Kadans Webster SFN en Ruben Romp Nederlands kampioen Young Riders

 

MIERLO (26 april 20110 -  Stralend stond Ruben Romp op de hoogste trede van het ereschavot tijdens de huldiging van de Nederlandse Kampioenschappen springen voor Young Riders, die hij met Kadans Webster SFN winnend had afgesloten. Daarmee zetten Ruben en Webster een stralende kroon op de eerste lustrumviering van het SFN.

 

In de eerste wedstrijd, die direct op tijd werd verreden, behielden Ruben en Webster aansluiting met de kop van het klassement door achtste te worden, met een achterstand van 0.98 p. op Hendrik-Jan Schuttert met Cerona Z, die deze wedstrijd wist te winnen.


In de tweede wedstrijd bleven Ruben en Webster foutloos en eindigden dankzij een zeer goede tijd als tweede. In de tussenstand klommen ze op naar de vierde plek, maar met ruiters als Sjaak Sleiderink, die met BMC Laskha de Breve de leiding in handen had, en Stefanie van den Brink, de Nederlands Kampioene Junioren in 2010, die met haar paarden Verdi en Wapper tweede en derde bezette, dienden Ruben en Webster in de derde wedstrijd een topprestatie neer te zetten en moesten ze hopen op fouten van de combinaties die boven hem stonden.


In de eerste manche van de derde wedstrijd noteerde Stefanie van den Brink met haar beide paarden een foutje en moest Sleiderink zelfs twee balken noteren. Toen reeds had Ruben de leiding in handen kunnen nemen, maar omdat hij op een oxer een lichte fout maakte bleef hij steken op de derde plek. Van den Brink had met Verdi de leiding uit handen gegeven. Anouk Kort wist namelijk met Tjambika foutloos te blijven en klom daardoor van een elfde plek in de openingsrubriek naar een vierde plaats in het tussenklassement na twee wedstrijden en dankzij de foutloze rit in de eerste manche van de derde wedstrijd naar de leiderspositie. Van den Brink zakte met een totaal van 4.40 p. naar het zilver en met Wapper stond zij op op de derde plek met een totaal van 4.47 p., en pal daarachter op 4.98 p. stond Ruben met Webster. Daarmee had Ruben virtueel het brons, want de reglementen van de Nederlandse Kampioenschappen schrijven voor dat een ruiter slechts met één paard in de uitslag van het Nederlands Kampioenschap kan voorkomen.


In de tweede manche noteerde Stefanie van den Brink met Verdi een balkje. Ruben reed foutloos en binnen de tijd en toen was het wachten wat Van den Brink met Wapper en Kort met Tjambika gingen presteren. Van den Brink noteerde een strafpunt voor het overschrijden van de tijd en daardoor was de achterstand van Romp van 0.51 p. omgebogen in een voorsprong van  0.49 p. Toen Anoek Kort met één springfout en één tijdfout over de eindstreep was gekomen was er voor haar het brons, voor Van den Brink het zilver en voor Ruben Romp met Kadans Webster SFN het goud en daarmee was het eerste Nederlandse Kampioenschap voor een paard uit de stal van het Springpaarden Fonds Nederland een feit.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.