Val voor van der Vleuten in San Patrignano, Zenith springt super

 

San Patrignano (31-7-2011) - In het Italiaanse San Patrignano kwamen het afgelopen weekeinde twee paarden van het SFN in actie. Na een zeer goede wedstrijd op vrijdag ging Eric van der Vleuten zondagavond met VDL Groep Utascha SFN van start in de Grote Prijs.

 

Tot en met het derde onderdeel van de driesprong maakten Van der Vleuten en Utascha een zeer overtuigende indruk. Of Utascha een fractie te dicht onder de uitsprong kwam, is achteraf moeilijk te zeggen, feit is dat ze de breedte niet haalde. Door de onverwachte wending in de sprong was het voor Eric onmogelijk in het zadel te blijven zitten. Gelukkig verlieten zowel Utascha als Eric, weliswaar gescheiden, ongeschonden de piste.

 

Jeroen Dubbeldam had naar Italië de laatste aankoop van het SFN, BMC Zenith SFN, meegenomen, mede omdat op dit concours een drietal wedstrijden voor zevenjarige paarden op het programma stonden. In alle drie de wedstrijden kwam Zenith niet in de buurt van het hout en op zondagmiddag eindigden Dubbeldam en Zenith SFN als zesde in de finale. "Op de eerste dag sprong Zenith goed, op de tweede dag nog beter en in de finale sprong Zenith niet alleen zeer goed, maar ook had ik optimale controle. Opvallend vond ik dat in de piste waar vele opvallend vorm gegeven hindernissen in stonden opgesteld, Zenith zich door niets liet afleiden. Ik ben erg blij met dit paard!", aldus Dubbeldam.

 

Op de website van het CSI San Patrignano http://www.csi-sanpatrignano.org/risultati_2011 kunt u alle ritten bekijken. Ook die van de SFN paarden.

 

 

Jacob Melissen

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.