Kadans Webster SFN en Ruben Romp Nederlands kampioen Young Riders

 

MIERLO (26 april 20110 -  Stralend stond Ruben Romp op de hoogste trede van het ereschavot tijdens de huldiging van de Nederlandse Kampioenschappen springen voor Young Riders, die hij met Kadans Webster SFN winnend had afgesloten. Daarmee zetten Ruben en Webster een stralende kroon op de eerste lustrumviering van het SFN.

 

In de eerste wedstrijd, die direct op tijd werd verreden, behielden Ruben en Webster aansluiting met de kop van het klassement door achtste te worden, met een achterstand van 0.98 p. op Hendrik-Jan Schuttert met Cerona Z, die deze wedstrijd wist te winnen.


In de tweede wedstrijd bleven Ruben en Webster foutloos en eindigden dankzij een zeer goede tijd als tweede. In de tussenstand klommen ze op naar de vierde plek, maar met ruiters als Sjaak Sleiderink, die met BMC Laskha de Breve de leiding in handen had, en Stefanie van den Brink, de Nederlands Kampioene Junioren in 2010, die met haar paarden Verdi en Wapper tweede en derde bezette, dienden Ruben en Webster in de derde wedstrijd een topprestatie neer te zetten en moesten ze hopen op fouten van de combinaties die boven hem stonden.


In de eerste manche van de derde wedstrijd noteerde Stefanie van den Brink met haar beide paarden een foutje en moest Sleiderink zelfs twee balken noteren. Toen reeds had Ruben de leiding in handen kunnen nemen, maar omdat hij op een oxer een lichte fout maakte bleef hij steken op de derde plek. Van den Brink had met Verdi de leiding uit handen gegeven. Anouk Kort wist namelijk met Tjambika foutloos te blijven en klom daardoor van een elfde plek in de openingsrubriek naar een vierde plaats in het tussenklassement na twee wedstrijden en dankzij de foutloze rit in de eerste manche van de derde wedstrijd naar de leiderspositie. Van den Brink zakte met een totaal van 4.40 p. naar het zilver en met Wapper stond zij op op de derde plek met een totaal van 4.47 p., en pal daarachter op 4.98 p. stond Ruben met Webster. Daarmee had Ruben virtueel het brons, want de reglementen van de Nederlandse Kampioenschappen schrijven voor dat een ruiter slechts met één paard in de uitslag van het Nederlands Kampioenschap kan voorkomen.


In de tweede manche noteerde Stefanie van den Brink met Verdi een balkje. Ruben reed foutloos en binnen de tijd en toen was het wachten wat Van den Brink met Wapper en Kort met Tjambika gingen presteren. Van den Brink noteerde een strafpunt voor het overschrijden van de tijd en daardoor was de achterstand van Romp van 0.51 p. omgebogen in een voorsprong van  0.49 p. Toen Anoek Kort met één springfout en één tijdfout over de eindstreep was gekomen was er voor haar het brons, voor Van den Brink het zilver en voor Ruben Romp met Kadans Webster SFN het goud en daarmee was het eerste Nederlandse Kampioenschap voor een paard uit de stal van het Springpaarden Fonds Nederland een feit.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…