SFN paarden volop in actie

 

(17 jan. 2011) - Het afgelopen weekeinde kwamen op drie verschillende plaatsen maar liefst vijf paarden uit de SFN stal in actie.

 

Eric van der Vleuten was naar Basel gereisd met VDL Groep Utascha SFN en bracht haar aan de start van de Grote Prijs. In deze wedstrijd, met een hoofdprijs van 90.000 Zwitserse Franken, plaatsten zich de beste dertien combinaties uit de eerste manche. Daaronder geen enkele Nederlander. Utascha tikte in de driesprong de middelste hindernis naar beneden. Ook in de twee andere wedstrijden waarin zij meereed, noteerde Utascha steeds één foutje. "Afgezien van steeds dat ene foutje sprong de merrie zeer goed. We gaan dan ook vol goede moed komend weekeinde naar Jumping Amsterdam", aldus Ericvan der Vleuten.

 

Tijdens Zwolle International in de IJsselhallen kwamen drie van 'onze' paarden aan de start. BMC Floreen SFN had het in Zwolle niet echt naar zijn zin. In de openingswedstrijd had zij twee springfouten; in de tweede wedstrijd vijf strafpunten en in de wedstrijd op zaterdag tikte de merrie maar liefst vier palen af. "Vorige week in Veendam sprong ze super en hadden we in de Grote Prijs een pechfout. Nu was het net of ze niet geconcentreerd was en dat er heel veel was dat haar afleidde, waardoor ze niet aan haar werk - springen - toekwam. Komend weekeinde is Jumping Amsterdam. Die omgeving is minder hectisch en we zullen zien wat we daar kunnen presteren", aldus Ben Schröder.

 

Varanka SFN liet met Michael Greeve uitstekende prestaties zien. In de openingswedstrijd op donderdag, een 1.40 m. rubriek direct op tijd, werd onze combinatie vierde. Op de tweede dag werd even teruggeschakeld naar een 1.35 m. rubriek die in twee fasen werd verreden, en daarin legden Varanka en Greeve beslag op de tweede plaats. Op zaterdag in de finale van de Small Tour leverde de combinatie een puike prestatie af door het barrageparcours als snelste af te leggen. Door het hoge tempo werd er daardoor helaas wel een fout op de allerlaatste hindernis gemaakt, waardoor niet de overwinning maar de tiende plaats hun deel werd.

 

Ook Ruben Romp kwam met Kadans Webster SFN naar Zwolle en deze vos maakte veel indruk. "We houden ons rustig en willen met dit paard niets forceren. In twee wedstrijden beleven we mooi foutloos en in de finalewedstrijd maakte ik zelf een klein foutje, waardoor we een springfout kregen op de insprong van de dubbel. Ik vind Webster een heel fijn paard en hoop via Indoor Brabant me voor te bereiden op het Nederlands kampioenschap voor Young Riders in Mierlo. In dat kampioenschap hoop ik Webster van start te kunnen laten gaan en dat is het doel waar ik nu met dit paard naar toe wil werken", aldus Ruben Romp.

 

Rogier Linssen bracht Bengel SFN donderdag aan de start in een M-wedstrijd tijdens Indoor Deurne en daarin bleef de laatste aankoop van onze stal zonder springfouten. "Ik heb van verschillende kanten complimenten ontvangen over de wijze waarop dit paard springt. Hij geeft mij in ieder geval een heel goed gevoel!", aldus Linssen.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…