Bengel SFN maakt indruk

 

Roggel (20 maart 2011) -  Tijdens het CH Midden Limburg, afgelopen weekeinde in het schitterende hippische centrum de Leigraaf in Roggel, stond er op donderdag een wedstrijd op het programma voor vijfjarige springpaarden. Aan deze wedstrijd namen ruim honderd paarden mee en de finale werd na een barrage beslist.

 

Gezien het grote aantal deelnemers werd de rubriek gesplitst, waardoor er twee winnaars waren en één van hen was Rogier Linssen met Bengel SFN. Natuurlijk is het leuk om te winnen maar de uitermate gemakkelijke wijze waarop deze combinatie het parcours wist te overwinnen maakte op de aanwezigen indruk. "Het ziet er uitermate veelbelovend uit", aldus Emile Hendrix.
Het ligt in de bedoeling om deze dochter van Jupilot uit een moeder van Hors la Loi II nu even een paar maanden rust te gunnen, om haar daarna weer rustig in training te nemen richting de KWPN kampioenschappen voor vijfjarigen in augustus te Ermelo.

 

Op zaterdag en zondag kwam Ruben Romp aan de start met Kadans Webster SFN. Op zaterdag bleef de combinatie gemakkelijk foutloos in het basisparcours, maar liepen ze tegen een springfout aan op de laatste hindernis. Op zondag stond er een uiterst pittig 1.40 m. parcours en daarin noteerden Ruben en Webster twee springfouten.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.