van der Vleuten.

 

BMC Zenith SFN

Jeroen Dubbeldam startte op donderdag onze nieuwste aankoop in de 'Vrienden van het CHIO Prijs', een rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Aan deze wedstrijd namen 33 paarden deel, waarvan 18 foutloos wisten te blijven op een parcours met hindernissen tot een hoogte van 1.30m. De wedstrijd werd direct op tijd verreden en Dubbeldam en zijn paard deden het rustig aan en eindigden als 17de dankzij een foutloos parcours. Door de abominabele weersomstandigheden werd de wedstrijd voor jonge paarden gecanceld en verschoven naar de zaterdagochtend. Jeroen besloot niet in deze wedstrijd van start te gaan, maar bracht Zenith SFN wel aan de start van de wedstrijd om de 'Stoeterij Sterrehof Prijs' op zondagochtend. Deze wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.35 m. werd foutloos gesprongen en in de barrage legde Dubbeldam, ook nu weer beheerst rijdend maar zeer strak sturend, beslag op de vierde plek op, minder dan één tiende van een seconde achterstand van de als tweede eindigende Julia Kayser.


Dubbeldam, die zich met dit paard kwalificeerde voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken, gaat zich rustig op deze mondiale titelstrijd voorbereiden. "Ik ben zeer tevreden over dit paard en het gekke is dat voor mijn gevoel het ieder wedstrijd beter gaat".

 

BMC Floreen SFN

In de eerste wedstrijd voor Floreen op donderdagochtend, 'de CHIO Prijs' met hindernissen tot een hoogte van 1.40 m., tikte Floreen een paaltje naar beneden en eindigde daardoor als 31ste in een veld met 59 starters. Op vrijdag stond de 'O'Seven Prijs' op het programma, met opnieuw hindernissen tot een hoogte van 1.40 m. Deze wedstrijd werd in twee fasen verreden en in beide omlopen hielden Schröder en Floreen de lei schoon. Ze werden 24ste in een veld met 40 starters. Op zaterdag kreeg Floreen een rustdag, om op zondag voor het eerst van start te gaan in een rubriek met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. Ook deze wedstrijd werd direct op tijd verreden en daarin bleef Floreen andermaal foutloos. Ben deed het ook nu rustig aan en eindigde als elfde van 35 starters.

 

VDL Groep Utascha SFN

Ook nu weer maakten Eric van der Vleuten en Utascha deel uit van het Nederlandse team dat in de landenwedstrijd van start ging. Na La Baule, Rome, Sankt Gallen en Aken was Rotterdam de vijfde wedstrijd waarin 'onze' merrie van start ging. In de eerste manche presteerden Van der Vleuten en Utascha iets beneden de verwachting en noteerden twee springfouten. Er kunnen excuses worden gevonden. Utascha moest als tweede starter rijden en de tijd was krap bemeten. In een poging toch de tijd te halen reed Eric een iets te krappe wending, waardoor daar het eerste foutje ontstond en daarna had de ruiter misschien iets energieker aan de laatste lijn kunnen beginnen. In de tweede manche liet Utascha alle palen liggen, maar kreeg één strafpunt voor het overschrijden van de tijd.


Nederland eindigde in de landenwedstrijd samen met de Belgen als vierde. Als de laatste ruiter van de Franse equipe, Michel Robert, foutloos had weten te blijven had Frankrijk de landenwedstrijd gewonnen en Nederland de competitie over acht wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Robert maakte echter een springfout, waardoor Duitsland en Groot-Brittannië in een barrage dienden uit te maken wie winnaar werd van de wedstrijd en tevens wie de competitie winnend zou afsluiten. Duitsland won en kreeg daarvoor tien punten, waardoor zij op vijftig punten eindigden in de eindstand. Groot-Brittannië kreeg er zeven bij en eindigde op 47 punten als derde. Nederland, die als leider in deze competitie aan de wedstrijd in Rotterdam begon, eindigde op de gedeelde vierde plek en kreeg daarvoor 4.5 p., waardoor de Oranje equipe met 48.5 p. als tweede eindigde. Dat kostte de Nederlandse equipe niet alleen de overall zege, maar ook de ton aan euro's die daarbij hoort.

 

Utascha SFN ging ook van start in de Grote Prijs op zondag en sprong daarin fenomenaal. Helaas tikte ze een balkje naar beneden, waardoor zij zich niet wisten te plaatsen voor de barrage. Zeer binnenkort zal bondscoach Rob Ehrens bekend maken of Eric van der Vleuten en Utascha deel gaan uitmaken van het Oranje kwartet dat in Madrid van start gaat in het Europees Kampioenschap.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.