Mooie successen voor selecteurs van Springpaarden Fonds op KWPN hengstenkeuring

 

Den Bosch (5 febr. 2011) - Op de hengstenkeuring van het KWPN, die afgelopen week in de Bossche Brabanthallen werd gehouden, boekten de selecteurs van het SFN enkele mooie successen. Zo werd de driejarige hengst Durrant door de jury tot kampioen uitgeroepen.

 

Deze hengst is eigendom van onze selecteur Egbert Schep. Durrant (Warrant uit Tanagra van Voltaire, fokker P. Keunen te Venlo) was in de ogen van de jury het beste springpaard van de dag. "Durrant toont heel veel lichaamsgebruik en blonk uit in zijn model en springtechniek. Hij toont veel macht en maakt op een voorbeeldige manier de sprong af", aldus juryvoorzitter Arie Hamoen.

 

Op de donderdagavond van de KWPN Hengstenkeuring stond een bijozndere springrubriek op het programma. Vier Rabo-talenten en vier oud-internationals bonden in teamverband de strijd met elkaar aan. De aftrap was voor het team bestaande uit Michel Hendrix met Applaus en Willy van der Ham met Zazou R. Het koppel hield de lei schoon. Ook het volgende duo dat de piste betrad, Sjaak Sleiderink met Zambesi en Henk van den Broek - die een geblesseerde Emile Hendrix verving - met Zacharov bleef foutloos in de eerste omloop, waardoor deelnemrs en publiek verzekerd waren van een barrage. Het derde team met Rabo Talent van het jaar Maikel van der Vleuten met de achttienjarige Hopealong Cassidy xx en bondscoach Rob Ehrens met Zavall had evenmin moeite met het basisparcours en noteerde geen enkel strafpunt. Na zijn rit reageerde Ehrens: "Ik zit er vandaag voor het eerst op, maar paardrijden is iets wat je nooit verleert." Hendrik-Jan Schuttert met Astrello en Johan Heins met Zapatero VDL sloten het eerste parcours van de unieke teamwedstrijd foutloos af.

 

Onderling werd uitgemaakt wie de betreffende teams in de barrage vertegenwoordigde. Toen Willy van der Ham binnengaloppeerde met Zazou R was het voor alle aanwezigen duidelijk dat de veteranen de winst onderling gingen bepalen. Op de tweede hindernis van de dubbelsprong incasseerde de combinatie een balk, wat Van der Ham eerlijk toegaf als een 'ruiterfout'. Henk van den Broek ging met Zacharov vervolgens voor een 'clear round' en finishte foutloos in 31,88 seconden. "Het kon sneller, maar nul gaat nu eenmaal voorop". Ook Rob Ehrens schreef met Zavall VDL onder luide publiekelijke aanmoediging een nulronde op zijn naam in 30,53 seconden. De overwinning was uiteindelijk voor de laatste starter. Johan Heins sprong met Zapatero VDL een geweldige foutloze barrage in een eindtijd van 28,66 seconden. Hiermee won hij samen met teamgenoot Hendrik-Jan Schuttert deze rubriek. "Winnen is natuurlijk het mooiste wat er is", reageerde Heins achteraf. "Kwaliteit wint altijd''.

 

Voor Stal de Wiemselbach van Hans Horn was er het verheugende nieuws dat hun hengst Numero Uno op grond van de prestaties van zijn kinderen werd onderscheiden met de hoogste waardering die het KWPN kent en wel het preferentschap.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…