Eric van der Vleuten beste Nederlander op FEI ranking

 

(14 april 2011) - Met een 21ste plaats op de door de FEI gepubliceerde Rolex Ranking voor Springruiters van 31 maart 2011 is Eric van der Vleuten op dit moment de beste Nederlander. Hij wordt op de voet gevolgd door Harry Smolders (22ste) en Marc Houtzager (23ste). Gerco Schröder neemt de 27ste plaats in en Jeroen Dubbeldam is 29ste.


De lijst wordt nog steeds aangevoerd door Kevin Staut uit Frankrijk, voor Eric Lamaze uit Canada, terwijl de Zweed Rolf-Göran Bengtsson derde staat.


Eric nam op de vorige ranking nog de 27ste plaats in. Hij dankt de stijging aan zijn 3de plaats in de Grote Prijs van Indoor Brabant met Utascha SFN, een eveneens 3de plek in een 1.50 m. wedstrijd op dat evenement, een tweede plaats in de Grote Prijs van Amsterdam en een 4de plek in een 1.50 m. wedstrijd en verder top tien klasseringen in wedstrijden te Braunschweig, Neumünster en Dortmund. Dit alles ook gezeten op VDL Groep Utascha SFN.


Dit weekeinde neemt Van der Vleuten deel aan het internationale concours in Parijs, als warming up voor de Nederlandse kampioenschappen in Mierlo, die van 22 tot en met 25 april worden gehouden.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.